Fantje, prosim pomoč – poplava!:(
Prosim, če mi lahko kdo pomaga, ko ste taki fejst fantje tu in vse znate. Pralni stroj je problem! Voda teče vanj, kljub temu, da ni vklopljen. Danes zjutraj v kopalnici najdem lužo na tleh, gledam, od kod, in teče iz pralnega stroja, in to iz bobna!! Ker se je čez noč napolnil in teče pri vratcih ven!! Katastrofa. Ne vem, kaj narediti.
Ima kdo kakšno idejo? Hvala!
Elektro magnetni ventil. Izklopi pralni stroj, potegni kabel iz vtičnice, čeprav, če si imela stikala na nuli, nebi smelo priti do tega. Po tej logiki, voda teče skoz v prostor kjer imaš prašek. Lahko pa, da ti je voda v bobnu ostala še od prejšnega pranja, če vodna črpalaka ne dela in ni izpraznila bobna.
Hvala vsem, ja, sreča v nesreči je, Paco, da ste ob nedeljah na voljo za svetovanje, hvala za to:-)
Voda ne dere, ampak se počasi nateka. Včeraj sem prala in je bilo vse normalno, se je pa ponoči natekla počasi do te mere, da je je bil poln boben do vratc, tam pa je potem seveda lila na tla. S posodico sem to vodo izpraznila, sedaj opažam, da se je gladina zvišala za cca pol cm na uro. Zdaj bom pa res vodo zapral.
Mogoče je pa kak soded doma 🙂
Aja, pa varovalko bom ven vzela od stroja.
Če se slučajno misliš igrat- Nikar, Če se boš vseeno-Pazi na električne vode. Te lahko ubije kot bi rekel keks.
v glavnem- ne odpiraj in ne se igrat[/quote]
Ali je nevarno tudi, če vzamem ven varovalko? Hvala[/quote]
Seveda je nevarno – potem, ko bi varovalko spet dala not. Mogoče teorija od 8888 drži in bi el. mag. ventil spet začel delat … ampak … kaj pa, če bi ga še bolj zdrmala in bi voda res začela dret? Da o el. plati niti ne bi.
Ne diraj, če ne veš, kaj delaš.
Forum je zaprt za komentiranje.