Fant zasluži meprimerno več kot jaz
Skupaj pol leta, jaz 30, on 33, oba izobražena in zaposlena. Jaz v državni službi s plačo cca 1.400 EUR, on privatnik z občutno večjimi mesečnimi prihodki. In problem najine sicer še sveže veze je ta, da bo jaz s svojim dohodkom ne morem parirat. Njemu ni problem in bi vse plačevbal tudi zame, jaz pa se pri tem slabo počutim in ne želim, da me kdorkoli financira.
Tiste, katerih moški zaslužijo veliko več od vas, oziroma tiste, katerih moški prinašajo edini dohodek v skupnost me zanima kako ste se tega navadile, to sprejele?
Joj, kako ste pa tukaj prtišeni. Nismo vse sponzoruše, ki uživamo v tem, da živimo na tuj račun. Sama točno vem s koliko denarja razpolagam in kaj si lahko privoščim. In ja, to, da bi vse plačeval zame on je PROBLEM. Za nekateri ni, zame pa je. Prav tako mi nikoli ne dovoli ničasar plačati (pijače, kosila, večerje, v trgovini) in to mi je kar nekaj.
… da s eo tem ne pogovorita in da tole rešuješ z enimi neznankami, res ne. Ko sva midva hodila, sva bila oba po diplomi in v službah, pa se niti nisva spraševala, koliko kdo zasluži, sva si pa stroške še kar uspešno delila. Tudi meni ni bilo, da bi vse plačeval on. Kavalirstvo je na tem področju že malo passe, se mi zdi. Poveš, da želiš prispevat, priznaš, kaj si lahko privoščiš in česa ne, pa bi moralo iti skozi.
Če pa je on tudi druga kasta, potem je pa to dolgoročen problem, ki ne daje upov za prihodnost.
… da s eo tem ne pogovorita in da tole rešuješ z enimi neznankami, res ne. Ko sva midva hodila, sva bila oba po diplomi in v službah, pa se niti nisva spraševala, koliko kdo zasluži, sva si pa stroške še kar uspešno delila. Tudi meni ni bilo, da bi vse plačeval on. Kavalirstvo je na tem področju že malo passe, se mi zdi. Poveš, da želiš prispevat, priznaš, kaj si lahko privoščiš in česa ne, pa bi moralo iti skozi.
Če pa je on tudi druga kasta, potem je pa to dolgoročen problem, ki ne daje upov za prihodnost.[/quote]
Ne govorimo o tem, da on zasluži 500 EUR več od mene. Zaluži ogromno več, ja lahko bi rekli, da je druga kasta.
Že večkrat sem začela pogovor na to temo, vendar on ne vidi problema in se mu zdi normalno, da on vse plačuje. Torej za njega problema ni.
Podobno je pri naju.
Jaz zaslužim cca. 1000 € mesečno neto, on 5500 – 7000 na mesec.
Mi je včasih težko in smotanoo zaradi tega, ampak se trudim gledati na pozitivne stvari.
Npr. to, da sva v 4-ih letih privarčevala za hišo dobrih 210.000 € in greva v gradnjo brez kreditov i vseeno hodimo na dopuste, ne gledamo preveč, ko grem v trgovino po špecerijo.
Edino za oblačila, kozmetiko, za to pa zapravimo zelo malo.
S plačo 1400 € neto si lahko sama kriješ vse stroške. Razen, če ne zagoniš 500 € na mesec za kozmetiko, pa zraven še razne tretmaje ala masažice, pedikure in manikure, kupuješ plaščkov, bluzic in čevljev najvišjega cenovnega razreda. Malo se ozri okrog. Slabo bi se počutila lahko edino v primeru, če ne bi delala nič, čeprav bi bila tega sposobna. Nehaj jamrat!
Če pa je on tudi druga kasta, potem je pa to dolgoročen problem, ki ne daje upov za prihodnost.[/quote]
Ne govorimo o tem, da on zasluži 500 EUR več od mene. Zaluži ogromno več, ja lahko bi rekli, da je druga kasta.
Že večkrat sem začela pogovor na to temo, vendar on ne vidi problema in se mu zdi normalno, da on vse plačuje. Torej za njega problema ni.[/quote]
… rešuje probleme tako, da jih zanj ni, pomeni, da ti ne prisluhne in da boš morala dobro premisliti, če sta za skupaj. Žal moram reči nekaj, za kar nisem nikoli mislila, da bom, ampak verjetno je res nekaj na tem, da naj gredo iste kaste skupaj, če hočemo uspešno zvezo. Ne pa, da bo eden vedno podrejen in s slabimi občutki.
brez zamere, ampak razumela bi te, če bi bila ti na minimalcu, on pa bi zaslužil po 3,4 jurje mesečno, pri čemer si ti res ne bi mogla nič privoščit.
pri tvoji plači pa si lahko privoščiš tudi kak manjši luksuz, parirat pa mu seveda ne moreš, niti on od tebe tega ne pričakuje. pa ga povabi ti tu in tam na kosilo, saj pa lahko.
sicer pa. najdi si enega brezposelnega, če misliš, da ti bo zaradi tega v življenju lažje.
Jaz bi gledala drugače, te pa popolnoma razumem.
Namreč očitno je tvoj dragi radodarna oseba, kar je neprimerno bolje kot če bi bil škrtica. Poskušaj se čim manj obremenjevat s tem, lahko se kdaj zgodi, da tudi on ne bo imel in mu boš takrat ti pomagala. Orientiraj se na to, kakšen je on, na vajino ljubezen, to je največ. Denar pride in gre, zdaj je pri vama super, lahko da kdaj ne bo, vajina ljubezen pa je tista, ki edina šteje. Meni je všeč, da mu ni težko dat, ker mu tudi ne bo, ko bo imel otroke. Meni bi bilo pomembneje to, kakšen je on, ali se s tem denarjem baha ali je nastopač itd itd. Če je ob vsem tem ohranil neko spoštljivo preprostost, je vse OK, drugače pa meni ne bi bilo.
Joj, kako ste pa tukaj prtišeni. Nismo vse sponzoruše, ki uživamo v tem, da živimo na tuj račun. Sama točno vem s koliko denarja razpolagam in kaj si lahko privoščim. In ja, to, da bi vse plačeval zame on je PROBLEM. Za nekateri ni, zame pa je. Prav tako mi nikoli ne dovoli ničasar plačati (pijače, kosila, večerje, v trgovini) in to mi je kar nekaj.[/quote]
nič bat..tam max ene 5 let bo vztrajal, pol ti bo pa naprej metal vsak nov strošek t.j. ko se med poliže zatorej se sprosti, uživaj maksimalno, zavedaj se da ni večno in varčuj svoj denar, ki ti bo čez nekaj let za tvojo samostojnost in dostojanstvo še kako prav prišel. Daj pol plače na stran-vezano vlogo vsak mesec in hvaležna boš njemu in za ta nasvet čez kakih 5 let.. .Srečno!
Tale moj zasluži še neprimerno več kot tvoj. In ima za svoja leta vsega preveč. In ni mu potrebno nič varčevati.[/quote]
božaansko :-)..uživajte dokler traja(š)..
ne resno bejbe, poskrbte da boste imele čim večji kupček-varčujte na njemu neznani trajnik..nikoli ne veš kaj ti življenje prinese, je večinoma lažje s prišparanim kupčkom..če ne drugega ga še vedno lahko podarite svojim otrokom ko odrastejo.
Forum je zaprt za komentiranje.