fazan
Pripravljala sem ga samo 1x (tudi je bil “darilo”). Narezala sem ga na kose (kot npr piščanca), popekla v ponvi, vzela meso ven, potem pa pripravila omako (za točen recept lahko pogledam doma v knjigo), mislim da je bila vinska, mogoče še smetana (nisem sigurna), nato daš meso nazaj v omako in še nekaj časa kuhaš. Jedci so kar pohvalili, bojda je bilo dobro ;-))
ce se ne motim, je treba dati fazana v kvaso /in sicer suho/. v kvasi naj bi stal vsaj en dan. potem kvaso zbrisemo in ga specemo na olju,keteremu smo dodali cebulo,zelenjavo. ne vem tocno, koliko casa se pece. ko lepo zarumeni,ga vzamemo ven ,iz zelenjave naredimo omako, keteri dodamo se malo sladkorja in se malo zelisc . sama ga se nisem delala,…recept pa sem imela spravljen…pisem pa bolj po spominu…/zato ne vem tocno casa peke/..kar se pa kvase tice-vem,da en dan najmanj! . poskusi! lp petra
Fazan ima trše meso.
Lahko narediš rižoto. Fazana razkosaj, ga duši na olju (malo vmes zalivaj z vodo) Proti koncu dodaš zelenjavo (korenček, korenina peteršilja, čebula na drobno sesekljana, stisnjen česen, svežo papriko, lahko pa tudi malo gomolja zelene – če vam ugaja okus in malo nakockane kolerabe) dodaš riž in zaliješ z vodo ali jušno osnovo. Skuhaš do konca.
Lahko narediš fazanovo obaro (enako kot piščančjo, samo dlje moraš kuhati), paprikaš, golaž (podobno kot paprikaš),…
Lp, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.