faking kolesarji blesavi
heeheh i feel you :)) jst tud rabim včasih boksarsko vrečo pa jo nimam. te štekam.. to je pa tko ker niso povsod urejeni pločniki za kolesarje. pa veliko jih na tak način zbijejo.
jah.. boksarska vreča bi zdaj prav prišla.. jaz jo pogrešam..
js bi pa stolkla vse tiste faking avtomobiliste, ki me, ko se lepo pravilno po svoji strani pripeljem po cesti ali kolesarski, meni nič tebi nič izsili in me pri tem skoraj zbije, ali tiste, ki zavijajo desno pa imajo desno ogledalo očitno zaradi lepšega, ker če bi ga uporabljali bi me videli in počakali, ne pa da moram noro bremzat, da me ne povozijo.. no, te bi pa jaz z baseball kijem sesula 🙂 🙂 se pa strinjam, da vožnja kolesarjev po sredini ceste ni ok in bi take tudi sama za uhe 🙂 🙂
Po mojih izkušnjah so vozniki avtomobilov večji problem. Jaz ne vozim avtomobila, recimo, in se veliko vozim s kolesom. Prav namori me, kako nevzgojeni so eni vozniki. Sem že doživel, da se vozim normalno po svojem robu ceste in se nekdo pripelje počasi, spusti šipo in mi reče, naj se vozim še bolj ob robu, čeprav je “bolj ob robu” samo še trata.
na splošno je kultura voznikov motornih vozil, kolesarjev in pešcev v tej naši Sloveniji za nikamor. Nastopam v vseh treh vlogah in imam za vsak primerek našteti ogrooomno primerov, ko sem bila tako ali drugače ogrožena, tako da vem, da je več plati in vidikov, ampak prav grozno je, kaj vse ljudje počnejo 🙁
Se strinjam s teboj , večina kolesarjev vozi ob robu vsaj več ali manj , velikokrat je cesta preozka in kljub vožnji po robu je treba počakat da je prostor in potem kolesarja prehitiš običajno pa je dovolj prostora in ni težav s tem prehitevanjem brez da ogroziš kolesarja , ampak to sploh ni problem , kolesar je udeleženec v prometu in kako se ga prehiteva se ve , težava je sobota nedelja , ko se prijatelji odločijo kolesarit in takrat je velikokrat da dva vozita vštric in se pogovarjata , seveda nič ne pomaga trobljenje naj se razvrstita en za drugim , običajno trobljenju sledi odgovor, srednji prst in trkanje po glavi, češ hebi se idiot , dragi kolesarji lahko ste pametni in žaljivi vas pa vprašam , ko vas bo nekdo zbl in tudi če je kriv , kaj vam to pomaga , končali boste v najboljšem primeru čisto polomljeni v jarku če ne celo za celo življenje na vozičku in kaj vam pomaga kazen za krivca , boste čudežno ozdraveli ??? krivec ( če bo sploh kriv ) bo kaznovan , verjetno finančno , morda z zaporom ampak vi boste imeli posledice do konca življenja in njegova kazen vas ne bo ozdravila, po odsluženi kazni bo krivec vozil naprej vas dragi kolesarji bodo pa drugi vozili oziroma rinili na vozičku pred sabo .
..pa najbolj me razkurijo tisti, ki se zraven kolesarske steze po cesti peljejo…da pop***..
Vsak dan se vozim na relaciji Selnica – Radlje, se mi meša vsako popoldne na poti domov. V teh ovinkih od Fale do Lovrenškega mosta se cijaziš za njimi in po možnosti se peljejo v skupini…pa še nazaj kateri pogleda, ga zanese, pa ti veselo maha, da greš lahko naprej…Navešeni so pa z zastavicami in prikolicami, ampak da bi pa čelado na glavi imel, pa ne.. ko sem zadnjič prehitevala enega, ki je imel dva psa v prikolici sem mislila, da narobe vidim…poleg tega so najbolj smešni tisti z gorskimi kolesi na asfaltni cesti, ko gonijo pedala ko nori…
Draga koprčanka, veliko kolesarim, ampak roko na srce, gorsko kolo je za makedam, ne pa za asfalt. Sploh če greš na daljšo turo je za asfalt sigurno bolj primerno cestno kolo…pa. vsakemu svoje..
In na našem koncu je gozdnih cest ter poti za kolesarje več kot dovolj in se kolesarjem ni treba po glavni, zelo tranzitni cesti vozit v času, ko je na cesti največ prometa (beri petek popoldan), ko vsi tovornjakarji koristijo to cesto, da jim ni treba drugje cestnine plačevat. V kolikor ceste ne poznaš naj ti povem, da je cesta zelo ozka, na eni strani Drava na drugi pa breg navzgor…brez bankin, brez možnosti, da se kam izogneš, vsake toliko se ti še kak večji kamen pod kolesa zvali…res idealka za na kolo…
In nikoli nisi pomislila, da se pač do cilja ne da priti le po gozdnih, makedamskih, poljskih…poteh. Mi deluješ, da se kot pijanec plota držiš imena “gorsko”…
Jaz imam gorsko kolo, pa na njem nimam kramparic ampak gladke gume, ker je tako kolo dosti bolj uporabno. Za striktno cestno kolesarjenje in razne kolesarske prireditve ala maraton, pa vozim cestaka.
Še dobro, da nimam trejkinga, ker bi me že skrbelo, kje po tvoji logiki, smem vozit 🙂
Kolesarji običajno vozijo po sredi ceste prav zato, da jih ne zbijejo neumni vozniki, ki jih gredo prehitevat tako, da jih skoraj oplazijo z ogledalom, čeprav jim nasproti pelje drug avtomobil in zelo očitno cesta ni dovolj široka za vse tri. Sem že kolesarila uvidevno tik ob desnem robu in sem bila že zrinjena v travo. Zato se zdaj, če je cesta ozka, brez slabe vesti vozim bolj po sredini, tako da voznik za mano potrebuje več prostora, če me hoče prehitet. Zdej me pa popljuvajte, meni je vseeno.
Sem videla zadnjic, ko sem se peljala nasproti – ce je kdo iz celjskega konca bo vedel tocno kje mislim – glavna cesta iz šentjurja do celja, zelo prometna sploh okoli 5.ure. Se pelje kolesar po sredini ceste za njim pa tovornjak ki ga seveda ni mogel prehiteti. Za tovornjakom pa cela kolona, ki ni mogla mimo. Je bil pregost promet v nasprotno smer, da bi lahko tovornjak prisel mimo. Aja na tem odseku je kolesarska steza mimogrede, pa tudi ce je ni NI OPRAVICILA da se model pelje PO SREDINI ceste. Ce mu potrobia pa se še razburja. No enkrat pa sem videla, ko so petelincka na kolesu zaparkirali in potegnili s kolesa in pomojem se niso sli lepo pogovarjat sem se odpeljala pa nevem kaj tocno se je zgodilo. Zastonj jih ze ni dobil.
Debeli, zanemarjeni nevoščljivci udrihajo po kolesarjih, ker so sami tako leni in nevitalni, da ne zmorejo na kolo. Lahko svoje lene riti prevažajo le v avtu in zato jim gre vse kar je bolj vitalno od njih na živce.
Sem peška, sem kolesarka, sem avtomobilistka.
Kot kolesarka naj povem, da me ogrožajo avtomobilisti dnevno. Izsiljujejo, parkirajo na kolesarske steze, prehitevajo tako, da te zrinejo v jarek. Pešci hodijo kot kure po kolesarski stezi.
Ko sem v avtomobilu moram reči, da me še nikoli ni noben kolesar ogrožal. Ko sem peška priznam, da sem včasih tudi kot kura in tacam po kolesarski stezi in ogrožam kolesarje, ampak se hitro opomnim.
Športam, ker je zdravo. Vam ostalim pa očitno gredo na živce, zdravi, športni, vitalni ljudje. Ti gre hudo na živce, ker smo eni polni kondicije, ker uživamo v športu, ker imamo voljo za športanje?
Verjetno ti zelo grenimo življenje a ne?
Daj, se zmigaj, pojdi ven športat, boš videla, saj gre. Počasi in bo tudi tebi uspelo.
Zdravo,
Sam se veliko vozim s kolesom in nekje je predel, kjer ni pločnika in se moram voziti po cesti. Seveda pospešim kakor se da, da se ne premikam, kot polž in če pride avto se mu odmaknem na stran. Ja se strinjam, da eni kolesarji ne znajo peljati, ti pa priporočam, da neseš svojo vozniško nazaj glede na to, da hočeš povoziti kolesarja 🙂
Vozite prevido!
Lep pozdrav,
NekdoKiKomentira7
Forum je zaprt za komentiranje.