Fasada
Pozdravljeni
Prosim za vaša mnnja
Moji starši so decembra kupili stanovanje v Ljubljani s posredovanjem nepremičninske agencije. Ko smo bili na ogled so rekli, da je prenovljeno pol stanovanja, streha in fasada. Cena stanovanja, ki je bila objavljena na spletni strani nepremičninske agencije je bila ena, moji starši pa so se ob prvem ogledu, seveda ob prisotnosti nepremičninske agentke pogovarjali s prodajalko in se zmenili za nekoliko nižjo ceno. En mesec po vselitvi je ena soseda v bloku slučajno vprešala kako so se zmenili o plačevanju fasade in moji starši so bili frapirani, zato ker so takrat prvič slišali, da se obnova fasade še vedno plačuje in, da je treba plačevati še dve leti vsak mesec po 80 evrov. Če bi vedeli za to moji starši se najverjetneje ne bi odločili za nakup tega stanovanja, ker niso zmožni plačevati še tega dodatnega stroška, ampak tega podatka so vsi zamolčali. Starši so poklicali gospo, ki jima je stanovanje prodala in je ona jasno takrat povedala, da jima ni povedala o fasadi zato ker je agentka rekla, da te stroške prevzame oz. podeduje naslednji lastnik. Agentka pa na to pravi, da je prišlo najverjetneje do kratkega stika in da ji je žal. Mene zanima ali sploh kaj velja podatek v predprodajni in v kupoprodajni pogodbi, da je stanovanje prosto vseh bremen. Če je fasada bila obnovljena pred tremi leti in odplačevanje obnove je na x obrokov ali to pomeni, da sta moja starša dolžna plačevati in ali se da kaj ukreniti glede agencije, kateri smo plačali 2% provizijo, ravno tako kot prodajalka, glede tega, da uslužbenci niso pošteno opravljali svojega dela,zato ker ju sploh obvetili niso o obročnem plačev
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor” anju in kako so lahko pristranski do ene stranke, ko bi mogli ščititi interese obeh
Starša se počutita grozno, izigrana, prevarana.
A sploh obstaja kakšna rešitev za to situacijo
Hvala lepa za vaše odgovore
To je res zoprna situacija, na žalost tudi pogosta.Nepremičninski posrednik očitno ni bil ravno najvestnejši…
Težko bo dokazovati,da sta bila vaša starša s tem oškodovana (da jim je bila povzročena škoda..), saj je obnovljena fasada interes dobrega gospodarja, torej najbrž tudi njun.
In v kupoprodajni pogodbi je skoraj zagotovo napisano, da kupec od določenega trenutka prevzema vse obveznosti v zvezi s stanovanjem.
Realno gledano je tako, da je lastnik dolžan nositi stroške, povezane s stanovanjem.
Mimogrede: glede nanavedeno bi pomenilo, da je strošek blizu ali celo preko 2000€, kar se mi za blok zdi kar veliko. Je to preverjen znesek?
Pa še to: kaj bosta pa storila, ko bodo nastopili še drugi stroški? Obnova strehe, instalacij, mogče dvigala?
Hvala lepa za odgovor
Res je,da so lahko tudi drugi tekoči stroški ampak ko se stanovanje prodaja in rečejo, da je fasada obnovljena, to pomeni, da kupec kupi stanovanje z prenovljeno fasado, ali ne?
Kako si lahko ena agencija privošči takšen odnos in zakaj?
A to pomeni, da agencija ne odgovarja za svoja dejanje, komu se lahko pritožimo?
A nič več ni sotalo od vesti in poštenja v ljudeh, Pa moji starši so oškodovani za 2000 Evrov, kar ni tak majhen znesek
Na konec koncev bomo nekak stisnili zobe in to poplačali,če se ne da drugače, ampak depresijo, ki jo sedaj preživljata pa ne poplača nič
LP
Forum je zaprt za komentiranje.