Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › FB profili – samo otroci in njihovi uspehi

FB profili – samo otroci in njihovi uspehi

Zakaj nekateri ljudje (večinoma so to ženske) na svojih fb profilih objavljajo samo fotke svojih otrok in njihovih dosežkov? Nič o sebi. Ampak fotke otrok na maturantskem plesu, spričevala otrok, fotke otrok s kakih tekmovanj. Še bolj hecno je, ko otroku čestitajo na svojem fb profilu za RD. Potem pa njene kolegice pišejo na njen profil, da želijo otroku vse najboljše…

Ja posla glupih… Razumem ne, mam PA neka svoja tolmacenja…

Nimam fb, nimam teh problemov. Priporocam tudi tebi.

Tudi meni je to glupo ,sploh ta voščila. Ali pa ko same sebi všečkajo objavo. Ne vem no hecno vse skupaj. Jaz ne objavljam otrok, nobenih dosežkov, tudi otroci ne bi to dovolili. To so ljudje ki živijo le življenje otrok. Svojega nimajo

Ja, hecno, da greš svojemu otroku na fb voščit in to na svojem profilu in potem tvoje kolegice tebi pišejo zanj voščila :). Voščiš pa menda ja osebno, če si mama .

Ja, očitno res nimajo drugega v življenju.

Osebno pa se mi itak ne zdi ok, da na svoj profil objavljaš druge osebe. Ok, če je neka skupinska fotka. Ne pa tako, da je tista druga oseba središče dogajanja.

Mali otroci itak ne vedo. Ampak maturanti me pa čudi, da eni pustijo, da mama njihove fotke javno objavlja pa celo spričevala.

Pa kaksno družbo imaš ti? Mi ena usekana mat kaže te fore po fb od njenih kolegic,ki so še bolj usekane mtke in meni nič jasno. Imam polno mamic na fb in nobenih takih objav ni. Vse normalno. Kako usekal moraš biti da sploh lepiš  karkoli od otrok n a neke javne profile. Lastne otroke,ki imajo vso pravico do zasebnosti !! Usekane mtke. Malo prepucaj družbo .

Znotraj pa beda površinskih odnosov. Podobno kot kronicno ultra vzhičeno srečni in zaljubljeni zakonci. Aha :).

Zakaj imas ti tezave s tem, kaj drugi pisejo in objavljajo na druzbenih omrezjih?

Imam nekih 700 prijateljev in spremljanih strani na fb, vseeno mi je, kaj kdo objavlja, pogledam le tisto, kar me zanima in to je tistih par bliznjih ljudi in razlicne strani, ki me zanimajo, ostalega sploh ne vidim.

Folk išče pozornost in to, da se jih hvali. Prav bolani so na to.

Nimam facebooka in hočem živeti v miru in neopazno.

Odgovor na objavo uporabnika
zakaj tako, 23.05.2024 ob 20:41

Zakaj nekateri ljudje (večinoma so to ženske) na svojih fb profilih objavljajo samo fotke svojih otrok in njihovih dosežkov? Nič o sebi. Ampak fotke otrok na maturantskem plesu, spričevala otrok, fotke otrok s kakih tekmovanj. Še bolj hecno je, ko otroku čestitajo na svojem fb profilu za RD. Potem pa njene kolegice pišejo na njen profil, da želijo otroku vse najboljše…

Danes marsikdo zivi v vzporednem svetu, ki je namisljen. Lahko recemo, da si uspehe svojih otrok, partnerjev, druzine na tak nacin pripisujejo sami sebi. Bildanje ega…oz.povelicevanje vsega tistega, kar sami niso dosegli..so pa njihovi otroci, vnuki…

Zakaj jih pa ne vprašaš? Predvidevam da so tvoji prijatelji/znanci a ne? Ali imaš kar neke neznance na FB? Zakaj jih ne vprašaš? Zakaj sploh gledaš to če ne maraš teh ljudi? Ljudje pač objavljajo lepe stvari/dogodke. In tem ženskam je pač očitno najbolj v ponos – otroci. Moje prijateljice sicer to ne objavljajo, če pa bi bi mi bilo pa lepo videti. Sploh tiste ki se ne vidimo velikokrat v živo ker so po tujini recimo. Ne vem zakaj bi ljudi zabolelo ker je nekdo ponosen na svojega otroka in to javno pokaže. Če ti takšne probleme splet povzroča bi bilo mogoče pametno se odstraniti iz okolja, ki te v stres spravlja.

zakaj tako, 23.05.2024 ob 20:52

Ja, hecno, da greš svojemu otroku na fb voščit in to na svojem profilu in potem tvoje kolegice tebi pišejo zanj voščila :). Voščiš pa menda ja osebno, če si mama .

Ja, očitno res nimajo drugega v življenju.

Osebno pa se mi itak ne zdi ok, da na svoj profil objavljaš druge osebe. Ok, če je neka skupinska fotka. Ne pa tako, da je tista druga oseba središče dogajanja.

Mali otroci itak ne vedo. Ampak maturanti me pa čudi, da eni pustijo, da mama njihove fotke javno objavlja pa celo spričevala.

Če na fb napišeš vse najboljše moj mihec, to ne pomeni da mu nisi v živo voščil 🙂

Normalni ljudje nimajo javnega profila, imajo poznane ljudi med “prijatelji”. Normalni ljudje tudi razumejo da FB ni javni dnevnik njihovega življenja v detajle, ampak je samo nek skupek utrinkov iz njihovega življenja. Sekunde njihovih življenj. Nihče z zdravim razumom ob sliki nekoga nasmejanega z zakoncem ne razume to kot prikazovanje teh nasmejanih in laž javnosti da so 24/7 nasmejani in srečni. Normalni ljudje razumejo da so to samo utrinki.

He, he, kake pišete eni.

Ja, med svojimi fb prijatelji imam eno tako znanko, Bivša sošolka, ki jo je želela,da jo dodam. Saj bi me zanimalo kako živi pa to. Ampak ja, njen profil so same fotke njenih otrok, spričeval, voščil otrokom ob RD in podobno. NIč o njej. Mene zanima ona, njo poznam. Njenih otrok ne poznam.

Pa ja, me zanima kaj je ljudem, da ne objavljajo sebe na svojem profilu,a mpak druge ljudi. Otroci so tudi ljudje. Ne vem, ampak meni se to ne zdi korektno, da jih objavljaš. Ko  bodo pri pameti, ne vem, če bodo tako vneti nad tem, da je mama njihov zasebnost delila okrog in okrog.

Meni osebno je pač to bolno. To pa ne pomeni, da imam jaz s tem kak stres, težave. Če nekaj vprašaš, ker te pač zanima, to ne pomeni, da imaš kake težave s tem, da ti povzroča stres ali kaj vem kaj eni bluzirate.

Ravno v teh dneh je ena babnica, ki jo imam med frendi, čestitala na svoj profilu svojemu sinu. Najraje bi jo vprašala zakaj sinu ne vošči osebno. Pa zakaj na svojem profilu, saj nima ona RDja. Aja, ona hoče povedat, da je rodila in da ji voščijo, da je rodila ali kaj?

Babe: voščite raje v živo. To na fb nima pomena.

Ene, ki imajo otroke, ki imajo svoje profile, voščijo na njihovih profilih. Ene, te najbolj butaste, pa na svojem profilu.

Ženske: vošči se osebno!!!!

To je pač spletni lajf. Eni živijo spletni lajf, eni pa realnega.

ravno zdaj, 24.05.2024 ob 09:03

Ravno v teh dneh je ena babnica, ki jo imam med frendi, čestitala na svoj profilu svojemu sinu. Najraje bi jo vprašala zakaj sinu ne vošči osebno. Pa zakaj na svojem profilu, saj nima ona RDja. Aja, ona hoče povedat, da je rodila in da ji voščijo, da je rodila ali kaj?

Babe: voščite raje v živo. To na fb nima pomena.

Ene, ki imajo otroke, ki imajo svoje profile, voščijo na njihovih profilih. Ene, te najbolj butaste, pa na svojem profilu.

Ženske: vošči se osebno!!!!

Saj veš da eno ne izključuje drugega a ne? Če na FB voščiš ti to ne preprečuje da tudi v živo :). Kristus eni ste resno posebne sorte.

Na fbju imam malo tistih, ki me komentirajo ali lajkajo.

Zato rada objavim fotke moje največje sreče.  Mojih dveh otrok.

Mojega smisla.

Objavljamo tudi pesmi in rože.  Kar se tiče uspehov otrok. Konkretno tekmovanje – njegov uspeh, je uspeh celotne družine. Ob uspehu otroka še počutim enako kot, da bi sama doživela uspeh. Vem koliko smo vsi za ta uspeh garali. Celotna družina. Od prevozov, do podpore, do denarja, do dopusta v službi,   … Velik uspeh otroka je uspeh celotne družine, saj tega uspeha v nefunkcionalni družini ne bi bilo.

Spričeval pa nisem kazala nikoli,  kljub temu, da so petke gor.

Ko odrastejo bo ta uspeh samo njihov, sami se bodo trudili.  V tem obdobju otrokovega življenja, pa je to naš uspeh. Zato ga objavim.

Objavim tudi žalostno pesem, ko sem žalostna,  objavim tudi misel,  ki se mi utrne, objavim lepe fotke rož, krajev, včasih samo fotko kako sneži.

Ne objavljam, da bi se hvalila, objavim, da pokažem svoja čustva. Srečna in nesrečna, ker mi je tako lažje. Ker pač delim del sebe.

Briga me kaj si nekdo misli o mojem otroku. Moj otrok bo čisto kmalu postal samoodločujoče bitje in takrat bo vse, kar bo počel njegovo. Potem bo on objavil fotko svojega novorojenčka,  poroke, … recimo.

Za kaj pa imamo fb?

To počno tepke, ki niso uspele v življenju drugega kot se razmnožiti. Prazno življenje.

Ne spoštujejo pa svojih otrokih in jim kradejo zasebnost. Sebe skrivajo, javno pa objavljajo otroke. Grdo, res grdo.

To voščenje na FB pa je itak katastrofa. Otroku, bližnjim pač voščih osebno. Zakaj potem še na fb pisat mi pa ni jasno.

Se vam zdi normalno da se toliko ukvarjate s tem kaj neki ljudje na svojih profilih objavljajo? Kaj ima to sploh z vami, ne razumem. Vsak objavlja in gleda kar želi. Če vam je bebasto to gledat pač ne glejte. Če ste že tako resnični, zakaj jim v fris ne poveste da so vam zoprni s tem objavljanjem? Zakaj tu nekim neznancem to govorite? Njim povejte a ne? Zakaj lažno živite? 🙂

He, he, vprašanje je povsem normalno postavljeno, radovednost pač. Ampak ene monlkje pa takoj v luft in blejajo neumnosti v stilu, ki ga kopiram spodaj :).

Ne rabite noreti, sprašujem zgolj iz radovednosti. Nihče vam ne brani, da razgaljate zasebnost vaših otrok, nihče se ne ukvarja kaj veliko z vami. To, da nekdo povpraša, še ne pomeni, da dneve in dneve razmišlja o vas. Zato ne skačite v luft. Je samo debata.

“Se vam zdi normalno da se toliko ukvarjate s tem kaj neki ljudje na svojih profilih objavljajo? Kaj ima to sploh z vami, ne razumem. Vsak objavlja in gleda kar želi. Če vam je bebasto to gledat pač ne glejte. Če ste že tako resnični, zakaj jim v fris ne poveste da so vam zoprni s tem objavljanjem? Zakaj tu nekim neznancem to govorite? Njim povejte a ne? Zakaj lažno živite?”

Kdor ima 5% čistega v glavi , nima FB privat profila.

Nekaterim ženskam je največji uspeh v lajfu, da so se razmnožile. Same so sive miši brez izstopanja na kakšnem področju. Iz uspehov otrok delajo dramo. Običajno pa tudi tu ne gre ravno za uspehe v smislu doktorata na prestižnem faksu, zmage na Wimbeldonu ali Touru de France, nominacije za Oskarja, ampak bolj za osnovnošolska tekmovanja in spričevala ali uvrstitev za tekmo medobčinske lige.

Pa moram spet mal ofnati Insto. Me pogrešaho, ne zaradi pohujšljivosti. Zihr ne. ?????????????☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

empatija338, 23.05.2024 ob 21:59

Folk išče pozornost in to, da se jih hvali. Prav bolani so na to.

Nimam facebooka in hočem živeti v miru in neopazno.

Kapo dol pred takimi ljudmi!Glede tega sem podobna tebi.Nikoli nisem imela želje,da postanem zbiratelj ljudi.Tudi jaz živim mirno,neopazno in tako želim tudi oditi.Vsak ima svoje prioritete,mar ne?Lep večer ti želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close