Fakultete zavajajo in uporaba Chat-GPT!!!
Dragi študenti,
sprva so fakultete dovoljevale uporabo orodij umetne inteligence, kot je ChatGPT, kot pripomoček pri raziskovanju in pripravi študijskih del. Mnogi so to razumeli kot priložnost za podporo svojemu delu.
Vendar se je politika fakultet drastično spremenila. Sedaj vsa pisna dela, ustvarjena ob pomoči ChatGPT, fakultete zaznavajo kot plagiat, vključno z diplomskimi in magistrskimi nalogami. Tudi če ste besedilo preoblikovali ali prilagodili, AI-vsebina je prepoznavna in delo lahko označijo kot neakademsko.
To pomeni, da uporaba ChatGPT pri pisanju nalog ni več varna – kljub vašemu trudu in lastnemu prispevku. Bodite previdni in uporabljajte druge metode samostojnega pisanja ter raziskovanja, saj je zdaj vsaka pomoč AI lahko razlog za formalne posledice.
GHAT GPT JE NAMREČ ŽE ZAZNAN KOT PLAGIAT!!!!
NALOGE DELAJTE PO STAREM.
Sploh ni res. Z gotovostjo ne more nihče nič trditi,niti najboljši detektorski programi, najboljši so okoli 90 odstotni pri uhotavljsnju pristnosti.
Študenti so res naivni, če mislijo, da lahko gptchat pisni izdelek nekorigirano oddaš kot univerzitetno znanstveno delo. Pogosto navaja izmišljene vire, kar pa ne pomeni, da sicer ne poenostavi pisanja diplomske.
Treba ga je znati uporabljati, potem ti prihrani ogromno dela in mestoma prihaja do genijalnih tez in zaključkov.
Jaz ga uporabljam uspešno za pisanje. Tudi pri doktoratu ga mislim maksimalno izkoristiti, pa ne za to, da bom imela manj dela, ampak zato, da naredi analize, za katere bi jaz potrebovala stoletja. Je zelo uporaben tudi pri kreiranju in preverjanju trditev.
– odločno ZA uporabo AI – vedno in povsod
Ja, 18.08.2025 ob 08:12
Če si vzameš par ur časa , preveriš in dodaš vire, spremeniš zaporedje napisanega, spremeniš izraze in stavke, ti nobeden ne mora dokazati , da je napisan z CHAT-GPT.
Ja če ga ne kontroliraš, ti navede vse samo lažne vire in linke.
Delam medicinski faks in mu niti malo ne zaupam.
Vse je navedel lažno in pavšalno, raje sem sama vse poiskala
IJ, 18.08.2025 ob 15:29
Ja če ga ne kontroliraš, ti navede vse samo lažne vire in linke.
Delam medicinski faks in mu niti malo ne zaupam.
Vse je navedel lažno in pavšalno, raje sem sama vse poiskala
Halucinira? To je namreč izraz, ki opisuje te napake pri GPTchatu.
Ne drži, da navaja zgolj napačne oziroma izmišljene linke in vire, je pa tteba vse preverit. Kar se pa za študij tudi spodobi.
Stara dobra knjižničarka….v stari dobri knjižnici…je ni AI, ki bi zamenjala tiste gospe.
Večno hvaležna za vse, kar sem pri njih dobila. Včasih so me nagnale iskati po računalnikih in policah in seveda bi jaz hotela, da mi kar dajo in po možnosti napišejo, ampak – na koncu je to to, diploma/magistrska/doktorska – je akademsko in samostojno delo.
Anonimno 9474, 19.08.2025 ob 07:37
Stara dobra knjižničarka….v stari dobri knjižnici…je ni AI, ki bi zamenjala tiste gospe.
Večno hvaležna za vse, kar sem pri njih dobila. Včasih so me nagnale iskati po računalnikih in policah in seveda bi jaz hotela, da mi kar dajo in po možnosti napišejo, ampak – na koncu je to to, diploma/magistrska/doktorska – je akademsko in samostojno delo.
Zdaj pišem diplomo FOV ga uporabljam, toda popolnoma vse preverim.
Lansko leto je bilo v naših navodilih navedeno, da ga lahko uporabljamo AI-20% v letošnjih pa je navedeno, da ne sme biti uporabljen isto kot Wikipedija ni vir…za diplomski in podiplomski študij tako, da je pisanje diplome vse po starem.
Uporabim ga če česa ne razumem, najdem, sicer pa ne. Je prijateljici naredil popolnoma narobno dispozicijo, da ne govorim o virih. Vse so ji zavrnili.
Bo treba kar po starem kar pomeni, da je delo še bolj zamudno kot sicer.
Vso to preverjaje je precej zamudno.
Kaj se pa časovne izdelave tiče je pisanje diplome z njim bolj zamudnejše ker ga moraš ves čas preverjati-to ima tudi sam navedeno v dronem tisku.
KrEna2025, 18.08.2025 ob 22:22
Halucinira? To je namreč izraz, ki opisuje te napake pri GPTchatu.
Ne drži, da navaja zgolj napačne oziroma izmišljene linke in vire, je pa tteba vse preverit. Kar se pa za študij tudi spodobi.
To mora bit od hudiča doktorat, da si ga ti zmožna. Eden od teh, ki ga imajo razni šamani?
Anonimno 5501, 19.08.2025 ob 08:31
Tih bod. Kr ena bo dr. naturopat. Ji je chat gtp napisal in narisal vsa potrdila.
Kr ena @VESNA sama piše diplome in magistrske za (plačilo), zato je toliko tem o GPTju.
nč bat, naročnikov nebo manj, kdo ne uspe pisati diplomskih nalog se bo zmeri obrnil nate, ker je delo z njim še vedno precej zamudno.
študent343, 18.08.2025 ob 07:23
Dragi študenti,
sprva so fakultete dovoljevale uporabo orodij umetne inteligence, kot je ChatGPT, kot pripomoček pri raziskovanju in pripravi študijskih del. Mnogi so to razumeli kot priložnost za podporo svojemu delu.
Vendar se je politika fakultet drastično spremenila. Sedaj vsa pisna dela, ustvarjena ob pomoči ChatGPT, fakultete zaznavajo kot plagiat, vključno z diplomskimi in magistrskimi nalogami. Tudi če ste besedilo preoblikovali ali prilagodili, AI-vsebina je prepoznavna in delo lahko označijo kot neakademsko.
To pomeni, da uporaba ChatGPT pri pisanju nalog ni več varna – kljub vašemu trudu in lastnemu prispevku. Bodite previdni in uporabljajte druge metode samostojnega pisanja ter raziskovanja, saj je zdaj vsaka pomoč AI lahko razlog za formalne posledice.
GHAT GPT JE NAMREČ ŽE ZAZNAN KOT PLAGIAT!!!!
NALOGE DELAJTE PO STAREM.
Ravnokar pripravljam magistrsko, pa z njim nisem zadovoljna. Veliko raje dam v iskalnik ang. besedo in samo prevajam, ker z GPT samo popravljam, da ne govorim o njegovi nestrokovnosti besednjaka..brezveze. Vire vse napačno citira ali uporablja ena ta istega avtorja za vse teme, doda pa popolnoma drug link.
Pišite in raziskujte po starem.
Toliko o njegovi pristnosti!!!!!! Doplačana nadgradnja, 23.99 je tole…njegovo delo.
Opozarjanje
Nekateri viri so bile iz knjig ali člankov, za katere sem se poslužil posrednih virov ali splošnega znanja, brez natančnih metapodatkov — to velja za Plummera (2015) in Deklevo (2019). Če bi jih dejansko citiral, boš moral vnesti natančne podatke o založbi, letnici ali elektronskem naslovu, kadar so na voljo.
1. opazka-SLOVNICA-NIMA POJMA.
2. Celotno teorijo je opisoval iz lažnih virov….
KAR PO STAREM DELAJTE DIPLOME, MAGISTRSKE, SAJ JE ČLOVEK KLJUČEN Z NJIHOV USPEH.
Vlečenje znanja drugih s pomočjo Chat-a je dejanska okoriščanje s tujim znanjem. Poglejte Stvarni zakonik in poglavja, ki so prepisana iz takrat veljavnih zakonov, kar vam zbudi sum v prepisovanje tujega dela, dejansko možna kvalifikacija prisvajanje tujega avtorstva. V bistvu je nastala zbirka poglavij, kot priročnik kakšnega novega pravnika.
Forum je zaprt za komentiranje.