Feminizem je kuga moderne družbe
Fizičnega nasilja! O psihološkem nasilju pa bolje da ne govorimo 🙂 Že situacija iz sosednje teme je psihološko nasilje, ki ga bejba izvaja nad moškim zarad usranega prstana in poroke…[/quote]
S strani moškega je itak vse, kar ni vabilo na seks, ali na pir na kavču, psihično nasilje….[/quote]
Mi je žal zate, da si imela take moške. Saj se ti pozna..
Raje se vprasaj, kaj o namenu posnetka pove dejstvo, da se le ta zakljuci s sporocilom, da se (baje?) kar 40% nasilja v partnerskih vezah zgodi nad moskim. ;)[/quote]
A baje? A tko, kot je baje kar 80-90% umorjenih v Sloveniji žensk (s strani partnerjev, zalezovalcev,
ljubimcev itd)?
Ne rečem, da nasilja nad moškimi ni….ampak 40%??? Razen če se šteje psihično nasilje, to pa komot.[/quote]
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Domestic_violence
Posnetek pa kot izvor navada nacionalni statisticni urad.
Samo zato, ce je nekdo mocnejsi, itd se ne pomeni, da bo po potrebi sibkejsega namlatil. Ali se ga kako drugace, tudi psihicno, lotil. 😉
Ne posploševat. Jaz imam rad ženske. 🙂
Ti si izjema, itak :-))
Seveda se ne gre za bitko med spoloma. Gre se za bitko interesov, želja, navad, vrednot….Gre se za to, čigav interes bo obveljal v nekem odnosu ali v družbi.
In kaj naj bi bil ta famozni interes? Ki naj bi ga bilo treba celo uveljavljati s fizično silo?
Jaz nič ne vem o tem?
Fizični nivo je le eden izmed vseh dejavnikov. Fizična premoč še ni noben pogoj za celostno premoč. Na primer, pomehkužen moški je lahko fizično veliko močnejši od ženske, pa bo ženska nad njim imela premoč in bila nadrejena.[/quote]
Seveda je pogoj za celostno premoč. Danes sem brala o Pakistanki, ki so jo bratje in ostali sorodniki
obstopili, in kamenjali do smrti, ker se ni po njihovem poročila s pravim. Bilo jih je več in bili so fizično
močnejši….zakon je bil sicer ne njeni strani….pa ji nič ne nuca….samo fizična premoč jo je ubila…
Pomehkužen moški pa itak ni vreden, da bi kakšna ženska nad njim zganjala premoč…kaj pa naj z njim?
Samo futrat ga je treba, pa tolažit in pedenat, če mu kateri od soigralčev stopi na prst pri košarki…
Ni nujno. Nekateri starši otroke učimo, da ne udarijo nazaj, ampak da rešujejo z besedami oziroma dialogom. Če se nanesem na video bi bilo bolje, da otroke učimo, kako se ubranit pred koleriki in hudo impulzivnimi ljudmi.[/quote]
To že. Vendar je pa eno nasilje in provociranje, drugo pa sposobnost biti samostojen in poskrbeti zase.
In to, da si se sposoben braniti, pa tudi udariti nazaj, če te kdo napade, je znak, da si sposben poskrbeti zase. Ker mehkužca hitro opazijo provokatorji in se nad njim znašajo. Pozneje, ko odraste, pa to vlogo prevzame partnerka. :)[/quote]
Glej tak beden primer ti bom dala…..
Recimo ti maš hči, jaz sina, dajva rečt, da sta skupaj, tvoja hči se loti mojega sina in moj ji da en cvrk po betici…. Reciva, da bi bilo podobno kot v videu samo, da bi jo pokasirala……
Robi v kolikem času bi te lahko pričakovala, da bi mi pozvonil na vrata, kako sem sina naučila hendlat z ženskami in bi mi pol pametoval v obratni smeri?
Hja….statistika je precej na strani žensk, a veš.
Mal razširi svoje obzorje, pa poglej svetovni procent….kjer je večina žensk finančno odvisnih in prepuščenih
na milost in nemilost debilom….
Mal si poglej procent umorjenih…pa trajno poškodovanih….pa prodanih starim decom že pri desetih letih…
pa spolnih suženj od otroštva…
“Ranljivost” pač ni samo hipotetična, a veš..
To že. Vendar je pa eno nasilje in provociranje, drugo pa sposobnost biti samostojen in poskrbeti zase.
In to, da si se sposoben braniti, pa tudi udariti nazaj, če te kdo napade, je znak, da si sposben poskrbeti zase. Ker mehkužca hitro opazijo provokatorji in se nad njim znašajo. Pozneje, ko odraste, pa to vlogo prevzame partnerka. :)[/quote]
Recimo ti maš hči, jaz sina, dajva rečt, da sta skupaj, tvoja hči se loti mojega sina in moj ji da en cvrk po betici…. Reciva, da bi bilo podobno kot v videu samo, da bi jo pokasirala……
Robi v kolikem času bi te lahko pričakovala, da bi mi pozvonil na vrata, kako sem sina naučila hendlat z ženskami in bi mi pol pametoval v obratni smeri?[/quote]
Odvisno kako dober zgledaš 🙂
Robi v kolikem času bi te lahko pričakovala, da bi mi pozvonil na vrata, kako sem sina naučila hendlat z ženskami in bi mi pol pametoval v obratni smeri?[/quote]
Naletela si na tipicen by-the-book teoreticen odgovor. To je ta razlika med teoretiki brez prakse in nekom, ki je marsikaj ze tudi sam iskusil in mu ni EDINI izvor literatura.
A baje? A tko, kot je baje kar 80-90% umorjenih v Sloveniji žensk (s strani partnerjev, zalezovalcev,
ljubimcev itd)?
Ne rečem, da nasilja nad moškimi ni….ampak 40%??? Razen če se šteje psihično nasilje, to pa komot.[/quote]
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Domestic_violence
Posnetek pa kot izvor navada nacionalni statisticni urad.
Samo zato, ce je nekdo mocnejsi, itd se ne pomeni, da bo po potrebi sibkejsega namlatil. Ali se ga kako drugace, tudi psihicno, lotil. ;)[/quote]
Seveda ne. Pogoj za fizično nasilje je splošna primitivnost in pomanjkanje kakšnega koli čuta.
Če si približno civiliziran, nasilja ne uporabljaš (ne glede na spol in ne glede ali gre za človeka ali
žival)
Pričakovala bi me lahko celo večnost. 🙂
Omenjen scenarij za moje pojme ni nobeno reševanje težav.
Svoji hčeri bi povedal, da si naj poišče kaj bolj pametnega, njega pa odslovi.
Kako si ti učila svojega sina, je popolnoma tvoja stvar in verjetno dokončen, saj ga ni možno več spremeniti, zato je pametovanje glede vzgoje čista izguba časa.
Sej ni res.
Poškodba je poškodba, na sodišču štejeta obe modrici, kot tudi na policiji.
In za povzročanje poškodbe bosta odgovarjala oba, moški ali ženska.
Je pa res, da so poškodbe, ki jih povzroči moški sorazmerno z močjo hujše in bo dobil večjo kazen –
pa ne zato ker je “moški in je vedno vsega kriv”, ampak glede na težo poškodbe.
Mal razširi svoje obzorje, pa poglej svetovni procent….kjer je večina žensk finančno odvisnih in prepuščenih
Mal si poglej procent umorjenih…pa trajno poškodovanih….pa prodanih starim decom že pri desetih letih…
“Ranljivost” pač ni samo hipotetična, a veš..[/quote]
Kaj, a v posnetku uporabljeni statisticni podatek pa nic nic vreden?? lol
A ti bi le tiste upostevala, ki ti bodo morebiti bolj naklonjeni?
Res je, zato glej, da si dobiš tako, ki jo boš lahko ustrahoval, da bo vsaj kolikor toliko (navideznega) miru v odnosu. 🙂
Ko je pa že ravno ta tema. Sem že na policijo prijavil, ker je ženska (sredi noči) zganjala nasilje nad moškim. Kar sem videl, tip ni ti enkrat ni dvignil roke nad njo. Bila pa je fizično malenkost močnejša (po videzu) od njega, po velikosti pa sta bila nekje enaka. Verjetno je bila tudi kako leto starejša. Kakorkoli, ni se mi zdelo prav, da se znaša nad njim, pa tudi spati nisem mogel. :))
“Ranljivost” pač ni samo hipotetična, a veš..[/quote]
Oh waw, ženska mi je dala lekcijo. Bravo, boš čokoladko ?
Če ne pa nisi povedala nič novega. Že zgoraj sem pisal, da je vsaj zame ključno vprašanje kdo začne s fizičnim nasiljem in ne kdo se na koncu zapelje do policijske postaje. kaže modrice in se dela ubogo žrtev. Ker ženske, kot šibkejši spol, si lahko privoščite take izpade, mi si jih pa pač ne moremo. Še največ kar lahko dosežemo v tem primeru, je to, da smo tarča posmeha.
Pričakovala bi me lahko celo večnost. 🙂
Omenjen scenarij za moje pojme ni nobeno reševanje težav.
Svoji hčeri bi povedal, da si naj poišče kaj bolj pametnega, njega pa odslovi.
Kako si ti učila svojega sina, je popolnoma tvoja stvar in verjetno dokončen, saj ga ni možno več spremeniti, zato je pametovanje glede vzgoje čista izguba časa.[/quote]
Malo kontradiktorne izjave Robi!
Nanašala sem se na tvoj predhoden post, ki si ga sam podal. Jaz v vsakem primeru sem zmeraj zagovornik, da se z dialogom rešuje, če je pa oseba impulzivna taka kolerična se je bolje tudi obrnit in it stran. Torej kako si ti predstavljaš reševat probleme, da oseba ne izpade mehkužna?
Robi tvoje besede…..
Ravno to, kar praviš. Zganja premoč in se nad njim znaša.
Obstaja ogromno razočaranih in sovražnih žensk, ki jim je to smisel življenja.[/quote]
Obstaja ogromno razočaranih in sovražnih LJUDI, ki jim je znašanje nad šibkejšim smisel življenja, ja.
Velja za oba spola.
Sem že pisala….če pogledaš v svetovnem merilu…..je razmerje hecno (če ne bi bilo žalostno)…govorim
o procentu pretepenih in umorjenih žensk …proti enakim dejanjem nad moškimi s strani žensk….
Da smo nasilja zmožni oboji, je popolnoma res. Kot je tudi res, da testosteron vseeno zmaga na tej
fronti…
Forum je zaprt za komentiranje.