Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek fakulteta DOBA… poznate? izkušnje?

fakulteta DOBA… poznate? izkušnje?

pozna kdo program študij za odrasle? na kak način je najbolje? online študij?

Doba je super. Leto dni po diplomi sem dobila sluzbo…..cistilka v tujini, pa nisem edina na firmi z to izobrazbo. Delodajalci te pa resno ne jemljejo ti kar povem. Razen če imas močne veze pol ti zna prav prit.

Če je za napredovanje v JS potrebna višja izobrazba, je Doba OK. Za kaj resnega, ni šans. Naša firma prijavljenih s takšnimi fakultetami ne jemlje resno – žal se je v praksi izkazalo, da se jih ne more.

čudno da podjetja nekoga, ki vseeno zaključi študij ( ne glede na kateri fakulteti) ne vzamejo, čeprav ima točno to izobrazbo ki jo iščejo, dajo pa službo pote nekomu s čist x izobrazbo. na Dobi baje ful delajo na primerih in je ful več prakse kot piflarije – jaz imam raje v firmi nekoga ki je kdaj kaj naredil ne da se je sam napiflal vse potem ko pa je treba narest pa zmrznejo.

Baje pupa, baje 😉
Sicer pa imam v žlahti dva diplomanta dobe. Nepismena do amena, bila naj bi ekonomista, pa jima križni račun ni jasen, da o tujem jeziku in njunem neznanju le-tega, niti ne pišem. No za JU sta OK. Aja, pa ful sta ponosna na izobrazbo 😉

Pa kje ti zivis, da vzamejo v sluzbo vsakega, ki je koncal faks? Ti sploh ves, koliko prosenj povprecno prispe na eno objavo za delo?
In seveda, ce imas moznost izbirat med 100+ ljudmi s fakultetno izobrazbo najprej odpadejo pac taksni “dopisni” faksi, potem razne periferne “univerze” itd
Z Dobo nimas prav nobenih realnih moznosti zaposlitve, razen ce ti ze pred vpisom nekje sparajo sluzbo na podlagi vez.

Če se človek zaveda, da ima nekaj osnovnega znanja s katerim bi si lahko našel neko službo ali začel neko samoizvedbo je Doba recimo idealna, da pride do nekaterih informacij, ki bi lahko bile ključne za njegovo delo. Pri tem se mora odreči ocenjevanju oz. se mora učiti in raziskovati tiste stvari ki ga zanimajo. Študij je nastavljen tako, da je v največji meri razmišljanje prepuščeno samemu študentu.
Seminarske naloge se lahko pišejo tako, da se povzema gradivo z ciljem, da se izpit naredi ali pa, da se vključi lastno razmišljanje z namenom, da se nekaj naučimo. Pri slednjem ponavadi tvegamo negativno oceno, saj veliko profesorjev ne tolerira lastnega razmišljanja študenta bodisi zato, ker to ni pravilno ali zato, ker ga ne razumejo. Pri ponavljanju izpita še vedno lahko povzemamo gradivo in zadovoljimo ocenjevanje.
Ena od izredno zanimivih konceptov študija je timsko delo. Idealno bi bilo tako, da vsi člani tima sodelujemo v sami timski nalogi. A žal ni tako. Veliko je “padalcev”, ki nimajo nikoli časa in imajo same izgovore in izdelujejo izpite tako, da se samo prilepijo na neki tim in potem gre vsa energija za to, da se ukvarja z njihovo odsotnostjo in povezovanjem tima. Je pa dobra plat tega, da se naučimo, kako delati v timu s padalci in predvsem kako tim organizirati, da se naloge uspešno uredijo in da padalce spravimo skozi. Drugi problem tima je v tem, da je naprej potrebno nekatere člane naučiti, o čem se bo pisalo. Do sedaj je bilo zelo veliko primerov, ki sem sodelaval v kakem timu, kjer člani dobesedno niso vedeli, kaj v resnici sploz študirajo in so se skregali z menoj, dokler ni prišla prva ocena in z njo komentar profesorja in smo nalogo ponavljali.
Na Dobi je več možnosti. Lahko prilezemo skoz brez, da se kaj naučimo oz. po sistemu pridobivanja dobrih ocen z povzemanjem gradiva (ko mi nekdo pove, da bo imel diplomo in se bo ob tem še kaj naučil, mi je takoj jasno, zakaj je on tam), lahko pa zbiramo izformacije in jih povezujemo s svojim obstoječim znanjem in nam je za ocene na začetku vseeno.

Tomazzi? Dobar?
Osnovnošolska slovenščina Ti dela težave… Pazi pri uporabi predlogov in tvorbi smiselnih stavkov. Samo nasvet, da se ne blamiraš po nepotrebnem s kvazi intelektom, ki mu nisi dorasel.

Dobro bi bilo, da vsi malce pazite na svoj jezik in način izražanja na forumu in nikogar ne žalite drugače bote izbrisani…se vam ne zdi, da ste malo preveč nesramni pri komentiranju…to pustite raje za zaprtimi vrati svojega doma…

Ima kdo mogoče kakšne aktualne informacije glede težavnosti online študija DOBA, vse kar najdem je staro par let. Zanima me samo zahtevnost takšnega študija ob delu? Zanimam se za vpis in bi bil zelo hvalezen za info. LP

Probaj – https://www.fakulteta.doba.si/brezplacen-predmet?fbclid=IwAR2AQrTE1lwzKGPeJIo_vOcexqFRNPNMuWjhrK-aSDfcIR5p-BVkS5V_81g

Program e-študija je zelo primeren za študij ob delu, vsa predavanja so zvečer in lahko se dela sproti. Predmeti so večinoma zanimivi in veliko se navezujejo na delovne izkušnje, tako da imajo po mojem tisti, ki se vpišejo direktno iz srednje šole težave s tem. Ne vem, kako podjetja gledajo na diplomante Dobe, ampak če delaš je težko vpisati programe drugih univerz, saj nimaš časa za predavanja in lovljenje izpitnih rokov… taka je vsaj moja izkušnja. Lep pozdrav!

Lahko ti povem, kaj jaz mislim o DOBA diplomantih, in delam na kadrovski v velikem podjetju. Če se nekdo odloči za študij zaradi sebe in zaradi zanimanja je to super, če pa odrasla oseba diplomira pri DOBI zaradi tega da bo dobila boljšo zaposlitev, se pa moti.

Trg dela je žal takšen, da si delodajalec lahko izbira kogarkoli za takorekoč katerokoli delovno mesto. Žal je tako, da tisti ki so v času ko bi morali študirati zabušavali in se nato odločili, da se vpišejo na on-line študij pri 30-ih, zabušanti po karakterju. Takih ne potrebujemo kot zaposlene. Mi pregledamo vse in če vidimo, da je oseba po tridesetem diplomiralam, žal odpade.

Lahko ti povem, kaj jaz mislim o DOBA diplomantih, in delam na kadrovski v velikem podjetju. Če se nekdo odloči za študij zaradi sebe in zaradi zanimanja je to super, če pa odrasla oseba diplomira pri DOBI zaradi tega da bo dobila boljšo zaposlitev, se pa moti.

Trg dela je žal takšen, da si delodajalec lahko izbira kogarkoli za takorekoč katerokoli delovno mesto. Žal je tako, da tisti ki so v času ko bi morali študirati zabušavali in se nato odločili, da se vpišejo na on-line študij pri 30-ih, zabušanti po karakterju. Takih ne potrebujemo kot zaposlene. Mi pregledamo vse in če vidimo, da je oseba po tridesetem diplomiralam, žal odpade.
[/quote]

Nesramen odgovor, in če so takšne osebe v kadrovskih službah, ki niso odprte za to, da se vsak človek po 30. letu lahko odloči za boljše življenje, da se odloči za spremembo in napredek, potem smo res družbeno tukaj, kot smo. Nekoč se zna zgoditi, da bo nekdo, ki si je dovolil izobraževati formalno po 30 +, in bil ob pravem času na pravem mestu, vaš nadrejeni.

Nesramen odgovor, in če so takšne osebe v kadrovskih službah, ki niso odprte za to, da se vsak človek po 30. letu lahko odloči za boljše življenje, da se odloči za spremembo in napredek, potem smo res družbeno tukaj, kot smo. Nekoč se zna zgoditi, da bo nekdo, ki si je dovolil izobraževati formalno po 30 +, in bil ob pravem času na pravem mestu, vaš nadrejeni.
[/quote]

Nič ni narobe s tem, da se nekdo po 30 izobražuje, res pa je da to veliko pove o tej osebi. Takšna oseba je po naravi počasna in lena in ko je videla, da brez res ne gre se je končno, s precejšnjo zamudo spravila študirati.

Počasna, lena, z zamudo…. to so pa besede ki jih delodajalec ne išče v življenjepisih. Glede na to, da pa je dosti tudi pridnih in delovnih ki iščejo službe, je pa menda jasno kdo jo bo dobil. Po toči zvoniti je prepozno pravijo, enako velja tukaj, po letih poraza se končno spraviti študirat je tudi prepozno. Poraženec bo to ostal za vedno, je pač tak in tudi s tem ni nič narobe. Eni so pač rojeni, da delajo za minimalca ali jurčka, to tko je in bo tko tudi ostalo.

Nič ni narobe s tem, da se nekdo po 30 izobražuje, res pa je da to veliko pove o tej osebi. Takšna oseba je po naravi počasna in lena in ko je videla, da brez res ne gre se je končno, s precejšnjo zamudo spravila študirati.

Počasna, lena, z zamudo…. to so pa besede ki jih delodajalec ne išče v življenjepisih. Glede na to, da pa je dosti tudi pridnih in delovnih ki iščejo službe, je pa menda jasno kdo jo bo dobil. Po toči zvoniti je prepozno pravijo, enako velja tukaj, po letih poraza se končno spraviti študirat je tudi prepozno. Poraženec bo to ostal za vedno, je pač tak in tudi s tem ni nič narobe. Eni so pač rojeni, da delajo za minimalca ali jurčka, to tko je in bo tko tudi ostalo.
[/quote]
Drugi ste pa do 30. leta izdelali magisterij in se ugnezdili v prijetni službici. Odpustiti vas ne morejo ker ste namazani z vsemi žavbami, drugega dela vam pa tudi ne morejo dodeliti ker imate previsoko stopnjo. Potem pa ocenjujete kandidate s svojimi predsodki, ko vam reenih kandidatov po neuresničljivih kriterijih zmanjka imate pa izgovor da “ni primernega kadra”. Poznamo take cvetke ali bolje rečeno goveda.

Drugi ste pa do 30. leta izdelali magisterij in se ugnezdili v prijetni službici. Odpustiti vas ne morejo ker ste namazani z vsemi žavbami, drugega dela vam pa tudi ne morejo dodeliti ker imate previsoko stopnjo. Potem pa ocenjujete kandidate s svojimi predsodki, ko vam reenih kandidatov po neuresničljivih kriterijih zmanjka imate pa izgovor da “ni primernega kadra”. Poznamo take cvetke ali bolje rečeno goveda.
[/quote]

No, ja, ce mas na razpolago kader iz bolj kvalitetne institucije in iz manj kvalitetne, je jasno koga bos izbral.
Ce mas na razpolago nekoga, ki ima v CV kaj napisat in nekoga, kjer je rubrika opravljenega studija, dela bolj kot ne prazna, je tudi jasno koga bos izbral.
Samo dober nastop na razgovoru ponavadi ni zadostna kvaliteta za sluzbo.

Pozdravljeni,
je mogoce kdo izmed vas obiskoval tecaj nemscine na DOBI (ali katerikoli drugi jezikovni soli)? Zanimam se namrec za gradivo. Zelo bi mi prav prislo gradivo za stopnjo A2 za lazje ucenje doma. Sam pa lahko v zameno posljem gradivo za B1 stopnjo, ki sem jo obiskoval v letu 2020 na dobi.

Tak študij pride prav za napredovanje in dodatke v JU in v obstoječih večjih organizacijah. za iskanje zaposlitve na trgu je pa neuporaben.
Sodelavki je firma plačala študij ob delu na kranjski organizaciji dela, ki je že itak izi faks. V desetih letih ni spacala nič skupaj, imela pa je srečo, da se je izognila podpisu pogodbe in obveznostim vračanja. Nato je na Dobi precej rekordno pridobila izobrazbo in seveda napredovala. V njenem primeru bi se bilo res škoda truditi z zahtevnim študijem oz. opraviti že redni študij pred zaposlitvijo, saj ona ima delovno dobo, izobrazbo in se napredovanje.

He, he…

Imamo dve vrsti debilov, tiste s potrdilom, da to so in tiste brez potrdila. Diplomanti Dobe, Gea collegea, FDV ipd. spadajo med prve. Raje zaposlim enega samo z OŠ kot koga iz teh šol.

Anonimno 4818, žal si s svojo izjavo dokazal kam spadaš, tvoji zaposleni pa se mi smilijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close