Farmacevtske gnide
Stara forumašica (res ta prava), 02.09.2025 ob 10:54
no no, 02.09.2025 ob 09:57
jaz325, 02.09.2025 ob 09:44
moja zadnja izkušnja v lekarni. pridem po tablete, ki mi jih je zdravnica predpisala in mi farmacevtka reče, da imam na kartici še en recept za kremo, da zakaj je nisem dvignila. rečem da je ne rabim in da sem to že zdravnici rekla. ja pa da jo moram dvigniti ker je na recept, blablabla. na koncu rečem dajte še to kremo, mi jo da in jaz ji vržem dirtek v kos za smeti, ko je bil pri vratih. se obrnem, ona me gleda, jaz pa ji rečem da sem že zdravnici rekla in zdaj njej, da te kreme nočem. da Fak.
moj zet vozi zdravila za lekarne. samo en račun ene lekarne za en mesec je znašal skoraj milijon EUR. MILIJON.
To se mi zdi tudi za lase privlečeno. Kajti, je ravno obratno, če ne pohitiš in dvigneš zdravil v roku treh delovnih dni, recept ne velja več in ti zdravil ne dajo! Kamoli, da bi ti jih še silili. Moraš lepo nazaj ka svojemu zdravniku, da izda nov recept.
Saj je za lase privlečeno.
Mami so zamenjali terapijo v bolnico, ko sem šla v lekarni, ne je farmacevtka opozorila, da ima na letnem receptu se dvoje zdravil.
Sem povedala, da jih ne rabi več, da ima menjano terapijo in je recept zaprla. Nič mi ni bilo treba dvigniti.
Pa a sem mogoče napisala da je bil tisti recept za kreme star? Kako si lahko kar zmisljujete in delate potem zaključke na podlagi svojih izmišljotin. Istočasno ko je naoislaa oboje in kreme in tablete, čeprav sem ji v ordinaciji rekla da NOČEM kreme.
Enkrat prej mi je zdravnica ravno tako VSILILA Daleron, ki ga je jem in ga nočem, pa sem kasneje govorila z dvema starejšima prijateljicama in sta rekli, da je Daleron tudi njim predpisala, čeprav ga ne potrebujeta in ne jesta.
Sem kasneje razmišljala če ima zdravnica sklenjen kak dogovor s prodajalcem določenih tablet. Da dobi kako provizijo. Ker ni logično da ti piše zdravila ki jih nočeš, ne potrebuješ in izrecno odkloniš.
jaz325, 03.09.2025 ob 09:05
Pa a sem mogoče napisala da je bil tisti recept za kreme star? Kako si lahko kar zmisljujete in delate potem zaključke na podlagi svojih izmišljotin. Istočasno ko je naoislaa oboje in kreme in tablete, čeprav sem ji v ordinaciji rekla da NOČEM kreme.
Enkrat prej mi je zdravnica ravno tako VSILILA Daleron, ki ga je jem in ga nočem, pa sem kasneje govorila z dvema starejšima prijateljicama in sta rekli, da je Daleron tudi njim predpisala, čeprav ga ne potrebujeta in ne jesta.
Sem kasneje razmišljala če ima zdravnica sklenjen kak dogovor s prodajalcem določenih tablet. Da dobi kako provizijo. Ker ni logično da ti piše zdravila ki jih nočeš, ne potrebuješ in izrecno odkloniš.
Zgodbe in ozadja se napletajo, kadar je originalno pisanje nejasno.
Taka zdravnica, ki vsiljuje zadeve… je slaba zdravnica. Sploh če ne pojasni zadev. Če se da – jo zamenjaj. In isto velja za takšno farmacevtko. Tako ravnanje je zrelo za prijavo na zbornico ali pa ZZZS, ki na koncu plačuje za vse to.
Takih odnosov oz ravnanja vam res ni treba kar požreti – ker v končni fazi zapravljajo vaš prigaran denar. In manj ko bo ljudi, ki bo kar sprejelo takšna ravnanja – boljši bo rezultat.
Napisala si
….mi farmacevtka reče, da imam na kartici še en recept za kremo, da zakaj je nisem dvignila. rečem da je ne rabim in da sem to že zdravnici rekla. ja pa da jo moram dvigniti ker je na recept, ….
In jaz
…me je farmacevtka opozorila, da ima na letnem receptu se dvoje zdravil.
Sem povedala, da jih ne rabi več, da ima menjano terapijo in je recept zaprla. Nič mi ni bilo treba dvigniti….
Torej zdravilo na recept, sam recept še aktiven, nič nisem dvignila.
Forum je zaprt za komentiranje.