Najdi forum

fazan

Ima katera izkušnje s pripravo fazana. Dobila sem dva očiščena, brez kože in ne vem, kako ju naj pripravim.
Pozdrav!

Pripravljala sem ga samo 1x (tudi je bil “darilo”). Narezala sem ga na kose (kot npr piščanca), popekla v ponvi, vzela meso ven, potem pa pripravila omako (za točen recept lahko pogledam doma v knjigo), mislim da je bila vinska, mogoče še smetana (nisem sigurna), nato daš meso nazaj v omako in še nekaj časa kuhaš. Jedci so kar pohvalili, bojda je bilo dobro ;-))

Ne dolgo nazaj sem jedla pašteto iz fazana.

Sedaj pa po sončkovo : doooooobraaaaaa je bila, hehe.

Lahko vprašam za recept.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

A a – napača, reče se – dobroooooooooo ;-))
Pejd domov kuhat no (predvidevam da deliva usodo “tadolzga šihta” ;-))

Bom poskusila z omako. Tako bo verjetno najbolj sočen oz. pri pečenju bi se verjetno izsušil – glede na to, da je brez kože.

V moji mladosti se je iz fazane delala pašteta.
Bila je zelooooooo dobraaaaaaaaaa. Tudi otroci smo o jedli.

Kasneje je nisem nikoli več jedla in nimam recepta.

ce se ne motim, je treba dati fazana v kvaso /in sicer suho/. v kvasi naj bi stal vsaj en dan. potem kvaso zbrisemo in ga specemo na olju,keteremu smo dodali cebulo,zelenjavo. ne vem tocno, koliko casa se pece. ko lepo zarumeni,ga vzamemo ven ,iz zelenjave naredimo omako, keteri dodamo se malo sladkorja in se malo zelisc . sama ga se nisem delala,…recept pa sem imela spravljen…pisem pa bolj po spominu…/zato ne vem tocno casa peke/..kar se pa kvase tice-vem,da en dan najmanj! . poskusi! lp petra

Po mojem occiju bi to kar drzzalo!! On ima fazana v kvasi (brez kozze) skoraj 2 dni!! To tvoje,Petra, bo kar zelo blizu! Bom sse occija malo vprassala! Pa sporoccim Maja

Po mojem occiju bi to kar drzzalo! On ima fazana v paci (brez kozze) kar 2 dni! Petra si kar blizu:) Ga bom se malo povprassala! Maja

P.S.- sem po pomoti 2x poslala- 1. ni hotelo!?:) Maja

Fazan ima trše meso.

Lahko narediš rižoto. Fazana razkosaj, ga duši na olju (malo vmes zalivaj z vodo) Proti koncu dodaš zelenjavo (korenček, korenina peteršilja, čebula na drobno sesekljana, stisnjen česen, svežo papriko, lahko pa tudi malo gomolja zelene – če vam ugaja okus in malo nakockane kolerabe) dodaš riž in zaliješ z vodo ali jušno osnovo. Skuhaš do konca.

Lahko narediš fazanovo obaro (enako kot piščančjo, samo dlje moraš kuhati), paprikaš, golaž (podobno kot paprikaš),…

Lp, Ela S

Fazan je dober tudi cel pecen, le da ga moramo dobro ukvasiti in pred peko obloziti z rezinami pancete, da ohrani socnost; seveda je zlivanje obvezno in iz prilozenega korenicja, pora…naredimo se dobro polivko zraven. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close