Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fakulteta DOBA, tezavnost

Fakulteta DOBA, tezavnost

Ne vem, a si bil na predavanju za prakso. Na nakvisovi strani piše da imajo z 73 firmami podpisane pogodbe za prakso za nas na psihologiji in da bodo mesta objavljena na internem mestu. Koordinatorica se je samo zarežala da so to napisali za akreditacijo in da ni nič od tega res – dobesedno to je rekla. Posnetek webinarja bo objavljen in folk že govori da ga bo snel in poslal nakvisu.

….je pa res, da je nivo tezavnosti na koncnem izpitu neprimerljiv z online testom, kjer so vprasanja zaprtega tipa. Veckrat naletim na vprasanje, ko moras vec snovi med seboj povezat, jih razumet in napisat kot prakticni primer. In, ja, motijo me dvojni kriteriji, ampak sama bolj tezim k znanju. Malo me je (negativno) presenetilo, kako vse skupaj poteka in kaj se dogaja. Statistika tud ni tak trd oreh; je pa res, da je bila malo prezahtevna razlaga na webinarjih, pa tud skripta je bila napisana tako, da bi morali imeti osvojene neke osnove, ki pa jih (vsajja) nismo imeli. Par videov na youtubu, v katerih so razlozene osnove statistike, pa je tud ta trd oreh lahko mala malca. Tud sama nisem pricakovala toliko sticnih tock z drugimi podrocji (da se elegantno izrazim). Pricakovala sem izkljucno 100% fokus na psihologijo. Mislim, da smo upraviceno razocarani. Glede na stanje pa upam, da so to zgolj porodne tezave nas (kot prve generacije) in da so v prihodnosti nacrtovane izboljsave.

….torej nisrm osamljen primer?

Se strinjam s tvojim opisom.

Odgovor na objavo uporabnika
andrej17, 09.06.2023 ob 08:18

….je pa res, da je nivo tezavnosti na koncnem izpitu neprimerljiv z online testom, kjer so vprasanja zaprtega tipa. Veckrat naletim na vprasanje, ko moras vec snovi med seboj povezat, jih razumet in napisat kot prakticni primer. In, ja, motijo me dvojni kriteriji, ampak sama bolj tezim k znanju. Malo me je (negativno) presenetilo, kako vse skupaj poteka in kaj se dogaja. Statistika tud ni tak trd oreh; je pa res, da je bila malo prezahtevna razlaga na webinarjih, pa tud skripta je bila napisana tako, da bi morali imeti osvojene neke osnove, ki pa jih (vsajja) nismo imeli. Par videov na youtubu, v katerih so razlozene osnove statistike, pa je tud ta trd oreh lahko mala malca. Tud sama nisem pricakovala toliko sticnih tock z drugimi podrocji (da se elegantno izrazim). Pricakovala sem izkljucno 100% fokus na psihologijo. Mislim, da smo upraviceno razocarani. Glede na stanje pa upam, da so to zgolj porodne tezave nas (kot prve generacije) in da so v prihodnosti nacrtovane izboljsave.

Na online testu daleč od tega, da bi bila samo vprašanja zaprtega tipa. Pri večini izpitov gre za kombinacijo nekaj odprtih, polzaprtih in odprtih. Statistika in še kakšna 2, 3 predmeti so bili izjema. Ne vem pa, kako je na končnih izpitih, na teh še nisem bil. Slišal sem da so kr bedni ja. Najbolj bedne so seminarske naloge in kot je napisal predhodnik lahko bi namesto seminarskih, čas raje namenili za učenje. Timske (pa tudi individualne)  so pa namenjene temu da razne nepismene špele plačujejo in da jih ostali spravimo do diplome ali pa še do magisterija.

Moja bivša je naredila DOBA fakulteto. Glede na to, kakšne težave je imela s srednjo šolo, DOBA ne more biti nekaj težkega, če je ona to uspela naredit.

Ko sem bil jaz tam so bili okoli mene sami Albanezi.

No, saj tudi mi moramo seminarske pisat. Obseg je taksen kot ga ima celoten tim skupaj. Je pa res, da imate manj casa na rapolago; za ucenje in usvajanje znanja pa ga tqko zmanjka. Ne vem…meni osebno se te naloge zdijo zgolj “delas, da nekaj delas”….A bi kdo podelil info, kako se zadeve okoli prakse kaj odvijajo???!!!!….ker je meni to iskanje cista jeba??

Glede prakse na psihologiji je jeba. Nakvisu so nabluzili, da imajo podpisane pogodbe s 73 organizacijami in jim celo PREDALI POTRDILA potem je pa tista arogantna koordinatiorka Nina med posmehom povedala, da jih v resnici nimajo in da so “to naredili samo zato da so dobili akreditacijo.” To je posneto in na Dobini spletni strani vem pa da nekateri sošolci kljub temu snemajo webinarje in imajo lep dokaz za Nakvis, če ne dobijo prakse.

Kot vem nas vsaj 70% nima pojma kje bomo opravljali prakso in kako bomo dobili 2 meseca dopusta. Dobr so nas prnesli okrog. “Dobra” reklama za DObo. Bo treba mal nakvis in novinarje policat.

Hvala za info. To je ze bilo zaslediti na forumu (za nakvis). Ful je sranje s to prakso. Ne le da je malo psihologov, ampak ti ki so, delajo s strankami….vsaka mora dovolit, da je student lahko zraven….na tak nacin 320 ur ne spravis skupaj v celem desetletju.

Pa niti ne želi noben slišati za prakso, doba zahteva mentorstvo psihologov in prakso, ki je sploh ni za dobiti. Bruhas

Ni prakse, ni diplome….ocitno jih bo naslednje leto zgolj par diplomiralo?….upam,da bo tukaj kaj povedano, ce bodo kaksne spremembe okoli zagotavljanja prakse, saj je prejsnji teden bilo ponovno obvestilo v bb, da se moramo znajti sami…katastrofa…saj ne vem, ce se naj v 3.letnik sploh vpisem….

Kaj pa SFU? Koliko je ta fakulteta vredna in kako je z zaposljivostjo?

Ima kdo izkušnje z MLC kakšna je zahtevnost in ali se dobi službo s tako diplomo.

Tisti, ki ste že naredili študij. Ali je potrebno vsak predmet nujno opraviti da lahko dokončaš študij? Jaz imam probleme pri predmetu Projektni management in timsko delo. Vse imam narejeno razen individualne naloge.

Mene pa zanima, kako je kaj na Gea College? Ti dve sta si menda nekoč bile konkurenca. Poznam ene, ki nikakor ne morejo končati, ker nimajo denarja, saj vsako stvar rabijo preplačat.

Mogoče bi poslali nakvisu anonimen mail da so s temi 73 podpisanimi pogodbami nategnili njih in nas? Na nakvisu tudi piše da bodo mentorske organizacije, ki so podpisale pogodbe objavljene na naših internih spletnih straneh. Spomnim se kako se je koordinatorica nasmejala na webinarju za prakso in celo upala rečt, da so to naredili samo za akreditacijo. Ful je predrzna da to upa rečt, čeprav ve da se je snemalo in lahko pristane kadarkoli na netu. Kaj rečeta dekan in direktorica izobraževanja na to?

ornella205, 28.07.2023 ob 11:07

Tisti, ki ste že naredili študij. Ali je potrebno vsak predmet nujno opraviti da lahko dokončaš študij? Jaz imam probleme pri predmetu Projektni management in timsko delo. Vse imam narejeno razen individualne naloge.

Čuj kaj to ti resno sprašuješ a se hecaš? Če moraš narediti vse predmete da diplomiraš!? Ka to fse hodi po svetu in celo študira… upam da ne psihologije ker kot vem smo si ta predmet delili z nekimi meneđmenti in marketingom. Glede na izkušnje z njimi je kader tam na nivoju tvojega vprašanja.

Na teh faxih se študira če že imaš  neko službo in hočeš narediti nekaj zase. Izjema so razne fizioterapije, nege, tudi mogoče psihologija ampak pri tej moraš izkazati še druge osebnostne lastnosti ne samo nekega lista kjer piše diploma, da te vzamejo delat.

To je bombasticna ideja. O vsem so ze obvesceni, ampak se je zadeva ustavila v samem startu, saj je bila podana samo ena pritozba. S kolektivno podano pritozbo bi se nase moznosti zelo povecale. Odgovor sole pa “no comment”.

Koliko (predvidevas) bi jih bilo skupno za kolektivno prijavo?

Mislim, kako da ne ukrepate, če vam šola ne zagotavlja opravljanje predmetov in večina predmetnika niti ni povezana s psihologijo? Zmrazi me ko to preberem – torej uradno si sposoben pomagati ljudem v duševni stiski, čeprav nimaš blage veze kako postopati. Takšen človek, ki potem ne bo imel znanja, bo naredil več škode kot koristi. Že sedaj je to področje dokaj neurejeno in je lahko psihoterapevt vsak, ki ima 5 min časa, da se pač registrira. Sem imela upanje, da vsaj tisti z nazivom psihologa ni nek šalabajzer, pa očitno Doba uniči še to. Upam, da se vsaj tisti, ki nudijo prakso tega zavedajo in vam je ne omogočijo.

Obrnite se na ministrstvo za visoko šolstvo in se pozanimajte kako je s prijavo. Ali pa prijavite anonimno. Tej ustanovi je potrebno odvzeti akreditacijo.

Sicer se tako ve, da doba ni ravno na nekem nivoju in znanja niso primerljiva s študijem na univerzah (npr. Lj ali MB).  Vseeno pa je psihologija takšna veja, da se lahko povzroči ogromno škode nekomu, ki je v stiski.

Marja699, 13.07.2023 ob 14:51

Glede prakse na psihologiji je jeba. Nakvisu so nabluzili, da imajo podpisane pogodbe s 73 organizacijami in jim celo PREDALI POTRDILA potem je pa tista arogantna koordinatiorka Nina med posmehom povedala, da jih v resnici nimajo in da so “to naredili samo zato da so dobili akreditacijo.” To je posneto in na Dobini spletni strani vem pa da nekateri sošolci kljub temu snemajo webinarje in imajo lep dokaz za Nakvis, če ne dobijo prakse.

Kot vem nas vsaj 70% nima pojma kje bomo opravljali prakso in kako bomo dobili 2 meseca dopusta. Dobr so nas prnesli okrog. “Dobra” reklama za DObo. Bo treba mal nakvis in novinarje policat.

Da so vas prenesli okrog zaradi prakse – ste si sploh pogledali kaj so smernice na tem področju preden ste se vpisali? Jaz nisem niti približno študirala psihologije, poznam pa dovolj takšnih, ki so jo. In še jaz, ki delam v IT-ju vem, da za delo psihologa potrebuješ magisterij in če se ne motim še supervizirano prakso, ki traja mislim da 12 mesecev (lahko da se motim glede mesecev, definitivno pa je kar dolga in vse, ki jih poznam, so jo opravile).

Psiha Doba, 29.08.2023 ob 10:09

Mogoče bi poslali nakvisu anonimen mail da so s temi 73 podpisanimi pogodbami nategnili njih in nas? Na nakvisu tudi piše da bodo mentorske organizacije, ki so podpisale pogodbe objavljene na naših internih spletnih straneh. Spomnim se kako se je koordinatorica nasmejala na webinarju za prakso in celo upala rečt, da so to naredili samo za akreditacijo. Ful je predrzna da to upa rečt, čeprav ve da se je snemalo in lahko pristane kadarkoli na netu. Kaj rečeta dekan in direktorica izobraževanja na to?

Definitivno pišite nakvisu, kot pravite. Ne samo za voljo 73 študentov, ki so vas nategnili, ampak za voljo vsem ostalim, ki bi se želeli vpisati v prihodnje.

Ne, ni potrebno. 70% opravljenih predmetov zadostuje, vendar je potem najvišja ocena na zagovoru diplome lahko 8.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close