Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fantje, boste postali feministi?

Fantje, boste postali feministi?

Matkič, tale tvoja nebuloza, ki ji še celo moderator pritrjuje, bi mogoče še vzdržala, v kolikor bi seveda delo s krampom in mešalcem bila neke vrste neprostovoljna tlaka, ki bi jo tekom življenja moral opraviti vsak moški (kot je bilo, izjemoma, nekoč služenje vojaškega roka). Žal pa gre v tem primeru za prostovoljno vključevanje v delovni proces. Se pravi, nihče te ne sili, da brez čelade in na vročini polagaš streho. Čisto mirno bi lahko kandidiral tudi za predsednika, kjer bi ti ga v klimatiziranem in prijetno opremljenem ambientu pod mizo vlekla kakšna seksi svetovalka. Najbrž mi ni potrebno posebej pojasnjevati zakaj delodajalci večinoma izberejo moške za delovna mesta kot so zidar, krovec ali polagalec ploščic. Ali pač?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Če si že vse tako vehementno izračunal bi lahko upošteval še nap da so ženske v povprečju lažje, fizično šibkejše in zato ne moreta oba nosit 50kg cementa, ker sorazmerje ne bo enako. Po tej logiki tudi ne morata oba vihtet enako težki kramp…itd

Jaz nisem za tako enakost, ker smo si preveč različni. Vsak smo na svojem področju v neki prednosti/pomanjkljivosti in prav je da se dopolnjujemo ne pa da se enačimo drug z drugim.
Feminizem kot tak je pa enak vsem drugim izmom in v svojem bistvu želi ž spol postaviti nad m. kar je nesmisel. Edino sodelovanje je rešitev.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Matkič, tale tvoja nebuloza, ki ji še celo moderator pritrjuje, bi mogoče še vzdržala, v kolikor bi seveda delo s krampom in mešalcem bila neke vrste neprostovoljna tlaka, ki bi jo tekom življenja moral opraviti vsak moški (kot je bilo, izjemoma, nekoč služenje vojaškega roka). Žal pa gre v tem primeru za prostovoljno vključevanje v delovni proces. Se pravi, nihče te ne sili, da brez čelade in na vročini polagaš streho. Čisto mirno bi lahko kandidiral tudi za predsednika, kjer bi ti ga v klimatiziranem in prijetno opremljenem ambientu pod mizo vlekla kakšna seksi svetovalka. Najbrž mi ni potrebno posebej pojasnjevati zakaj delodajalci večinoma izberejo moške za delovna mesta kot so zidar, krovec ali polagalec ploščic. Ali pač?[/quote]Pejte v Rusijo pogledat kdo tam zida, ometava in ploščice polaga 😉
Moških skorajda ni na gradbiščih.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Po moje nihče od avs tu, razen marihuance, nima pojma o feminizmu. babe z njim mahajo, ker se jim sliši fensi, dedci pa dobijo kurjo kožo, ko slišijo zanj. Bo terba vsaj kaj od Beauvoirjeve prebrat..

kako boš zmanjševal rojstva, če imaš že na tem forumu zblojence, ki bi prepoevdali splav?

kako boš zmanjševal rojstva, če imaš že na tem forumu zblojence, ki bi prepoevdali splav?[/quote]A splav se uporablja za zmanjševanje rojstev? :/

Tudi.

Matkič, tale tvoja nebuloza, ki ji še celo moderator pritrjuje, bi mogoče še vzdržala, v kolikor bi seveda delo s krampom in mešalcem bila neke vrste neprostovoljna tlaka, ki bi jo tekom življenja moral opraviti vsak moški (kot je bilo, izjemoma, nekoč služenje vojaškega roka). Žal pa gre v tem primeru za prostovoljno vključevanje v delovni proces. Se pravi, nihče te ne sili, da brez čelade in na vročini polagaš streho. Čisto mirno bi lahko kandidiral tudi za predsednika, kjer bi ti ga v klimatiziranem in prijetno opremljenem ambientu pod mizo vlekla kakšna seksi svetovalka. Najbrž mi ni potrebno posebej pojasnjevati zakaj delodajalci večinoma izberejo moške za delovna mesta kot so zidar, krovec ali polagalec ploščic. Ali pač?[/quote]Pejte v Rusijo pogledat kdo tam zida, ometava in ploščice polaga 😉
Moških skorajda ni na gradbiščih.[/quote]

Nekdo mora za kruh poskrbeti doma, če moški pije. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Mah, đabe ljudi matrat z osnovami feminizma, če niti pojmov enakost, enakovrednost in enakopravnost ne ločijo med seboj.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mah, đabe ljudi matrat z osnovami feminizma, če niti pojmov enakost, enakovrednost in enakopravnost ne ločijo med seboj.[/quote]

Kot da ti jih. Že filozofi so si lomili jezike okoli teh vprašanj. No, pa ti malo pojasni te pojme, ko že poznaš menda osnove.

Matkič, tale tvoja nebuloza, ki ji še celo moderator pritrjuje, bi mogoče še vzdržala, v kolikor bi seveda delo s krampom in mešalcem bila neke vrste neprostovoljna tlaka, ki bi jo tekom življenja moral opraviti vsak moški (kot je bilo, izjemoma, nekoč služenje vojaškega roka). Žal pa gre v tem primeru za prostovoljno vključevanje v delovni proces. Se pravi, nihče te ne sili, da brez čelade in na vročini polagaš streho. Čisto mirno bi lahko kandidiral tudi za predsednika, kjer bi ti ga v klimatiziranem in prijetno opremljenem ambientu pod mizo vlekla kakšna seksi svetovalka. Najbrž mi ni potrebno posebej pojasnjevati zakaj delodajalci večinoma izberejo moške za delovna mesta kot so zidar, krovec ali polagalec ploščic. Ali pač?[/quote]

Ni tu bistveno ali je prostovoljno ali neprostovoljno, je plačano, ampak ženske raje nimajo plače kot pa da bi delale to….. tu je bistveno….. potem pa jamrajo da ni služb 🙂 Seveda jih ni, tistih za 1500 pa prelaganje papirjev….. tistih pa res ne 😉

Izberejo moške zato ker moški to ZNAJO delat…. pa ker so močnejši (fizično) ampak to drugo lahko ženska sama nadoknadi, če je že tako zagrizena branilka enakovrednosti……..
Pri 5 znancih/prijatlih sem pomagal, ko se je ometavalo stene, rihtalo opremo, betoniralo ipd. pa niti enkrat ni pomagala njihova mama/sestra/prijatlca/punca, vedno moški….. one so pa kuhale, čvekale, mogoče kdaj pa kdaj pometle, in pametovale kam mormo prestavit tisto jebeno omero 🙂

Če mi pokažeš kam paše tale formula (in kakšna je) bom jo vneso, samo nikamor ne paše, ker fizika nima vpliva, na število let delovne dobe……….

Še celo Wikipedia ima nebuloze notri, in zakrivlja ravno to kar sva z Robijem že ugotovila…. V teoriji se sliši vrhunsko, in podpiram, v praksi, pa pač to ni mogoče, zaradi pohlepa ljudi…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Sodeč po debatah na forumu smo res še svetlobna leta daleč in med sodelujočimi (moškimi in žemnskami) ni bistvenih razlik.

Res je, ni pravila. Pa vendar si marsikatera predstavlja pravico nepodrejanja kot pravico dolžnost moškega, da se podreja njej. Samo takrat se ponavadi temu ne reče podrejanje, temveč upoštevanje.

Če sem iskren take izjave (spet) kot najbolj kritične in ostre slišim ravno od žensk.

Ženske so hotele emancipacijo, zdaj pa moške pozivajo na sodelovanje. Naenkrat niso zadovoljne več s samostojnostjo, kariero in življenjem za 4 zidovi, ne, one bi zdaj klasične moške provajderje, ki bodo “sodelovali z njimi”, beri: uresničevali v razmerju, kar ženska hoče. To ni zmaga feminizma, to je poraz feminizma. Prava feministka ne rabi moškega, sploh za stalno razmerje ne. Prava feministka reče: jaz sem srečno samska, moški pa mi drugega kot seks itak ne more nuditi.

Feminizem ni uspel. Zadovoljne feministke so redke. Moderne ženske še kar sanjarijo o družinski sreči v klasičnem razmerju, kot njihove neizobražene babice. Potem imajo otroke z jebi.vetri, ali pa dolgočasnimi družinskimi loleki, ki jih kmalu pustijo ali prevarajo, ali pa pri 30+ pod vplivom biološke ure na silo nekaj vzamejo.

LOL….dej no bit tok militanten…
Prave feministke še kako rabijo moške, že zato, da bi bile lahko z njimi enakopravne :-)))
In res ne vidim, zakaj bi morale biti samske? Samo zato, ker ti vidiš samo dve varianti?
Belo in črno? Tiho služabnico za šporhetom, ali pa penasto feministko?
In pol privlečeš še “zadovoljno feministko”? LOL…kakšna žvau je pa to?
Ampak vseeno hvala za tvoj prispevek….je klasičen primer demonizacije feminizma…v stilu
“če ne razumem, je ziher slabo”….

Ti si tipični Fritz, ki s takšnim razmišljanjem pospešuje Islamizacijo Evrope.

Poznam feminizem. Cenim feministke. Ti nisi niti f od feministke.

Zabloda takih kot si ti, je ravno to, da mislite, da se morate delat feministke, v resnici pa ste čist klasične tardicionalno naravnane ženice, ki vas vaši feministični okraski le ovirajo na poti do vaših žellja.

Poznam feminizem. Cenim feministke. Ti nisi niti f od feministke.

Zabloda takih kot si ti, je ravno to, da mislite, da se morate delat feministke, v resnici pa ste čist klasične tardicionalno naravnane ženice, ki vas vaši feministični okraski le ovirajo na poti do vaših žellja.[/quote]

Kr neki. Ti boš men govoru, kaj jaz sem al pa kaj nisem, za kaj se zavzemam in kakšne so
moje želje?
Je pa res, da ti ne razumeš niti F od fenminizma…..tud sanja se ti ne, kaj to je…dej za začetek
poguglej na wikipedijo, da se bova sploh lahko pogovarjala…

Cenim ženske, ki so sposobne živet brez dedca oz. jih imajo samo za občasno uporabo in to priznajo, ter se tudi ne trudijo hlinit biti zagovornice tradicionalizma.

Take tu gor ne vidim..

Jaz res ne vidim, zakaj bi ti mene moral cenit….
In vidim, da tud gugla ne znaš uporabljati….

Se strinjam, da so včasih bile razlike in da so razna feministična gibanja pomagala odpraviti te razlike.
Ne razumem pa tega, zakaj so ta gibanja potrebna še danes, ko so razlike že izničene, oziroma v določenih primerih zakon določa ugodnejšo pozicijo ženskam, kot moškim ?
In zakaj se je potrebno v svojih feminističnih idejah sklicevati na neke situacije, ki so že zdavnaj del zgodovine ?

Matkič, tale tvoja nebuloza, ki ji še celo moderator pritrjuje, bi mogoče še vzdržala, v kolikor bi seveda delo s krampom in mešalcem bila neke vrste neprostovoljna tlaka, ki bi jo tekom življenja moral opraviti vsak moški (kot je bilo, izjemoma, nekoč služenje vojaškega roka). Žal pa gre v tem primeru za prostovoljno vključevanje v delovni proces. Se pravi, nihče te ne sili, da brez čelade in na vročini polagaš streho. Čisto mirno bi lahko kandidiral tudi za predsednika, kjer bi ti ga v klimatiziranem in prijetno opremljenem ambientu pod mizo vlekla kakšna seksi svetovalka. Najbrž mi ni potrebno posebej pojasnjevati zakaj delodajalci večinoma izberejo moške za delovna mesta kot so zidar, krovec ali polagalec ploščic. Ali pač?[/quote]

Ni tu bistveno ali je prostovoljno ali neprostovoljno, je plačano, ampak ženske raje nimajo plače kot pa da bi delale to….. tu je bistveno….. potem pa jamrajo da ni služb 🙂 Seveda jih ni, tistih za 1500 pa prelaganje papirjev….. tistih pa res ne 😉

Izberejo moške zato ker moški to ZNAJO delat…. pa ker so močnejši (fizično) ampak to drugo lahko ženska sama nadoknadi, če je že tako zagrizena branilka enakovrednosti……..
Pri 5 znancih/prijatlih sem pomagal, ko se je ometavalo stene, rihtalo opremo, betoniralo ipd. pa niti enkrat ni pomagala njihova mama/sestra/prijatlca/punca, vedno moški….. one so pa kuhale, čvekale, mogoče kdaj pa kdaj pometle, in pametovale kam mormo prestavit tisto jebeno omero :)[/quote]

Ohoho, pa še kako je bistveno, če govorimo o enakopravnosti. In vidiš, kako si sam prišel do pravilnega zaključka – meni sploh ni bilo potrebno pisati.:)) Delodajalci izberejo moške zaradi preračunljivosti. Ker od njih zaradi fizične moči, vzdržljivosti… pričakujejo večji iztržek. Ne pa zato, ker imajo ženske neke posebne ugodnosti zaradi katerih jim teh del ni treba opravljati. In pa zato, ker v teh poklicih ni veliko žensk ali pa jih sploh ni. Ampak tudi tebe ni nihče priganjal, da se šolaj za cimermana. Čisto zlahka bi bil lahko tudi cvirntrajbarca.

Pa tudi to, da so nekatere raje brez plače, kot da bi delale za manj kot 1500€. Matkič, to nima nobene zveze z enakopravnostjo v našem okolišu. To je bolj težava posameznika v kakšni družini (skupnosti) lokalno. To je tako, kot če bi ena ženska rekla, da ženske nismo enakopravne, ker ona ne sme iti na zabavo, medtem ko ga lahko dedc žre v gostilni po cele noči. Kako, za božjo voljo, če sem jaz še nedolgo nazaj prišla domov proti jutru, pa še to kot Pepelka. Še dandanes enega čevlja ne najdem. Se pravi, da problem tiči drugje, ne pa v ne-enakopravnosti širše.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Kok je ta ženska dosadna…

To tudi sam pravim. Zato pa ne razumem nekih feminističnih gibanj za enakopravnost.
Zadeve je treba reševati na nivoju medsebojnih odnosov in vrednot.
Dokler pa bodo tudi ženske gledale le na svojo korist, pa bo med nami prepad in izkoriščanje.

Se strinjam, da so včasih bile razlike in da so razna feministična gibanja pomagala odpraviti te razlike.
Ne razumem pa tega, zakaj so ta gibanja potrebna še danes, ko so razlike že izničene, oziroma v določenih primerih zakon določa ugodnejšo pozicijo ženskam, kot moškim ?
In zakaj se je potrebno v svojih feminističnih idejah sklicevati na neke situacije, ki so že zdavnaj del zgodovine ?[/quote]ž

Gibanja obstajajo, dokler je potreba po njih.
Kar tako iz dolgega časa se ljudje ne spuščamo v nepotrebne aktivnosti, ki ne prinašajo
ne kondicije, ne denarja, ne dobre volje…
In se ne sklicujem na zgodovino, samo kažem, koliko se je v relativno kratkem času spremenilo
(predvsem v glavah) ….tudi moškim v času moje babice se recimo ni zdelo potrebno, da bi
se ženske kaj razburjale, saj jim je v redu….tako se današnjim tudi ne.
Enakopravnost je dosežena šele takrat, ko je sprejeta tudi v glavah….zakone se da ukriviti po
svoje….

Seveda ne. Je pa potrebno razumeti razloge za težave in jih tam reševati, ne pa posploševati in delovati, kot da še vedno živimo tako, kot pred 100-imi leti.
Kot praviš, problem je v glavah posameznikov, ne pa na nivoju zakonov.
In ta gibanja ne delujejo v smeri spoštovanja in v smeri izobraževanja kako ustvariti ljubeč odnos, ampak je energija usmerjena v prevlado in premoč nad moškimi. Ustvarjanje poženščenih tipov, je dober dokaz in stranski produkt takšnih gibanj.
In zato na koncu ni zadovoljen nihče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close