fant in prijatelji?????
lep pozdrav vsem!
imam eno vprasanje!Imam fanta s katerim sva skupaj ze 20 mesecev.Razumeva se zelo dobro,tudi druge stvari so dobre,ko pa pride do teme moski prijatelji, pa postane neverjetno ljubosumen.
Ze na splosno sem bolj tip zenske ki se raje druzi z moskimi kot pa z zenskami,ker sem bolj sproscena z njimi.Taka sem bila tudi v casu ko se nisva hodila.Pa ne me narobe razumei sploh ne gre za to da se spogledujem z njimi,ker se ne,ampak jih obravnavam kot prijatelje.Vendar on tega sploh noce razumet.enkrat na dva mesca se skregava samo zaradi tega.sej mal sem mogla popustit ker drugace nama ne bi ratal.sam zdej je v redu,tega sploh vec ne omenjam,sam kdaj pa prov pogresam kaksen pogovor s kom drugim.(vem kako je ce zaradi fanta vse pustis in si samo z njim-to lepo verjemte mi, mam izkusnje)
ce ima mogoce katera druga taksne tezave naj mi svetuje,vsaka stvar bo dobrodosla.
hvala lepa
lp
Ne morem ti odgovoriti, na žalost, ker imam jaz poleg partnerja večino samo prijateljice. Razen skupnih prijateljev. Imam zelo slabe izkušnje s tem, ker sem enkrat ugotovila, da je edini moški prijatelj, ki sem ga imela, gojil do mene veliko več.
Pa ne trdim, da prijatejstvo med ženskami in moškimi ni možno, samo jaz še nimam te izkušnje.
Tudi jaz imam enake izkušnje kot Tina32: moj zelo dober prijatelj je ves čas najinega prijateljevanja upal, da bova kaj več, meni pa se je to posvetilo šele po več letih… od takrat je šlo z nama samo navzdol. najprej si je našel punco, ki me živa ni mogla videti, potem pa so se najine poti povsem razšle… danes sploh ne vem, kako kaj živi… se mi pa zelo velikokrat sanja o njem, tako da je še vedno v meni.
težko je, če te partner postavi pred takšno izbiro – prijatelji ali on. sploh se mi zdi to kratenje svobode. je pa res, da bi bila tudi jaz ljubosumna, če bi imel moj fant kakšno zelooo dobrooo prijateljico!
ja pri meni je bilo obratno, ker so me prijatelji bili vajeni kot samsko, se je situacija spremenila, ko sem našla fanta, so mi takoj obrnili hrbet, pač jim ni bilo všeč , da nisem na razpolago (za kino, žur, …..) , ko so me rabili
fant ni bil ljubosumen, je pa bil zelo jezen, ko ga je v skupni družbi kak prijatelj čisto ignoriral
lmoj fant je ljubosumen predvsem na mojega bivsega fanta,s katerim sva bila skupaj le 1 mesec.in sele po koncani zvezi sva oba dojela da se bolje razumeva ce sva prijatelja,veliko vec si zaupava.zdaj ga nisem vidla ze vec kot 3 mesece ker fantu nocem lagati in se skrivati pred njim zato mi je veliko ljubse ce se mu izognem,prijatelju mislim.
za ostale tipe pa je preprosto ljubosumen.
Tole morata rešiti preden gresta naprej. Ljubosumje ni okey, je pa tudi prijateljstvo zelo raztegljiv pojem. Jaz s svojimi prijateljicami (imam ene par deklet okoli mene s katerimi se dobro razumem in jim lahko zaupam) ne visim skupaj tedensko ali pa mesečno… Se pravi, da se vidimo občasno, pa se vseeno zelo dobro razumemo. Če pa sta dva v paru (kot v tvojem primeru) pa bi bilo nelogično, če bi se “mnogo” dobivala s prijatelji. Za uspešno zvezo mora biti tvoj partner tudi tvoj najboljši prijatelj…
Sama sem se znašla v podobni situaciji,katero pa mi je pomagal rešiti čas in zaupanje v vezi ,ki jo gradim še zdaj ko sva z fantom v vezi 4 leta in imava eno in pol letnega otrocka.Fant se je umiril in se na to temo veckrat posaliva.V preteklosti sem pa imela enega zzzlo dobrega prijatelja s katerim sva bila “kot rit in spodnje hlace” in sem se zdaj zalostna ko se spomnim teh norih dni.Najprej sem si jaz nasla fanta in je nekako še šlo,ko pa si je on nasel punco me pa niti pozdraviti ni smel vec.Sem se pac sprijaznila in upam da mu bom cez nekaj let povedala da v zivljenju lahko izgubis vse razen starsevske in prave prijateljske ljubezni!
Verjemi cas in odkritost lahko naredijo cudeze!!
P.S. Vsem mamaicam vse nallepse in najboljse!!!!
hm.. ne vem
jaz imam večinoma tudi moške prijatelje… nekako se boljše razumem z njimi, kajti od žensk sem sedaj dobila samo nože v hrbet..
moj fant.. sprejema to kot dejstvo, večino jih tudi pozna. tiste, ki smo kolege čez teden pa ne. to pa zaradi tega, ker študiram v kopru, doma sem pa z gorenjske, tako da tistih on , ne pozna. vendar mi pač zaupa.
tudi jaz moram njemu.
zaupanje je zame temelj.
Fantov lahko dobiš kukar češ,dobrih prijateljev pa ne.
Če boš zaradi fanta prekinile vse stike s prijatelji,na koncu ti bo pa še fant dal konec,boš ostala popolnoma sama.
Povej mu,naj spoštuje to kar imaš in ne dovoli,da tebi kroji život s kom se boš družila in skom ne.
Pomembno je,da najprej ustrežeš sebi.Če si ne,si potem ves čas na večih konceh,da bi ja vsem ustregla in ugajala.
Forum je zaprt za komentiranje.