Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fant zasluži meprimerno več kot jaz

Fant zasluži meprimerno več kot jaz

Ne skrbi, sedaj po novem letu bo moral plačati vse davke – privatniki bodo teže skrili prihodke in plačati bo moral vse za nazaj, tako da mu bo ostalo le za pivo in cigareto. Situacija se bo obrnila in boš ti morala še njega preživljat – srečnica.

Tale moj zasluži še neprimerno več kot tvoj. In ima za svoja leta vsega preveč. In ni mu potrebno nič varčevati.[/quote]
Lej punca,vzemi dokler ti še da,jutri lahko dobi lepšo,ki bo bolj pametna od tebe in bo vzela,pri premožnih je to kaj hitra praksa.Nikar ne misli,da te bo imel rajši ker si skromna,zaljubljen moški tudi daje,ko ljubezen mine ne da nič.

Ah, kakšne izjave. Da naj grabim svoj denar na kup za hude čase, da zaljubljen moški daje, potem pa vse očita….

Tega fanta poznam že iz otroštva. Je namreč iz istega kraja kot sem sama. Ni se rodil z zlato žlico v ustih, ampak si je vse kar ima sam zaslužil. Do svojega 25. leta je imel denarja prej manj kot preveč, v zadnjih letih mu pa gre seveda neprimerno boljše. In radodaren ni samo do mene, ampak tudi do svoje družine in svojih prijateljev. Takšen pač je. Če nima, nima; če ima, to rad deli z drugimi.

In ja, super, da ima denar, da si lahko privošči, da zaradi tega uživam tudi sama, ampak do sedaj tega pač nisem bila navajena. Vedno sem živela od svojega denarja in z dosedanjimi partnerji stroške vedno delila.

Človek ti reče, da varčuj če imaš to možnost, ti pa na to v svoji BAHARIJI obračaš besede in se kitiš s svetniškim sijem. Noben odgovor ne bo pravi, samo da ti tupiš kaj si, oh in sploh.

Moj nasvet: pust tega tipa, ti se pa zapri v samostan in se v dobro kogarkoli odreci premoženju pa ne boš imela nobenih problemov več!

pa v čem je tvoj problem?????
vsake toliko časa ga pač ti povabi nekam, saj si s svojo plačo lahko privoščiš.

jaz sem za to, da ni eden sponzor drugi pa sponzorirani, vendar v primeru, ko zasluži eden dosti več, kot drugi, pač ne moreš gledat na to, da oba prispevata do pičice enako. če bi tale fant zaslužil komaj toliko, da se preživi, bi ti tudi vztrajala, da prispeva toliko, kot ti, ali bi ti dala malo več?
To se vprašaj. Ko sem bila jaz v vezi s fantom, ki mu firma ni šla ravno blesteče, mi ni bil noben problem prispevat več v proračun, tako, kot mi ni bil noben problem biti tista, ki je povabljena, ko sem hodila s tipom, ki je imel res dosti denarja. zakaj bi se potem jaz metala ven in mu skušala parirat, če ne morem?

Razumem te. Sama sem v podobni situaciji, s to razliko, da sva imela v začetku zveze približno enake dohodke, nato krajši čas jaz nekaj višje, sedaj pa me že 10 let mož “šiša”, pa nimam slabe plače, sem pa pač v državni službi in višje kot sedaj, ne gre. Tudi jaz imam s tem težave, saj me moti, da premalo zaslužim, ampak svojo službo obožujem in res ne bi šla nečesa delat samo zato, da bi imela možnost več zaslužit.

Mislim, da se moraš s fantom (koliko časa sta skupaj?) vsesti in pogovoriti, mu povedati, da te situacija, ko ti nič ne prispevaš, moti, da si tako vzgojena, da si do sedaj vedno finančno soprispevala k partnerstvu in si tega želiš še naprej. Da ti je to pomembno s stališča partnerstva, ne denarja. Kako to potem izpeljati, je vprašanje, npr. on te pelje na pregrešno drago večerjo, ti pa nato v slaščičarno na sladico ali kavico. Za skupne potrebe lahko soprispevata v skladu s finančnimi zmožnostmi: naložita na nek skupen račun, v kuverto in se iz tega skupnega denarja nato krijejo stroški za partnerstvo. Če živita skupaj, si izbereš nekaj stroškov, ki jih potem ves čas ti kriješ, zaradi sebe, svojega občutka, ostalo on. Pri znancih imajo tako: iz njene plače kupujejo hrano in podobno, iz njegove gre pa za “luksus” (potovanja, dragi nakupi, počitnice).

Verjamem, da ti bo še dolgo težko, upam pa, da ne bo vplivalo na partnerstvo, bi bilo škoda.

Sam resno, babe, a nimate v življenju nobenih problemov, da vam to krati spanec? Niste srečne, če nečesa ne najdete, da si grenite dneve? Ker to je SLADEK PROBLEM v današnjih časih!!! Ko bo mimo, si boste pa rekle, kako je bilo fino. VERJEMITE! Ni slabšega kot eksistencialne težave. Vas tipi nosijo po rokah, pa spet ni prav. V naši družini sem jaz tista, ki zasluži več in če bi mojega moža to motilo, bi se resno vprašala po njegovi pameti in zrelosti.

Pa ja, da ne misliš do konca življenja živeti z moškim, ki te ima rad, zasluži neprimerno več kot ti in bi ti vse on plačeval????

To se ne more dobro končati. Takoj ga zapusti, če si pametna….

------------------------------------------------------------------------------------------ [url=http://www.youtube.com/watch?v=yDak31E68Zw]koga za precednika???????[/url]

Še dobro, da imaš takega fanta, sama s 1400 eur gotovo ne bi preživela.

Joj, joj, ženšče, ženšče, sanja se ne tebi koliko privatnikov je, ki jim gre leta in leta odlično potem pa naenkrat kriza in bankot. Malo pojdi na rdeči križ povprašati o podjetnikih, ki so jim zarubili avtomobile, hiše in sedaj hodijo po pakete pomoči… Te ne strašim ampak v podjetništvu je velik riziko tko da ne misli, če ima tvoj tip zdaj 15000eur/mesec, da jih bo mel tudi čez deset let… Raje naj špara za težke čase! Z višjimi prihodki pri mnogih tudi želje močno zrasteje in kar naenkrat več ni dober avto za 15.000eur ampak mora biti vsaj 50.000 eur, pa stanovanje za 80.000eur ampak mora biti vsaj 200.000eur, pa zravn še kak vikend, pa stanovanje na morju, pa jadrnica/gliser pa to pa ono in kaj kmalu ugotoviš, da samo za vzdrževanje premoženja na mesec zagoniš par jurjev in ko pride kriza smo pa tam, kjer so se znašli že mnogi podjetniki tko da po pameti!

Košiček pravi, da moški, ki ti ne želi dat denarja, ti ne želi dat niti ljubezni. Človek bi rekel, da je to reklamni spot sponzoruš, ampak dejansko se mi zdi, da je nekaj na tem, ker so oni drugačni, so ”providerji”. Poskušaj gledati tako in se zavedaj, da se lahko v prihodnosti marsikaj spremeni (on ostane popolnoma brez denarja).
Te razumem, da ti ni prijetno, sem sama tudi taka. Imam potem občutek, da sem ”kupljena”. Samo dejstvo je, da moški drugače delujejo in ko tako objektivno berem tvoj post, se mi zdi, da je to pač njegove želje ”skrbeti zate” in … pusti mu:) Ti pa ga razvajaj na kak drug, tebi lasten način.

Razumem te. Sama sem v podobni situaciji, s to razliko, da sva imela v začetku zveze približno enake dohodke, nato krajši čas jaz nekaj višje, sedaj pa me že 10 let mož “šiša”, pa nimam slabe plače, sem pa pač v državni službi in višje kot sedaj, ne gre. Tudi jaz imam s tem težave, saj me moti, da premalo zaslužim, ampak svojo službo obožujem in res ne bi šla nečesa delat samo zato, da bi imela možnost več zaslužit.

Mislim, da se moraš s fantom (koliko časa sta skupaj?) vsesti in pogovoriti, mu povedati, da te situacija, ko ti nič ne prispevaš, moti, da si tako vzgojena, da si do sedaj vedno finančno soprispevala k partnerstvu in si tega želiš še naprej. Da ti je to pomembno s stališča partnerstva, ne denarja. Kako to potem izpeljati, je vprašanje, npr. on te pelje na pregrešno drago večerjo, ti pa nato v slaščičarno na sladico ali kavico. Za skupne potrebe lahko soprispevata v skladu s finančnimi zmožnostmi: naložita na nek skupen račun, v kuverto in se iz tega skupnega denarja nato krijejo stroški za partnerstvo. Če živita skupaj, si izbereš nekaj stroškov, ki jih potem ves čas ti kriješ, zaradi sebe, svojega občutka, ostalo on. Pri znancih imajo tako: iz njene plače kupujejo hrano in podobno, iz njegove gre pa za “luksus” (potovanja, dragi nakupi, počitnice).

Verjamem, da ti bo še dolgo težko, upam pa, da ne bo vplivalo na partnerstvo, bi bilo škoda.[/quote]

To je pa tako, kot bi pisla jaz.
🙂
Pri nas je malo težava to, da bi mož rad videl, da bi se zaposlila pri njemu, meni pa to najbolj ne diši.
Drugače pa ne vem, kako ti pomagati premagati slab občutek. Jaz ga imam tudi, se o tem včasih pogovarjam z možem in mu ni jasno, zakaj se slabo počutim. Meni vsaj malo pomaga, če mu to vsake toliko povem, a ne gnjavim s tem.
Pri nas je res tako, da hrano večino kupujem jaz, prav tako nekaj oblail za otroke in skrbim za svoj tank pri avtu, za svoja oblaila, obutev, frizerja, svoje male potrebe.
Za vse drugo je on.
Komplet položnice, zavarovanja, vsi stroški od avtoomobilov (razen tankam svoj avto jaz), gradnja hiše, dopusti….vse ostalo je njegovo.
Je pa res, da jaz veliko več skrbim za otroke, ker je on toliko manj doma in on to ceni. Oba dobro veva, da sam skrbi za otroke, hišo, gospodinjstvo in še služit ne bi zmogel. Torej sem pomembna tudi jaz. Ne? Tako je po vsej verjetnosti tudi pri vas.
Tudi varčujeva in okolica niti ne ve, da imamo precej prihranlkov. Tudi hiše si nisva zgradila razkošne, ampak preprosto. Nimava zelo dragih avtomobilov. Oblačimo se v tudi v H&M, S. Oliver in podobno in ne gledava na znamke.
Ne zato, ker bi bila stiskaška, ampak ker ne vidim potrebe, da bi kupila plašč za 500 €, če ga dobim za 100 ali 200!
Vse to zato, ker se zavedava, da nič ni večno, nič ni zagarantirano. Zato, ker nočeva, da otroci živijo v razkošju, ampak da živijo običajno življenje, kjer je treba delati, da kaj imaš.

[img]http://anju66.files.wordpress.com/2011/03/laughing-smiley.gif?w=490[/img]

No, tega debilnega smeškota nisem prilimala jaz, ampak nekdo, ki krade nicke.

[youtube]81NeQJWGYJY&autoplay=1&loop=1[/youtube]

hvala za zadnja dva smešna posta. sori vem, ni umesno samo meni je polepšal prvi depresivni delavni dan v letu 2012

hahahahahhaahha

Tale moj zasluži še neprimerno več kot tvoj. In ima za svoja leta vsega preveč. In ni mu potrebno nič varčevati.[/quote]

… spraševala edino to, kakšen človek je, glede na toliko denarja: je pošten, pokroviteljski, se mu zdi, da lahko vse kupi, kako je zaslužuil, še služi denar, je pri tem pošten, etičen, ima čut za ljudi v stiski, je kljub temu skromen, preprost ali je vzvišen, domišljav …

Skrtaka, o tem bi razmišljala. če je dober človek, širokega srca, potem me ne bi skrbelo – pravzaprav je to sreča, sicer pa, ga ni denarja …

Ja, res je nerodno, če moški zasluži več kot ženska. Čimprej ga poroči, potem pa mu poskusi najedat do onemoglosti, nehaj spati z njim, omenjaj mu, da je ničvrednež, ki zna samo zaslužit denar, mogoče razmisli celo o prevari ali o tem, da se pridružiš kaki sekti. Boš videla, mož bo postal depresiven, začel bo popuščat v službi in bo zaslužil čedalje manj in problem se bo rešil.

… spraševala edino to, kakšen človek je, glede na toliko denarja: je pošten, pokroviteljski, se mu zdi, da lahko vse kupi, kako je zaslužuil, še služi denar, je pri tem pošten, etičen, ima čut za ljudi v stiski, je kljub temu skromen, preprost ali je vzvišen, domišljav …

Skrtaka, o tem bi razmišljala. če je dober človek, širokega srca, potem me ne bi skrbelo – pravzaprav je to sreča, sicer pa, ga ni denarja …[/quote]

Zdaj , ko je še fant, bodi pozorna na to, kar ti piše “jaz bi se”.
Če ni skopuški , če ti stvari ne sponaša, če rad da in se ob tem ne sprašuje in ne računa v glavi, koliko ga kaj košta , koliko je materialista v njem….
Midva imava podobno situacijo, vsaj trenutno, to pomeni, da mož zasluži dvakrat več kot jaz. Vendar pa so časi trenutno taki , da za dva meseca naprej ne ve , če še služba bo….
Tako se lahko 100 % zanese na to, da bom v primeru sušnih mesecev ali celo let financirala in živela familijo jaz. Jaz sem bila tudi tako zavedna , da sem že v času debelih krav dajala veliko na stran in šparala. Tako imamo tudi prihranjeno nekja za slučaj hudih časov. Drugače, ko ti svtujejo , da izkoristi situacijo ipd., enostavno ne razumem takih primerkov…..
Kot da malo premožnejši človek ni sposoben čustev kot je ljubezen. Nekatere ste res ozke v svojem razmišljanju. Midva sva skupaj 25 let , 3 otroci, pa so bile pri njemu že dvakrat krivulje navzdol. Takrat sem pač financirala jaz. In ob tem dobi človek na njegovi strani občutek sigurnosti , jaz pa občutek pripadnosti in pomembnosti v smislu, da tudi jaz pomagam, ko zagusti.
Razumem pa , kaj občutiš , ker sem nekaj podobnega tudi jaz. Verjamem tudi , da nekaj , ki se jih je oglasilo sploh ne vedo, ker se še niso (in se tudi nikoli ne bodo) znašle v taki situaciji.
Čimmanj kompliciraj in ozavesti, da pride vrsta tudi na tebe.

Kak sm se tega navadla? Tak, da ga danes sovrazim. Ker me tu pa tam jasno spomni, da on placuje stanovanje!!!!! Bodi srecna, da mas sploh siht.

Mater, si boga! Rešitev za tvoje težave je, da se dogovorita za ločene račune, v blagajno za stroške prispevata vsak pol. Z denarjem, ki vsakemu ostane od plače, razpolaga vsak sam.

Ne morem verjeti, kakšne probleme imate nekateri….Jaz bi pa bil vesel, če bi imel takšno žensko, ki bi zaslužila kakšnih 5 jurjev….:)
Čemu biti nevoščljiv svojemu partnerju…Kje je tu ljubezen…?

Tule gor je pa veliko zavisti :).
Bom pa navedla dva podobna primera.
V prvem je on imel dosti nižjo plačo kot ona. Ona je vse plačevala, vse položnice, on je užival, ni imel skrbi glede financ, saj je imel svojo plačo predvsem zase. Pa sta šla narazen, je moral na svoje in zdaj mu voda teče v grlo. Plačo ima majhno, vajen pa je živet na veliki nogi. Pa ga hudo glava boli. Sicer je povsem ok človek, samo nikoli si ni predstavljal kako je, če moraš plačati položnice, stanovanje, ker je zato vedno žena skrbela (s svojo plačo).

Drug primer: ona veliko več zasluži kot on. On pravi, da je srečen, ker ima tako ženo, da toliko denarja prinese domov (da ne bo pomote, da sta skupaj zaradi denarja, skupaj sta bila že, ko je on služil več kot ona oz. ko je bila ona še študentka brez denarja). Pravi, da je fajn, ker nimata finančnih težav in ga ne moti, da on tako malo zasluži v primerjavi z ženo.

V obeh primerih gre za moška, ki sta drugače zelo ok človeka in ne kaka parazita, ki lovita bogate ženske. Samo prvi primer se je pač sfižil.

Emancipirana si. Slabo pri tem je, da se ne potrebujeta.

Jaz pa sem sama z otroci pa se mi ni treba obremenjevat s tem da bi mi kdo kje kaj pokril pa plačal….pa tk bi mi pasalo. Evo sam težave pa slabe vesti pa nimam da mi nekdo plačuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close