“fazani” dijaki – sprejem
Na naši šoli takrat, ko sem šla jaz v 1. letnik, “fazaniranja” praktično ni bilo (počečkani so bili samo tisti, ki so to hoteli), medtem ko je zdaj že nekaj let redna praksa, v katero so prisiljeni tudi tisti, ki jim ni do tega. Zdaj me pa zanima, kam je šla pravica do izbire…
Če je komu všeč, da hodi na prvi šolski dan naokoli ves prečečkan, prav, ampak koji kurac mora biti še objesten in po tleh, busih in fasadah zmetati ne-vem-koliko jajc? Tak si je sam kriv, da podleže črednemu nagonu, in po mojem mnenju nima razloga, da doma joka staršem.
Moja mama je za večino stvari rekla, naj se zmenimo sami, je pa res, da sem se že kot otrok znala postaviti zase, tako da njene intervencije niso bile potrebne.[/quote]Senza a je kdo zaradi tebe takrat ostal brez jajc? 😉 :))))[/quote]
Brez jajc ne, bolela so pa marsikoga. Evo, zdaj tvegam, da me bo sicer kdo prepoznal (ker ne vem, če so tudi druge punce tako reševale situacijo, pa nimam pojma, kdo vse je tu gor), ampak what the hell… V 7. razredu, ko so mojim sošolcem podivjali hormoni, so imeli sistem počakaj v zasedi, zgrabi, odpelji v kot in prešlataj. Pustimo to, da pri večini takrat ni bilo kaj za pošlatat, ampak če placebo dela… 🙂
V glavnem, meni ni bilo do tega, zato sem jim vračala “milo za drago” – zagrabila sem jih za tista dva lešnička in stisnila. Verjemi, do konca OŠ sem imela blažen mir pred njimi.
Senza a je kdo zaradi tebe takrat ostal brez jajc? 😉 :))))[/quote]
Brez jajc ne, bolela so pa marsikoga. Evo, zdaj tvegam, da me bo sicer kdo prepoznal (ker ne vem, če so tudi druge punce tako reševale situacijo, pa nimam pojma, kdo vse je tu gor), ampak what the hell… V 7. razredu, ko so mojim sošolcem podivjali hormoni, so imeli sistem počakaj v zasedi, zgrabi, odpelji v kot in prešlataj. Pustimo to, da pri večini takrat ni bilo kaj za pošlatat, ampak če placebo dela… 🙂
V glavnem, meni ni bilo do tega, zato sem jim vračala “milo za drago” – zagrabila sem jih za tista dva lešnička in stisnila. Verjemi, do konca OŠ sem imela blažen mir pred njimi.[/quote]
Bi rekel da ta mir še vedno traja… 🙂
V glavnem, meni ni bilo do tega, zato sem jim vračala “milo za drago” – zagrabila sem jih za tista dva lešnička in stisnila. Verjemi, do konca OŠ sem imela blažen mir pred njimi.[/quote]
Bi rekel da ta mir še vedno traja… :)[/quote]
Pred tistimi gumpci sigurno, sva se pa našla z nekom, ki zna pošlatat tako, da se prav nič ne upiram.
a si mogla … tudi to zgoflati … o nama ☺[/quote]
MENE SO HOTELI NAMAZATI…………….pa sem jim v zameno raje pofafala tičke…..
;)[/quote]
in kam si dala rezultate ☺
Pred tistimi gumpci sigurno, sva se pa našla z nekom, ki zna pošlatat tako, da se prav nič ne upiram.[/quote]
daj nehi? sem neznansko srečen zate… zanj ne :)[/quote]
Sicer ne vem, kaj ti je on slabega naredil, da mu ne privoščiš, da je srečen… 🙂
mah, delate celo paniko za nič…
sem bil lansko leto fazan, na vegovi v lj (torej v čistem centru) in lahko kr iz lastnih izkušenj povem da tisti ki so umazani od moke, jajc in ostale svinjarije so to sami prosili. risanje f-jev je povsod, to ne morem zanikat, ampak če rečeš ne, te bojo tud pri tem v 90% pustil na miru. tako da se ne znašat kr nad vsemi, sploh pa če ne poznate situacije. šole pa itak lahko nadzorujejo kaj se dogaja okrog njih, ne pa kaj se dogaja v centru (prešerc, čopova…) tako da je obtoževanje šol tukaj dobesedno neumno, saj tam kjer se to počne na dijake nimajo vpljiva.
p.s.
moka, jajca, mleko… so samo v centru lj. po večini pred mcdonalds-om na čopovi, potem pa je v vaši izbiri a hočte ostat čisti al ne…
Forum je zaprt za komentiranje.