Fant pravi, da sem preveč skromna
Takih punc ni več, ali pa so zelo redke. Skromna, pametna in imam občutek, da imaš v glavi kar urejeno. Ne daj se motit, živi svoj način, bo že prišel mimo nekdo, ki bo to cenil….. V nekatere odločitve se partner nima pravice vmešavati, če ga za nasvet ne prosiš. Pogovoriti, pa menim, da bi se morala, vsaj poskusiti……če bo šlo.
spela1marela, 13.07.2020 ob 10:36
Živjo!
Stara sem 34 let in do 30.ga leta sem živela skupaj z bivšim fantom skoraj 10 let, potem je pa naneslo, da sva se pač razšla (ker ne morem imet otrok) in sem mislila, da se je pač zame končalo z zvezami.
Pa sem dve leti nazaj spoznala nekoga, ki no, kaj bom olepševala – metulji v trebuhu itd. 😀
Pač res lepo, ima tudi že otroka iz prejšnje zveze, jaz pa sem mu tudi (kot bivšemu) povedala, da otrok v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih ne morem imet, tako da sva začela res lepo “na čisto”.
Vikende preživljava skupaj, skratka počasi greva naprej.
Zadnje mesece mi je začel govorit, da sem preveč skromna. To misli s tem, da si nič kaj ne privoščim, oblačila kupujem v trgovinah kot so Orsay, Zara, občasno H&M, take trgovince,.. Pač za kavbojke ne bom dala 100 eurov, niti za majčko ne bom dala več kot 30 eurov.
Moja plača je taka, da plačujem najemnino v garsonjeri, stroške, hrano, bencin, nekaj moram tudi privarčevat,..
Zadnjič je pa fantu “prekipelo” – ker sem imela že kar star telefon (štiri leta), sem se odločila, da ga zamenjam z nečim novejšim.
Fant je bil kot prvo užaljen, ker ga nisem vprašala za nasvet in sem se odločila kar sama vzet novega (kaj takega, ane)… Mu povem, da sem si pa le vzela nov telefon, so bili pa komentarji, da kaj sem vzela to (vzela sem samsunga a71), da bi morala si vzet kaj boljšega – pri tem mi je vrgel na mizo svojega iPhonea, in rekel da je to pa taprav telefon.
Jaz sem se začela smejat, ker sem res mislila da se pač zafrkava. Na koncu sem dojela, da se ŽAL NE. Naprej mi je vrgel moja oblačila, da so preresna (delam v odv. pisarni kot administratorka, a vendar moram bit lepo oblečena, nek poslovni stil, ne morem bit v strganih kavbojkah in bleščečih japankah), da se moram oblačit bolj sproščeno, da bi si lahko privoščila boljši telefon (to sicer še vedno mislim, da se je hecal, upam vsaj), da bi lahko si vzela kredit za nov avto (vozim renaulta starega 10 let)…
Na koncu me je sprovociral tako zelo, da sem postala nesramna in mu rekla, da kaj ima pa on, da mi lahko take stvari govori? – živi pri starših v zgornjem nadstropju pri svojih 33 letih, kamor pride tudi njegov otrok 1x na teden oz. po dogovoru, vozi avto na leasing (moj je vsaj odplačan), in se kiti s telefonom v vrednosti 1.500 eurov, plačo ima resda višjo od mene, ampak rekla sem mu, da to ni opravičilo, da se tako obnaša do mene in naj si najde torej tako, ki bo imela vse te stvari ki jih je naštel (to sem rekla v tistem besu).
On je to vzel zares in od sobote me ni poklical niti nič. Na FB vidim da je aktiven, ampak me ne klikne. Ne morem verjet, da je ODRASEL MOŠKI pri svojih 33ih letih in z otrokom lahko tako otročji?? Bolj razmišljam, bolj mi je jasno, da s takim človekom jaz žal nimam prihodnosti, ne glede na to, kako so druge zadeve med nama v redu…
Se bom prenaglila. če se odločim da je bilo to-to ali naj pač mu dam še eno priložnost,.. Če seveda nima on že druge ogledane (pravi da ne).
Ne vem čisto točno, kaj naj.
Samo teci kolikor te noge nesejo.
ni več fant, 13.07.2020 ob 10:41
lej kekec te je očitno dal na čevelj in bodi hvaležna bogu, naravi in vesoljskim silam, da se je to končalo, preden te do konca spravi ob pamet in ti pobere še preostanek samozavesti.
čisto prav, da si mu povedala svoje, najbolj pametni so ti mamini mansardniki, ki jim je življenjski podvig, da se iz otroške sobice preselijo v mansardo, potem so pa pametni kot sto hudičev. Ti kar tako živi naprej, varčuj. Če boš spoznala koga v redu, sicer pa poskrbi zase.
Potrdim. Fajn punca si in ne dovoli, da se kdorkoli na ta način vtika vate. Živi v skladu s seboj.
Sama si rada privoščim stvari, ki meni “napolnijo dušo”. Mi ni škoda dati denarja (potovanja nekoč, zdaj bolj velnesi, koncerti, kakšna manjša umetnina…)
Oblačila kupujem tudi v Mani, celo Hofru. Merilo mi je, da je bombaž. Nosim, dokler traja. Avto kar star, saj odlično dela. Telefon imam služben, komot bi si vsako leto naročila novega, a ga imam tudi, dokler traja. Skratka, tisto, kar se vidi navzven, me ne zanima. Plačo imam za naše razmere kar dobro (nekaj čez 2k), nekaj prihrankov, nepremičnino na zalogi in še neka zemljišča blizu Lj. To mi daje varnost in ne čutim potrebe, da bi se ven metala z raznimi firmam.
Forum je zaprt za komentiranje.