Fantje, boste postali feministi?
Roko na nogo- je pri nas kaj drugače?
Seveda. Če hoče družino, nima glih izbire, kaj praviš?
Tu ne vidim njene želje…ampak edini način, ki je možen.
Pa saj je bilo pri nas enako….z rutami na glavi vred….kaj se delamo tok napredne….[/quote][/quote]
Jah no, zdaj je….kup enih mladih parčkov….ponavad faliranih študentov, ki se vselijo k atu in
mami v vrhnji štuk in bi se šli ate in mame 🙂
To razumem. In če hipotetično rečemo, da bo po vseh borbah in trudih, razmerje približno enako, se boste ženske nehale boriti ?
Pa misliš, da se pri teh lobijih gre za neke seksistične skupine, ki so zaprte le za ženske ali pa so prav tako zaprte za navadne moške, ki nimamo VIP ?
Če pri nas ni tak ?
Prav tako je treba razumeti, da je tisti govor bil namenjen drugim državam in ne nam.
Ker za nas ne bi imel smisla.[/quote]
Smisel ima vedno in povsod in to za vse.
Če ne vidiš smisla “pri nas”…beri recimo forum “Moški in Ženske” na MONu…aja, pa saj ga
že bereš… :-)))
Kar se tiče lobijev….za moške brez VIP so zaprti, za ženske pa še zaklenjeni…
Kjer sta moč in denar največja želja oz. cilj, je tudi enakopravnost (taka ali drugačna) bolj ali manj le deklarativna. Tako da se zdaj tudi jaz sprašujem o ciljih feminizma, če je ena od glavih želja doseganje moči ali je enakopravnost res tisto, kar bi želel feminizem doseči. še posebej, če se grejo take stvari na podlagi kvot in ne na podlagi sposobnosti, strokovnosti in izkušnjah posameznikov/ic.
Vidš Skela, zdaj spet ne vem kako naj ti napišem, da mi ne boš zamerila (mogoče: Rada te imam, ampak se motiš :)), ampak razmišljaš podobno kot Matkič, s tem, da je seveda on prepričan, da morajo zgolj moški capljati po strehah.
V ekonomiji in v politiki je na vodstvenih položajih več moških zato, ker se velika večina žensk odloči, da bo svoje življenje, čas, napor…posvetila družini, otrokom in ne vem še čemu. Ampak zato niso krivi moški oziroma, če so, je to potem spet problem organizacije vsake posameznice znotraj družine in ne širše.
Ženske, tako je. In velikokrat ne zaradi moškega/moža, ampak tistega drugega … vsemogočnega.[/quote]
Jest nobenemu ne zamerim njegovega mnenja…ker imam pač tudi jaz svojega, ki ga ne dam 🙂
In to o lobijih sem videla in slišala sama….na konkretnih primerih…seveda ne jaz osebno,
ker nikoli nisem prilezla dovolj visoko, da bi se me tikalo…pač pa od mojih bližnjih.
Praksa je pač taka, da še od tistih žensk, ki dajo kariero in plezanje po lojtri na prvo mesto,
jih ne pride veliko na vrh, ker dobijo X10 polen pod noge v primerjavi z moškimi kolegi.
In to se niti ne začne tako zelo visoko….poglej osnovne in srednje šole, poglej zdravstvene
domove….95% zaposlenih so ženske….ravnatelj ali direktor je pa vedno moški….zgolj
slučajno…
Kar se pa vsemogočnega tiče…ni čisto tako…po mojem gre za obnašanje ovaduhov v zaporu,
ki si z izdajo sojetnikov prizadevajo pridobiti točke pri ječarju…za kakšen privilegij ali dva…
Kjer sta moč in denar največja želja oz. cilj, je tudi enakopravnost (taka ali drugačna) bolj ali manj le deklarativna. Tako da se zdaj tudi jaz sprašujem o ciljih feminizma, če je ena od glavih želja doseganje moči ali je enakopravnost res tisto, kar bi želel feminizem doseči. še posebej, če se grejo take stvari na podlagi kvot in ne na podlagi sposobnosti, strokovnosti in izkušnjah posameznikov/ic.[/quote]
Še eden.
Nisi razumel….moč in denar nista največji cilj.
Daj, ti narišem na karo papir in pobarvam z voščenkami:
1) Robi pravi, da je cilj feminizma ženska nadvlada (ki se je baje že zgodila)
2) Jaz odgovorim “kakšna nadvlada neki, če je večina moči in denarja v moških rokah”
3) Jaz ne trdim, da bi moralo biti obratno. Jaz samo pravim, da je težko nadvladati nekoga,
ki ima vse inštrumente moči v svojih rokah in da je teorija o ženski nadvladi smešna.
Kjer sta moč in denar največja želja oz. cilj, je tudi enakopravnost (taka ali drugačna) bolj ali manj le deklarativna. Tako da se zdaj tudi jaz sprašujem o ciljih feminizma, če je ena od glavih želja doseganje moči ali je enakopravnost res tisto, kar bi želel feminizem doseči. še posebej, če se grejo take stvari na podlagi kvot in ne na podlagi sposobnosti, strokovnosti in izkušnjah posameznikov/ic.[/quote]
Še eden.
Nisi razumel….moč in denar nista največji cilj.
Daj, ti narišem na karo papir in pobarvam z voščenkami:
1) Robi pravi, da je cilj feminizma ženska nadvlada (ki se je baje že zgodila)
2) Jaz odgovorim “kakšna nadvlada neki, če je večina moči in denarja v moških rokah”
3) Jaz ne trdim, da bi moralo biti obratno. Jaz samo pravim, da je težko nadvladati nekoga,
ki ima vse inštrumente moči v svojih rokah in da je teorija o ženski nadvladi smešna.[/quote]
Ko bi le ženske razumele, da je največja nadvlada nad moškim njihova sla po vaših PIČKAH……… 90% moških, hoče bit ”mogočnih” in vplivnih in bogatih in ”carjev” ne zato ker nimajo kaj bolj pametnega za delat v lajfu, ampak ker jim to prinese sveže meso…………..
Moški kontroliramo Svet, ženske pa kontrolirate moške, kaj lepšega še hočeš, ko pa imaš že vse, samo da ste pač sive eminence, na prestolu je pa tip…………. vi mu pa s pičko mahate in on dela kot ve ”špilate” za to da bo namočil…..
nadvlada par excellence!
Skela, s temi številčnimi posti, kjer ne najdeš skupne besede niti z ženskami, ampak se prepiraš, dobi človek občutek, da si zelo nestrpen človek. Bolj deluješ kot nekdo, ki zlorablja razne politično angažirane humanistične teme, da lahko prikrije notranje komplekse in tako na legitimen način izraža jezo, zamere in nezadovoljstvo, ki jih goji do (nasprotnega spola). Prava feministka je spoštovana in cenjena ženska tudi med moškimi, z njimi išče pogovor in izmenjavo stališč, medtem kot ti s svojim obnašanjem pač ne moreš biti to, ker z grobim načinom in agresijo prej odganjaš moške…
Hahaahah, kira bullshit logika.
Ko bi le navadni delavci razumeli, da je največja nadvlada nad tajkuni in korporacijami njihova sla po vaših ROKAH ………… 90 % tajkunov hoče bit še bolj mogočnih, vplivnih in bogatih, ne zato, ker nimajo kaj bolj pametnega za delat v lajfu, ampak ker jim to prinese delo delavskih rok.
Tajkuni kontrolirajo svet, delavci pa kontrolirate tajkune, kaj lepšega še hočeš, ko pa že imaš vse, samo da ste delavci sive eminence, na prestolu je pa tajkun….. vi mu pa z rokami mahate in on dela, kot vi “špilate”, zato, da bo dobil delo vaših rok.
Zveni znano?
No ja pa tako recimo: nobeno kraljestvo ni popolno, če nima kje še kakšne kolonije katere dobrobiti uživa in kamor karalj(ica) hodi na oddih ter uživa gostoljubnost tam ustoličenega princa. :-))[/quote]
Ma nimam. Nič. Še dvornega norčka ne, da bi me malo požgečkal. Čudna sem, vem… :)))[/quote]
Grajski ječar pa sigurno ne manjka 🙂
Mah, đabe ljudi matrat z osnovami feminizma, če niti pojmov enakost, enakovrednost in enakopravnost ne ločijo med seboj.[/quote]
Kot da ti jih. Že filozofi so si lomili jezike okoli teh vprašanj. No, pa ti malo pojasni te pojme, ko že poznaš menda osnove.[/quote]
Če velja, da obstaja podobnost med istim in enakim, potem ta podobnost ni nobena nujnost za enakopravnost. Do enakovrednosti prideš pa takrat, ko bodo tudi dojenčke moškega spola ubijali zaradi domnevne prenaseljenosti in posledičnega (…) pomanjkanja hrane, in ko bodo v krvnem maščevanju nekaj štele tudi ženske oz. deklice.
Vem, da se bo marsikomu zdelo kruto, ampak ene stvari bo brez globalne sile nemogoče izkoreniniti, jaz si pred tem ne zatiskam oči – lepo je fantazirati, kako bi moralo biti, ampak ene vojne so že izgubljene, ker bitke tu pa tam niso dovolj.
A veš, marihuanca, jaz sem preprosta punca, tako da mi besede filozofov prav nič ne pomenijo, če si stvari ne znam predstavljati, nikjer in nikdar pa nisem trdila, da znam svoje predstave tudi ustrezno ubesediti, pa čeprav se trudim. Enkrat bolj, drugič manj; odvisno tudi od tega, s kom debatiram. Pa z leti sem se naučila, da je najglasnejše treba pustiti, da govorijo – če povedo kaj pametnega, je prav, da jih sliši veliko ljudi, če blekne kaj zelo neumnega, ga bodo pa že somišljeniki za svojega vzeli.
Malo sem zabluzila, ampak saj razumeš, a ne?
Matjažko, žal mi je , da te je globoko prizadela ženska figura (najbrž mama, za njo pa vse punce,
ki si jih poskusil kdaj osvajati) in zdaj (ponovno stotič) svojo prizadetost projeciraš na vsako
žensko, ki ti križa pot.
Jaz nisem tista ženska, ki te je ranila, čeprav me vedno znova vlečeš v svoje vrtince žalosti in
ranljivosti….deluješ mi res otroško prizadet, potreben usmiljenja in nežnosti…kar hočeš doseči
s temle vzbujanjem pozornosti, krikom po pomoči….ki ti jo žal jaz, kot virtualna oseba ne morem
dati….poišči si ustrezno strokovno pomoč….Tudi pri tvoji impotenci bo najbolje pomagal nekdo,
ki se na to spozna in ne tvoji anonimni napadi na vse, kar je ženskega….in ti pomagal premagati
globoko zakoreninjeni strah, odpor in nekontrolirano močenje postelje, če pomisliš name…
Takole. Tegale ne mislim resno….hotela sem ti samo pokazati, kako se tvoji sogovorniki počutijo
ob tvojih “globokih kvazi-psiholoških analizah”….dej, za božjo voljo nehaj? A bi šlo?
Ker tole je pa že (brez heca) bolezensko….
Matjažko, žal mi je , da te je globoko prizadela ženska figura (najbrž mama, za njo pa vse punce,
ki si jih poskusil kdaj osvajati) in zdaj (ponovno stotič) svojo prizadetost projeciraš na vsako
žensko, ki ti križa pot.
Jaz nisem tista ženska, ki te je ranila, čeprav me vedno znova vlečeš v svoje vrtince žalosti in
ranljivosti….deluješ mi res otroško prizadet, potreben usmiljenja in nežnosti…kar hočeš doseči
s temle vzbujanjem pozornosti, krikom po pomoči….ki ti jo žal jaz, kot virtualna oseba ne morem
dati….poišči si ustrezno strokovno pomoč….Tudi pri tvoji impotenci bo najbolje pomagal nekdo,
ki se na to spozna in ne tvoji anonimni napadi na vse, kar je ženskega….in ti pomagal premagati
globoko zakoreninjeni strah, odpor in nekontrolirano močenje postelje, če pomisliš name…
Takole. Tegale ne mislim resno….hotela sem ti samo pokazati, kako se tvoji sogovorniki počutijo
ob tvojih “globokih kvazi-psiholoških analizah”….dej, za božjo voljo nehaj? A bi šlo?
Ker tole je pa že (brez heca) bolezensko….[/quote]
Zanimive so tele analize, moram priznati. 🙂
Hahaahah, kira bullshit logika.
Ko bi le navadni delavci razumeli, da je največja nadvlada nad tajkuni in korporacijami njihova sla po vaših ROKAH ………… 90 % tajkunov hoče bit še bolj mogočnih, vplivnih in bogatih, ne zato, ker nimajo kaj bolj pametnega za delat v lajfu, ampak ker jim to prinese delo delavskih rok.
Tajkuni kontrolirajo svet, delavci pa kontrolirate tajkune, kaj lepšega še hočeš, ko pa že imaš vse, samo da ste delavci sive eminence, na prestolu je pa tajkun….. vi mu pa z rokami mahate in on dela, kot vi “špilate”, zato, da bo dobil delo vaših rok.
Zveni znano?[/quote]
Jap tako bi blo, če bi blo manj ljudi kot rabijo delavcev…. slaba primerjava…. zelo slaba…. sicer pa je res….. samo delavci se tega NE zavedajo….. če se v enem dnevu uprejo VSI delavci na eni firmi, firma ABSOLUTNO propade………. ni šans da lastnik(i) sam(i) najdejo zadostne zamenjave in jih strenirajo, pred stečajem……. torej noč imajo ampak zaradi egoističnega vedenja je ne znajo izkoristit 🙂
Nope, ker ženske ne vodi spolna sla kot moške, ampak čustva…. torej ne gre to tako, da bi kar zamenjali in bi bili mi sive eminence, potem moški ne bi imeli nič kar bi pritegnilo ženske, ker one v večini ne padejo na vizualo in trdega OTEPAČA, moški pa padejo na vlažno pičko, dober dekolte, lepe nego….
Samo kaj bi govoril takim ki ne razumejo razlik.
zakaj si ti kupi hudi avto? V večini je to zato, da bi ga ženske opazle, ne zato ker ga RABI….. Jaz še nisem vido ženske ki bi skakala okrog v novi bemfi ali ferariju ipd.
Tako pač to je…. prej se sprijazniš lažje ti bo, pa če si pička al otepač 🙂
Dejstvo je da Slovenke sploh ne vedo kako lepo jim gre, pa jamrajo, potem ko jih soočim(o) z matematičnimi prednostmi njihovega življenja v SLO, pa začnejo (skela) preusmerit tole na neke druge Svetove in druge države na tisoče kilometrov stran, kot razlog za izživljanje njihovih frustracij nad dejstvom da so pač nesposobne in da hočejo met imaginarni penis v obliki moči (materialne)
žensko, ki ti križa pot.
Ker tole je pa že (brez heca) bolezensko….[/quote]
Zanimive so tele analize, moram priznati. :)[/quote]
Hehe, pazi, da ne bom še tebe….
Primerjava je čist dobra, ker je tudi pič.k precej več kot potrebe po njih.Tiste, k znajo več pokasirat, majo še kaj druzga kot sam pič.ko, tko kot delavc, ki cukne 2k na mesc, ima še kaj več kot roke. Ampak povprečna pič.ka se šše vedno prodaja za 50 evrov (globalno verjetno še za manj)? Ženske se pa za razliko od delavcev uspešno koordinirajo po celem svetu in tako v šahu držijo tipe, ane? Tko da ne sanjaj, da pič.ka prinaša neko blazno moč.
[/Nope, ker ženske ne vodi spolna sla kot moške, ampak čustva…. torej ne gre to tako, da bi kar zamenjali in bi bili mi sive eminence, potem moški ne bi imeli nič kar bi pritegnilo ženske, ker one v večini ne padejo na vizualo in trdega OTEPAČA, moški pa padejo na vlažno pičko, dober dekolte, lepe nego….
Samo kaj bi govoril takim ki ne razumejo razlik.
zakaj si ti kupi hudi avto? V večini je to zato, da bi ga ženske opazle, ne zato ker ga RABI….. Jaz še nisem vido ženske ki bi skakala okrog v novi bemfi ali ferariju ipd.
Tako pač to je…. prej se sprijazniš lažje ti bo, pa če si pička al otepač 🙂
Dejstvo je da Slovenke sploh ne vedo kako lepo jim gre, pa jamrajo, potem ko jih soočim(o) z matematičnimi prednostmi njihovega življenja v SLO, pa začnejo (skela) preusmerit tole na neke druge Svetove in druge države na tisoče kilometrov stran, kot razlog za izživljanje njihovih frustracij nad dejstvom da so pač nesposobne in da hočejo met imaginarni penis v obliki moči (materialne)quote]
Kaj jih ne vodi spolna sla? Ma ti si en revček, nikakvi ljubimec, očitno. Pa dobro, če tega ne znaš in se zgovarjaš, da tega nočjo, jim boš pač čustva dal, Bo prednost za tebe napram zdajšnji situaciji. Ker zdaj tud keša nimaš, da bi jih impresioniru.
LOL, no. To da nisi nbene (al pa tolk) vidu v ferariju, pa nima tolk s tem, da ne marajo otepačev, kot s tem, da nimajo keša za take bedarije, ker so diskriminirane. Namest da delaš neke “globoke” psihoanalize na plehu, bi lahko opazil očitno: ti avti stanejo velik, ženske pa praviloma nimajo tolk keša, ker so plačane manj.
Dejstvo je, da smo ženske v slo v popolnoma enakopravnem položaju – za isto delo ista plača, prijaviš se lahko za vsako delo, po porodniški te čaka isto delo, … ni razlike. Če samo pogledamo čez mejo v opevano Avstrijo, ženske ki imajo otroke se morajo v celoti odpovedati karieri, saj jih po končani 6 mesečni porodniški ne čaka isto dela, ampak nekaj drugega, bistveno slabšega. Tam so tudi dejansko ženske za isto delo plačane manj – npr oba sta projektanta, ona celo bolj sposobna in ima nižjo plačo. Res se nam v Sloveniji ni potrebno pritoževati. Mislim da je na tem področjo Slo kar enakovredna s skandinavskimi državami.
To je mogoče že res, da je uradno in teoretično v Sloveniji za enakopravnost relativno dobro poskrbljeno. Je pa treba konstantno analizirati tudi neuradne dogodke. Ja, prijaviš se lahko kot ženska kamorkol – pa te tud vzamejo ob enakih kompetencah enako pogosto kot moške? Pa ravno zadnjič sem nekje zasledila, da so v Revozu iskali za monterje novega twinga striktno samo moške. Ja, zakaj, a se s tiči avtomobile montira?
Če so ene stvari na papirju relativno dobro urejene (kar v Sloveniji so) in če je v Avstriji še slabše, še ne pomeni, da je pa v Sloveniji enakopravnost dosežena.
To je mogoče že res, da je uradno in teoretično v Sloveniji za enakopravnost relativno dobro poskrbljeno. Je pa treba konstantno analizirati tudi neuradne dogodke. Ja, prijaviš se lahko kot ženska kamorkol – pa te tud vzamejo ob enakih kompetencah enako pogosto kot moške? Pa ravno zadnjič sem nekje zasledila, da so v Revozu iskali za monterje novega twinga striktno samo moške. Ja, zakaj, a se s tiči avtomobile montira?
Če so ene stvari na papirju relativno dobro urejene (kar v Sloveniji so) in če je v Avstriji še slabše, še ne pomeni, da je pa v Sloveniji enakopravnost dosežena.[/quote]
Revoz je v francoski lasti. Torej je zaposlitvena politika v skladu s standardi tako opevanega, visoko razvitega zahoda.
Če so ene stvari na papirju relativno dobro urejene (kar v Sloveniji so) in če je v Avstriji še slabše, še ne pomeni, da je pa v Sloveniji enakopravnost dosežena.[/quote]
Kakšen butast primer. kdo montira avte – v 99,9 % moški torej se išče moški in kaj ima to z enakopravnostjo. Tudi npr. kozmetičarke so 99 % in je verejtno razpis za žensko. jaz samo pravim, da o neenakopravnosti se lahko pogovarjajo v Ameriki, Afriki, … v Slo pa smo lahko srečne in hvaležne, da temu ni tako.
Če so ene stvari na papirju relativno dobro urejene (kar v Sloveniji so) in če je v Avstriji še slabše, še ne pomeni, da je pa v Sloveniji enakopravnost dosežena.[/quote][/quote]
Revoz je v francoski lasti. Torej je zaposlitvena politika v skladu s standardi tako opevanega, visoko razvitega zahoda.[/quote
No pa sej ni treba več čakat….je kar lepo število punc, ki “si ne upajo imeti otroka”, ker
so zaposlene za določen čas, po pogodbi ali na s.p. (kot večina mladih danes) in jih
služba SPLOH ne bo več čakala, ne samo, da bi morale na slabše mesto….
Smo že dosegli raj enakopravnosti v kapitalizmu…
Men je ta politika ful hecna….po eni strani zavirati rodnost na minimum, po drugi strani
preprečevati priseljevanje….kam to pelje? (pa ne samo v Sloveniji, da se razumemo)
Forum je zaprt za komentiranje.