Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fantje, boste postali feministi?

Fantje, boste postali feministi?

Brez zamere Skela, ampak Robi je tokrat (menda izjemoma) napisal nekaj, s čimer se strinjam.
V tem našem okolju sta si spola enakopravna. Jaz ne vidim nobene razlike. Napiši prosim kje so ti kot ženski pravice odtegnjene? Dobiš enako medicinsko oskrbo kot moški? Dobiš. Imaš enake možnosti za šolanje? Imaš. Da ne naštevam naprej… Kaj torej?[/quote]

Za začetek mogoče to, da bi se poučili kaj feminizem sploh je?
Bereš Robijeve teorije?
V tejle debati izhajam iz uvodnega posta…o novejši, modernejši obliki feminizma.
In nikjer ne trdim, da so moje pravice okrnjene….sem pa v skrajno priviligiranih
10% žensk na svetu, ki to lahko trdijo….(procentov je verjetno še manj, to od oka)
In zame to pač ni kar v redu….[/quote]

Kaj ti ni v redu? Da si med tistimi 10% in da bi bilo treba za tistih 90% kaj narediti ali kaj… Ne razumem.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Brez zamere Skela, ampak Robi je tokrat (menda izjemoma) napisal nekaj, s čimer se strinjam.
V tem našem okolju sta si spola enakopravna. Jaz ne vidim nobene razlike. Napiši prosim kje so ti kot ženski pravice odtegnjene? Dobiš enako medicinsko oskrbo kot moški? Dobiš. Imaš enake možnosti za šolanje? Imaš. Da ne naštevam naprej… Kaj torej?[/quote]

Bereš Robijeve teorije?
V tejle debati izhajam iz uvodnega posta…o novejši, modernejši obliki feminizma.
In nikjer ne trdim, da so moje pravice okrnjene….sem pa v skrajno priviligiranih
10% žensk na svetu, ki to lahko trdijo….(procentov je verjetno še manj, to od oka)

Torej pojdi tja kjer je to aktualno, in ne smeti to na Slovenskem forumu kjer si enakopravna v državi ki ima uradni jezik Slovenščino…….

Bom še enkrat, da ne bo nesporazumov:

Seveda je moja izjava. Čeprav sarkastična, pa sem do nje prišel na podlagi tvojih izjav, kako je feminizem še vedno potreben, pa čeprav imate pri nas ženske iste pravice.
Torej, kaj še potem preostane, kot to, da želite svet po svojih željah ?

Kako pa izgleda ta modernejša oblika in kaj je prioriteta tega feminizma ?

Bereš Robijeve teorije?

Kaj ti ni v redu? Da si med tistimi 10% in da bi bilo treba za tistih 90% kaj narediti ali kaj… Ne razumem.[/quote]

Tegale pa nisi najbolj premislila, preden si napisala, kajne?

Seveda je moja izjava. Čeprav sarkastična, pa sem do nje prišel na podlagi tvojih izjav, kako je feminizem še vedno potreben, pa čeprav imate pri nas ženske iste pravice.
Torej, kaj še potem preostane, kot to, da želite svet po svojih željah ?[/quote]

Mislim, da kar ni bila sarkastična.
Sarkastična je postala po tem, ko si si prebral definicijo, a ne?

Pa tudi tole cufanje….”saj imaš vse, pa kaj bi še rada”…je neumestno….komot sem feministka,
po prepričanju in delovanju….tudi če ne zase, tudi če ne v Ljubljani-center, dokler je tako velik
procent žensk na svetu drugorazrednih bitij, sem pač feministka.
Tudi tiste fore o prevladi žensk so neumestne, dokler je V SLOVENIJI na pozicijah moči
in denarja (v ekonomiji, na vodstvenih položajih, v politiki) 99% moških… kjer je denar, kjer je
moč…tam žensk ni (oziroma za vzorec)

Kako pa izgleda ta modernejša oblika in kaj je prioriteta tega feminizma ?[/quote]

O tem sem zgoraj že pisala, lahko ti še enkrat nalimam, če se ti ne da prelistat za nazaj?

Bereš Robijeve teorije?

Torej pojdi tja kjer je to aktualno, in ne smeti to na Slovenskem forumu kjer si enakopravna v državi ki ima uradni jezik Slovenščino…….[/quote]

Bom kar tle ostala in tudi napisala bom točno to, kar mislim….

Kaj ti ni v redu? Da si med tistimi 10% in da bi bilo treba za tistih 90% kaj narediti ali kaj… Ne razumem.[/quote]

Tegale pa nisi najbolj premislila, preden si napisala, kajne?[/quote]

Sem Skela. Samo od tistih 90% ne mislijo vsi, da je prav, tako kot se nama zdi prav in kot mi mislimo, da bi moralo biti prav, veš… Pa čeprav so tudi ženske.

Tegale pa nisi najbolj premislila, preden si napisala, kajne?[/quote]

Sem Skela. Samo od tistih 90% ne mislijo vsi, da je prav, tako kot se nama zdi prav in kot mi mislimo, da bi moralo biti prav, veš… Pa čeprav so tudi ženske.[/quote]

Vem.
Med zatiralci žensk na vzhodu so menda najbolj vestne …ženske. Tudi pri nas so (včasih)
po tisti ženski, ki je izstopila iz vrste….najbolj planile ženske. Da ne bi še na njih padla kakšna
senčica neposlušnosti…

Kar priznaj, da je bilo to namerno, ker si po tihem iščeš kakšnega dobro situiranega princa, ki bi ti ga prinesel na dom.[/quote]

Bodi no pameten! Sem preveč investirala v kraljestvo, ki ga imam doma.
V tem sva si midva precej podobna veš… :))[/quote]

No ja pa tako recimo: nobeno kraljestvo ni popolno, če nima kje še kakšne kolonije katere dobrobiti uživa in kamor karalj(ica) hodi na oddih ter uživa gostoljubnost tam ustoličenega princa. :-))

Torej, kaj še potem preostane, kot to, da želite svet po svojih željah ?[/quote]

Mislim, da kar ni bila sarkastična.
Sarkastična je postala po tem, ko si si prebral definicijo, a ne?[/quote]
Jaz sem jo bral kot sarkastično že ob samem branju. Če kaj komu pomaga.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za vsako spremembo je potreben čas. Bi se že naučile.[/quote]

Bi se. Vendar bi za to bilo potrebnih več generacij – žrtev.

Ne, sem tisto že prej prebral. Zato sem napisal, da še enkrat.

S tem si pa jasno dokazala in potrdila, da se gre za prevlado, ne pa za enakopravnost. Saj mešaš pravice in svobodno izbiro. In če se ženske ne odločajo tako za politiko, kot moški, potem to že povezuješ z manjšimi pravicami.
Tako, kot ženske pravite, da smo si moški sami krivi, če se odločamo za težje poklice, tako ste si ženske prav tako same krive, če se v tolikšni meri ne odločate za politiko in vodstvene funkcije.

Sem na hitro prelistal vseh 6 strani in so se tvoji argumenti za feminizem vedno naslanjali na neenakost šolanja, izobraževanja, prodajanje deklic…..Argumenti, kako je živela tvoja babica, ker ni imela istih pravic….
Zato še vedno ne razumem, kje je razlog za izvajanje modernega feminizma pri nas, pa čeprav sami argumenti nimajo nobene veze z našo državo in sedanjostjo ?
Da pa tebe skrbi, kako živi neka ženska tam v Afriki in da je to razlog za tvojo borbo, pa je to samo izgovor. Saj brez tega, da se sama počutiš manjvredna ali pa nečesa nisi predelala pri sebi, v tisto tuje življenje ne bi vlagala nobene energije.

Da bi vedela? Vzemimo za primer Tunizijo. Država je na splošno manj versko zadrta kot kakšna druga. Ženska na mestu prodajalke ali na kakšnem podobnem, kjer prihaja v stik z obema spoloma, je nepokrita ipd. tam ni nobena redkost. Pa vendar: moški, ki pred tem ne nabere dovolj premoženja, da zgradi hišo, nima najmanjše šanse, da bo dobil žensko. In pozor: običajno niti ženska tam nima kakšne želje biti s takim moškim, kar pomeni, da se zavestno odločijo za ekonomsko odvisnost, saj bo po vsej verjetnosti v primeru poroke opustila tudi lasten vir dohodkov ter se preselila v dom, ki je izključno njegov.

Ne, sem tisto že prej prebral. Zato sem napisal, da še enkrat.

S tem si pa jasno dokazala in potrdila, da se gre za prevlado, ne pa za enakopravnost. Saj mešaš pravice in svobodno izbiro. In če se ženske ne odločajo tako za politiko, kot moški, potem to že povezuješ z manjšimi pravicami.
Tako, kot ženske pravite, da smo si moški sami krivi, če se odločamo za težje poklice, tako ste si ženske prav tako same krive, če se v tolikšni meri ne odločate za politiko in vodstvene funkcije.

Sem na hitro prelistal vseh 6 strani in so se tvoji argumenti za feminizem vedno naslanjali na neenakost šolanja, izobraževanja, prodajanje deklic…..Argumenti, kako je živela tvoja babica, ker ni imela istih pravic….
Zato še vedno ne razumem, kje je razlog za izvajanje modernega feminizma pri nas, pa čeprav sami argumenti nimajo nobene veze z našo državo in sedanjostjo ?
Da pa tebe skrbi, kako živi neka ženska tam v Afriki in da je to razlog za tvojo borbo, pa je to samo izgovor. Saj brez tega, da se sama počutiš manjvredna ali pa nečesa nisi predelala pri sebi, v tisto tuje življenje ne bi vlagala nobene energije.[/quote]

Sem vedela, da boš tako interpretiral.
TI TRDIŠ, da gre za nadvlado, JAZ ti pa kontriram, kako naj bi ženske koga nadvladale, ko je
pa 99% moči v moških rokah. A zdaj razumeš?
(Aja, samo mimogrede….ne, nismo si ženske same krive…za to obstajajo zelo zaprti lobiji, kamor
ženske nimajo vstopa….oziroma do posla (denarja) ali položaja lahko pridejo samo preko
moškega, ki jo “spravi noter”…to so znana dejstva v vrhunskem poslu in politiki)

To, kar sem mislila, da si prebral, ti nalimam še enkrat:

“Meni je pri govoru recimo bila več ideja, da ne gre za “dva nasprotna pola”, ampak za spekter..od -do.
Ne gre za bitko med spoloma, ne gre za “mi proti vam”.

Imaš šibke moške in šibke ženske Imaš močne moške in močne ženske. In imaš seveda cel spekter
vmes. Vsak si lahko najde svoje mesto OB ENAKIH MOŽNOSTIH, ni pravila, da mora biti moški
vedno močan in vedno zmagovalec (iz tega izhaja veliko število samomorov med moškimi) in ni pravila,
da se mora močna ženska podrediti, ker nima penisa, da rabi nekoga, ki bo odločal zanjo in o njej.

Razvrščanje v družbi je pravično glede na moč (tudi psihično seveda), na pamet in na sposobnost.”

Da bi vedela? Vzemimo za primer Tunizijo. Država je na splošno manj versko zadrta kot kakšna druga. Ženska na mestu prodajalke ali na kakšnem podobnem, kjer prihaja v stik z obema spoloma, je nepokrita ipd. tam ni nobena redkost. Pa vendar: moški, ki pred tem ne nabere dovolj premoženja, da zgradi hišo, nima najmanjše šanse, da bo dobil žensko. In pozor: običajno niti ženska tam nima kakšne želje biti s takim moškim, kar pomeni, da se zavestno odločijo za ekonomsko odvisnost, saj bo po vsej verjetnosti v primeru poroke opustila tudi lasten vir dohodkov ter se preselila v dom, ki je izključno njegov.[/quote]

Seveda. Če hoče družino, nima glih izbire, kaj praviš?
Tu ne vidim njene želje…ampak edini način, ki je možen.

Pa saj je bilo pri nas enako….z rutami na glavi vred….kaj se delamo tok napredne….

A ja, ko smo že pri tem, če bi tam vedele ženske kaj početi z enakopravnostjo, še primer prav nas Slovencev, ki nam je bila dana demokracija pa danes, po 23-tih letih, še vedno ne vemo kaj z njo početi.

Da bi vedela? Vzemimo za primer Tunizijo. Država je na splošno manj versko zadrta kot kakšna druga. Ženska na mestu prodajalke ali na kakšnem podobnem, kjer prihaja v stik z obema spoloma, je nepokrita ipd. tam ni nobena redkost. Pa vendar: moški, ki pred tem ne nabere dovolj premoženja, da zgradi hišo, nima najmanjše šanse, da bo dobil žensko. In pozor: običajno niti ženska tam nima kakšne želje biti s takim moškim, kar pomeni, da se zavestno odločijo za ekonomsko odvisnost, saj bo po vsej verjetnosti v primeru poroke opustila tudi lasten vir dohodkov ter se preselila v dom, ki je izključno njegov.[/quote]

Pa saj je bilo pri nas enako….z rutami na glavi vred….kaj se delamo tok napredne….[/quote]

Da ni izbire? ne vem, ampak za primer, če sta zaposlena oba, bi lahko tudi v bajto vlagala oba na tak ali drugačrn način, pa vendar najbrž slednje verjetno niti ni njena želja (ne glede na zakonske možnosti in posledice)

Roko na nogo- je pri nas kaj drugače?

Pa saj je bilo pri nas enako….z rutami na glavi vred….kaj se delamo tok napredne….[/quote]

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Seveda bi vedele…zakaj pa ne? Če so znale naše babice in mame, bi znale tudi one.

Verjetno si hotel povedati, da z vsako pravico, z vsako svobodo pride tudi odgovornost?
Se strinjam.

Da ni izbire? ne vem, ampak za primer, če sta zaposlena oba, bi lahko tudi v bajto vlagala oba na tak ali drugačrn način, pa vendar najbrž slednje verjetno niti ni njena želja (ne glede na zakonske možnosti in posledice)[/quote]

Jah, verjetno da res ne, če je vse, kar bi ona vlagala, na koncu izključna lastnina moža….

Vidš Skela, zdaj spet ne vem kako naj ti napišem, da mi ne boš zamerila (mogoče: Rada te imam, ampak se motiš :)), ampak razmišljaš podobno kot Matkič, s tem, da je seveda on prepričan, da morajo zgolj moški capljati po strehah.
V ekonomiji in v politiki je na vodstvenih položajih več moških zato, ker se velika večina žensk odloči, da bo svoje življenje, čas, napor…posvetila družini, otrokom in ne vem še čemu. Ampak zato niso krivi moški oziroma, če so, je to potem spet problem organizacije vsake posameznice znotraj družine in ne širše.

Ženske, tako je. In velikokrat ne zaradi moškega/moža, ampak tistega drugega … vsemogočnega.

To razumem. In če hipotetično rečemo, da bo po vseh borbah in trudih, razmerje približno enako, se boste ženske nehale boriti ?

Pa misliš, da se pri teh lobijih gre za neke seksistične skupine, ki so zaprte le za ženske ali pa so prav tako zaprte za navadne moške, ki nimamo VIP ?

Če pri nas ni tak ?
Prav tako je treba razumeti, da je tisti govor bil namenjen drugim državam in ne nam.
Ker za nas ne bi imel smisla.

Bodi no pameten! Sem preveč investirala v kraljestvo, ki ga imam doma.
V tem sva si midva precej podobna veš… :))[/quote]

No ja pa tako recimo: nobeno kraljestvo ni popolno, če nima kje še kakšne kolonije katere dobrobiti uživa in kamor karalj(ica) hodi na oddih ter uživa gostoljubnost tam ustoličenega princa. :-))[/quote]

Ma nimam. Nič. Še dvornega norčka ne, da bi me malo požgečkal. Čudna sem, vem… :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close