Falcon hills hotel – Sharm el Sheikh
hahaha…. tudi midva greva tja…. zgoraj pod naslov sharm el sheikh najdeš vse, kar je že mene zanimalo o tem….
kdaj greš – gresta – greste? ali še ni sigurno?? midva letiva iz salzburga 22.7. ob 9.15!!!!!! mogoče bomo skupaj… pa sem že mislila, da ne bom nobenega našla v tej vesoljni sloveniji, ki bo tam in bo govoril slovensko, hehe… greva namreč preko avstr. agencije….
to o * pa je malo čudno… tudi midva imava na papirjih 4*, v prospektih je ponekod 3* ob slikcah – 4* ob cenah, na netu pa je na strani ssh voden kot 3*, če pa ga na googlu iščeš pa zoper 4*… tako da…..
lep pozdrav Karmen
Nisva še potrdila rezervacije, vendar se morava odločit do petka. Ponudba je za 29.7 (odhod Dunaj). Tudi midva bi šla prek Guleta.
Zadeva je takšna : Midva sva že bila lani tak čas v Sharmu in sicer v hotelu Oasis, ki je imel 4*+. Soba je bila povprečna, klima glasna da ne moreš spat (uporabljal sem čepke), hrana drugače super (zame samo prvi dan – sledilo je 6 dni iskanja wc-jev).Obvezno se prej oglasita v lekarni, pa naj vaju ne odslovijo samo s tistim ogljem. Ne pomaga!
V bistvu sva letos iskala celo hotel s 5*, da bi dobila vsaj dostojno sobo, pa nisva ničesar pametnega našla. Zato naju je kar malce strah Za Falcon Hills, ki ima pravzaprav samo 3. Poleg tega je plaža spredaj na sliki samo ca 100m. Vsaj koralni greben se vidi.
koliko bo vaju to stalo? midva letiva iz salzburga… veš mogoče ti, ali so hotelski busi do drugih plaž zastonj? verjetno ja,… podvodne slike – koliko se tega slika? imava en aparat dovolj s 27 posnetki? daj kaj napiši še pod temo sharm el sheikh o tem, mogoče bo kaka podrobnost še koga zanimala. thx.. lp
Žal te moram razočarat – do drugih plaž ne moreš !!! V šarmu imajo vse razdeljeno. Enkrat sva hotela it h kolegom, ki so bili v Hiltonu : V glavnem morala bi plačati skoraj 100USD za dnevno kopanje. Zato je IZREDNEGA pomena izbrati pravi hotel, ker si obsojen nanj.
Fotoaparat za pod vodo OBVEZNO vzamita, pa seveda maski … Koralni greben je tukaj neverjeten. Samo zato greva nazaj. Glede fotiča : vzemita ga obvezno s flešem, tisti brez je samo za čisto ob obali. Pa še čimbolj mirno roko mejta ob slikanju. Če slikata ribe – čisto od blizu ! Na 2 metra in bo vse motno.
Izleti so bolj tko-tko. Piramide že pejta gledat čeprav je 24 ur norega matranja na busu. Ras mohamed tud priporočam, če imata rada podvodni svet. Pa vožnjo z ATV-ji zvečer. Drugo je bolj tko. Po moje je bolje it na kakšne vodne izlete.
Aja glede avtobusev. Ti vozijo SAMO po naselju v katerem sta. Jest vsaj nisem vedel za katerega drugega. če želita v Naama-bay pojdita z taxijem pa se PREJ dogovorite za ceno. Po možnosti se dobite 3-4je pa skupaj vzamite (plača se po vožnji).
P.s. Ne iti v Naamobay pred 9-10 kero bodo prodajalci na ulicah gnjavili samo vaju. Preverjeno – NIKOLI VEČ.
Vode ne pijta, zobe si ne umivajta z vodo iz pipe, pijačo obvezno samo v steklenici in BREZ leda(to sem jaz pozabil, jao meni) , Pa spijta tud kj žganega zvečer, baje pomaga. če dobita probleme s prebavo bosta preživela dopust na WC-ju.
Obvezno mejta polno šudra(EUR, USD) za zraven ker vsepovsod, pričakujejo napitnino, razen v naselju kjer sta. Tam je vsaj mir.
Obvezna krema za sončenje, pa pozabita trgovinske, vzemita v lekarni extra faktor. Jest sem uporabljl 40 pa sem bil totalno rdeč po dveh dneh. Priporočam plavanje z majico (zaščita)
Pa ne me narobe razumet, lanskoletni egipt mi je bil najboljši dopust do sedaj. Ravno zato se vračam.
Aja stalo naju bo 136000 (z vizo) All-in za en teden.
Če vaju še kaj zanima, vprašajta
Veš kaka fora je v teh plažah v naama bayu? kolikor sva gledala – sicer kompasov katalog – tam je hotel dobro opisan – ima hotel dve plaži – ena je 350 m oddaljena od hotela, druga pa v naama bayu. do obeh vozi hotelski minibus… tako da kolikor sva to prav razumela – ima tudi v naama b. svoj del plaže?!?
kako je s sefi v sobi, so extra za plačat? kake so cene izletov? zvedela sva, da je treba malo se “driblat” za cene…
zakaj tak extra faktor? saj tud pri nas je včasih okoli 35 st. pa se mi ne zdi pretirano, tudi na morju včasih okoli 37… je sonce bolj močno???
hehe tole š žgani pijači – obva vzela kak viski, pa se prečistla pred in po hrani…da razkužima… upam da bo nama tud ful dobro, saj greva tja na poročno potovanje.
aja fotoaparat – je do 10 m globine – torej že ima fleš???
koliko se cca. zapravi še poleg vsega, kar imaš plačano??? thx
Hehe tole s soncem je malce drugače tam. Vlage v zraku je zelo mal + če še malce piha sploh ne čutiš. Zvečer pa … 😉 Mimogrede danes je tam 43.
Lokacijsko ne vem točno kje je hotel Falcon Hills. Drugače je pa Naama bay turistično mesto. Tko kot kak KRK ipd. Tja se splača it pogledat zvečer. Za stojnice ipd. Sploh ne vem če se kdo kopa tam. V vsakem primeru je bolje na koralnih grebenih.
Aja midva sva imel 4+* hotel pa ni imel mini-sefa. Tudi na recepciji nisem mogel nič pustit. Načeloma je pa tak zelo varno. Vera jim prepoveduje krajo ter baje še vedno režejo prste. Policajev s puškami je vse polno.
Fotoaparat sicer zdrži do 10 m vendar bodo tam slabše slike. Predlagam slikanje tik ob grebenu.
Denarja v bistvi ne bosta potrebovala veliko. Razen za kake izlete, ki se plačajo posebej + napitnine + razno. Samo pazita All-inclusive ne pomeni ravno vse. Pozanimajta se TOČNO kaj je vključeno. Drugače bosta ob odhodu še za kupček denarja. Vse pijače niso zastonj ipd. Pazita na kake koktajle, žgane pijače ipd. ki jih lepo ponujajo ob obrokih. Bolje vprašat.
Cen izletov se ne spomnim. Najdražji je bil pa Kairo. Mislim pa da 60USD/osebo.
Pa še nekj, bolje je bit tam z USD kot z €.
Aleksander, ali si kaj gledal po Neckermannovemu katalogu ali samo Gulet?
Namreč midva z mojim greva v hotel HOSTMARK (agencija Neckermann). Mogoče poznaš ta hotel ali pa si že slišal zanj. Neckermann jim je dal 4*, v katalogu je pa “egiptovska” cena 5*, pa tudi na internetu je velikokrat označen s 5*. Na netu sem pa tudi na neki avstrijski strani našla mnenja o tem hotelu in so ga nasplošno ful pohvalili. Seveda se je našlo par nergačev, ki jim ni bilo všeč čisto nič, ampak večina je hotel ful pohvalila (baje so sobe ful velike in lepo urejene ter zelo čiste, pohvalili so tudi hrano).
Slike v Neckermannovem katalogu so mene očarale. Hotel ima ogromen bazen, plaža je pa tudi čudovita. Skratka, upam, da bo res tako super, kot hotel tudi izgleda.
Če želiš, ti lahko iz Neckermannovega kataloga skeniram stran od tega hotela in ti pošljem, ker tam so res ful lepe slike. Imam pa tudi z interneta nekaj lepih slik bazena, pa sob, pa recepcije, tako da če te zanima, pusti e-mail, pa ti pošljem. Meni je resnično lep hotel.
Glede tega, kako velik zaščitni fakrot rabiš, je pa čisto odvisno od tega, kakšno kožo imaš. Midva bova vzela samo 20, ker sva imela tudi v Turčiji in Tuniziji samo 20 in nisva bila niti malo opečena. Se pač večkrat namažeš, pa paziš na to, da si v senci. Saj imajo na vseh plažah senčnike.
Glede hrane je pa isto: odvisno, kakšen želodec imaš. Če si bolj občutljiv, te bo seveda drugačna hrana “hitro pognala”. Midva nisva imela še nikjer nobenih posebnih problemov, pa sva si tudi zobe umivala z njihovo vodo in tudi pila sva vso pijačo z ledom. Tako da tukaj je po mojem res čisto odvisno od tega, kako občutljiv želodec imaš. Sva pa seveda pazila na to, da sva pila samo ustekleničeno vodo, pa jedla sva izključno hotelsko hrano. Tako da mislim, da tudi v Egiptu ne bo nobenih težav.
Petra, ne rabiš skenirati. Neckermann ima vse to super urejeno na internetu. V katalogu samo poglej kodo hotela (piše nad cenami), pa vneseš to kodo na njihovi internetni strani; ali pa vneseš kar Hostmark pod “Hotelname” na uvodni strani:
http://www.neckermann-reisen.de
tu dobiš iste slike kot so v katalogu, pa zasedenost lahko preveriš itd.
Načeloma so vsepovsod. Tudi na hrvaškem. Glede Egipta je pa tko. Tam je dost koralnih (reef Sharks) ker je dost koralnih grebenov. So bolj v globinah in jest do zdej sicer še nobenga nisem videl. Lansko leto sem jih celo hotel najti (izlet) pa ni bilo sreče. Baje jih je lažje videt v zimeskem času, pa ne na turističnih lokacijah. So pa izjeme hehe.
ola. ne vem, ali si že dobil vse potrebne informacije o tem hotelu, lahko ti pa povem iz prve roke, včeraj sva se namreč vrnila iz falcon hillsa. to o vročini – o tem raje ne bi, ostalo pa moram povedat, da nama je bil hotel res zelo všeč. kot kaže ima 4 zvezdice, res pa je, da nikjer ne piše, koliko * ima. če želiš, pusti e-naslov, pa ti pošljem kake dve tri slikce hotela, pa boš videl ali ti odgovarja ali ne….
kar se hrane tiče – čeprav jem bolj malo stvari – sem zeloooooooooo izbirčna – moram reči, da je bila hrana zelooooo zeloooo zeloooo dobra in okusna. kot je že nekdo rekel, tudi pizza je pri njih fenomenalna…
sladic je ogromno, tudi raznih solat in ostalega. težko verjetno, da bi bil tam kdo lačen:) resnično – hrana vrhunska! malo deluje kot pikantno, vsaka pa ima okus zase.
v hotelu dobiš vsak dan svežo brisačo za na plažo. ena je blizu hotela – cca 350 m – primerna za potapljanje in slikanje ribic in koral – globoka TAKOJ!!!! , druga dalje – vsa peščena, počasi se pride do globine. do obeh vozi tudi hotelski bus (klimat. kombi) – valjda zastonj – ali pa ob hotelu ležalniki. plaže so porihtane, dečki kar pometajo pesek na plaži, da ni odtisov stopal in take fore…
v hotelu so zelo prijazni, za nič ni problem.
če te zanima še kaj, vprašaj – ni problema. skratka, midva sva še kar pod vplivom šarmelšejka…. lp
Forum je zaprt za komentiranje.