Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Faking drage frizerke

Faking drage frizerke

Jasno da ne, anede?

Samo prišparaš pa res ogromno, če si sam umivaš lase, sam barvaš in strižeš – paž frizurco ti postriže vsak prijatelj.
Avtorica se že pet let ureja sama in je zato prihranila najmanj 2500 eur. Kar za en dober avtoček, ali dva prestižna potovanja, novo luksuzno kuhinjo…..To je pa boljše, kot afnanje s pričeskami – pa hec je še ta, da večina bab pride od frizerja taka, da ‘boh pomagi’ !!

In misliš, da so frizerke tiste, ki poberejo ves profit? Moja dobra prijateljica je frizerka, ki dela v večjem salonu. Gužva non-stop, plača pa minimalna + prevoz in malica. Kar naredijo čez normo, pa dobijo 20% od zaslužka. Ostalo pobere lastnik. Norma pa okoli 4500€ mesečno. Sedaj si pa zračunaj.[/quote]

Saj vemo, da je v večini podjetij tako, da lastniki služijo lepe denarce, svojim uslužbencem pa dajejo minimalne plače. Kapitalizem pač. Frizreske storitve so nekaj let nazaj šle precej gor.

In misliš, da so frizerke tiste, ki poberejo ves profit? Moja dobra prijateljica je frizerka, ki dela v večjem salonu. Gužva non-stop, plača pa minimalna + prevoz in malica. Kar naredijo čez normo, pa dobijo 20% od zaslužka. Ostalo pobere lastnik. Norma pa okoli 4500€ mesečno. Sedaj si pa zračunaj.[/quote]

Mislim, da je tukaj govora o cenah frizerskih salonov, ne o plačah tam zaposlenih frizerk. Že podatek, da je norma kar 4500 eur mesečno na frizerko, pove, da so frizerski saloni predragi. To pomeni, da je cena dela 25 eur/uro, zaposlena frizerka pa stane cca 8 eur/uro, če upoštevamo vse plačane praznike, dopuste, bolniške in ostale stroške dela. Ostalih stroškov je maksimalno še enkrat toliko (prej manj kot več), tako da lastniku ostane vsaj 9 eur/uro od vsake zaposlene.

Mislim, da je tukaj govora o cenah frizerskih salonov, ne o plačah tam zaposlenih frizerk. Že podatek, da je norma kar 4500 eur mesečno na frizerko, pove, da so frizerski saloni predragi. To pomeni, da je cena dela 25 eur/uro, zaposlena frizerka pa stane cca 8 eur/uro, če upoštevamo vse plačane praznike, dopuste, bolniške in ostale stroške dela. Ostalih stroškov je maksimalno še enkrat toliko (prej manj kot več), tako da lastniku ostane vsaj 9 eur/uro od vsake zaposlene.[/quote]

Ne vem, koliko ostane, ker nimam merodajnih podatkov, na uč se pa tole ne dela, ker potem hitro propadeš.
Ja, pozabila si pa glavno. Lastnik je vložil svoj kapital v firmo, da bo kaj zaslužil. Če bo dobil samo toliko ali nekaj več, kot bi dobil obresti na banki, je veliko bolje, da zapre štacuno, da vse štiri od sebe, se ne jebe s poslom, frizerke pa postavi na cesto.
Ker če bo izguba, bo pa vse kril on, ker v tem primeru se pa zaposlenih to nič ne tiče, nihče ne bo dal nič iz svojega žepa!

Moja frizerka naredi polovico mesecnega prometa na crno v svojem salonu.tok mi gre na zivce da bom jo zapustila.naj placa davke kot treba

Potem ji pa tudi plačaj toliko, da bo lahko plačala davke. Ko te je pa poceni frizirala se pa nisi pritoževala. Vsi bi vse radi brez računov, napol zastonj, nihče nič več ne spoštuje, ko pa morate plačati polno ceno se pa pritožujete.

Vsake 2 meseca grem k frizerki mi opere, postriže in da en utrjevalec ,plačam pa 15,10€

Mislim, da je tukaj govora o cenah frizerskih salonov, ne o plačah tam zaposlenih frizerk. Že podatek, da je norma kar 4500 eur mesečno na frizerko, pove, da so frizerski saloni predragi. To pomeni, da je cena dela 25 eur/uro, zaposlena frizerka pa stane cca 8 eur/uro, če upoštevamo vse plačane praznike, dopuste, bolniške in ostale stroške dela. Ostalih stroškov je maksimalno še enkrat toliko (prej manj kot več), tako da lastniku ostane vsaj 9 eur/uro od vsake zaposlene.[/quote]

Ne vem, koliko ostane, ker nimam merodajnih podatkov, na uč se pa tole ne dela, ker potem hitro propadeš.
Ja, pozabila si pa glavno. Lastnik je vložil svoj kapital v firmo, da bo kaj zaslužil. Če bo dobil samo toliko ali nekaj več, kot bi dobil obresti na banki, je veliko bolje, da zapre štacuno, da vse štiri od sebe, se ne jebe s poslom, frizerke pa postavi na cesto.
Ker če bo izguba, bo pa vse kril on, ker v tem primeru se pa zaposlenih to nič ne tiče, nihče ne bo dal nič iz svojega žepa![/quote]

Ne skrbi, ne bo dobil samo toliko ali nekaj več, kot bi dobil obresti na banki. Dejstvo je, da je frizerstvo donosen posel, ker ljudje še vedno cenijo oz. precenjujejo to delo, poleg tega pa se da zelo elegantno poskrbeti, da se kljub zaslužku ne plača veliko davka.

Ja, frizerke so postale drage kot žafran. Dobile so dodatne davčne ugodnosti, pa niso šle cene zaradi tega nič dol.
No, jaz dam za barvanje in frizuro po 50 evrov. Se mi zdi veliko. AMPAK ker ji zaupam, da uporablja originalne preparate, ki so dragi, ker si vzame čas (po dve uri) in ker sem s frizuro zadovoljna, plačam. Všeč mi pa ni.

Cene so šle od uvedbe evra gor 100 %, če ne še več.

No jaz pa hodim k no name frizerki, s frizuro in lasmi sem zadovoljna pa dam za striženje in barvanje največ 20 eur.

Jaz sem veliko potovala po svetu in ko sem delala s fotomodeli in manekenkami, ter tudi z različnimi frizerji moram reči, da frizerske usluge v Sloveniji sploh niso tako drage, kot v tujini. Že pred desetimi leti ko je bil standard v Sloveniji višji kot je danes so bile te cene frizerskih in kozmetičnih uslug v tujini velikanske za naše pojme. Res je, da so tudi plače v tujih državah drugačne. Sosednja Avstrija in Italija so čisto druge cene, tako da te dame celo hodijo v Slovenijo k frizerju ker je ceneje.

Tako, da se meni ne zdi da je frizer drag, saj ima vsak možnost se tudi doma sam urejati a to ni isto, kot ni isto, če si sami servisiramo avto ali gospodinjske aparate. Lepota in urejenost zahteva svoje in to se pač plača.

Ste kdaj pomislili, da ima frizerka, ki je po vašem draga, tudi doma otroke za katere mora poskrbeti in s svojimi rokami to vsak dan dela. Kot to mogoče delate vi v svoji službi.

V Sloveniji se mi zdi da se premalo ceni določene usluge in vsak misli, da vse zmore sam in ceneje. Ne vem kakšna dela opravljate a najbrž more tudi nekdo kupiti tisto kar delate izdelek ali uslugo, tako da če bi vsi spoštovali delo in ponudbo drugega bi bila blaginja v tej državi drugačna.
Tudi hiše si sami gradimo in želimo potem, da je služba pred pragom te hiše in smo zato premalo fleksibilni in mobilni, po 20 letih pa začne taka hiša razpadati in jo je potrebno obnoviti, za to pa že nimamo več sredstev. Zavedati se moramo da je imetje obveznost tako hiša kot zemlja in ne moremo dobivati socialno podporo, če smo lastnik nepremičnine kot je hiša ali zemlja.
V tujini in drugod po svetu tisti, ki ne morejo vdrževati hiše jo pač nimajo v lasti in tisti, ki imajo zemljo in iz nje ne znajo narediti korist in prihodek od katerega lahko plačujejo vse obveznosti ki jih prinaša lastništvo imetja, naj to pač dajo tistim, ki bi s tem znali kaj narediti.

Po tem se pač ločijo uspešni in neuspešni. Zakaj večina čaka, da bo država poskrbela za njih, peščica norcev in intuzijastov, pa dela neke inovacije in postavlja svoj posel in se gre v resnici socialno podjetništvo ( ki ni usmerjeno k dobičku ampak za preživetje vsak mesec), in pri tem je tako dražava proti vsem tistim, ki so ustvarjalni in želijo nekaj ponuditi družbi in ljudem okoli sebe, pa tudi vsi ostali jim mečejo polena pod noge, potem pa ko tak mali podjetnik ( tu ne mislim na tajkune, ki so mahali s tujim denarjem in si ga vzeli za svojega) uspe je spet tu foušija in izjave je imel srečo in podobno. Ne ni imel srečo, ustvaril si je sam to srečo , se odrekal, požiral vse negative okolja, ter vztrajal in uspel. Tega se premalo zavedamo, ker nismo ustvarjalna družba. Kje je bivša Juga ko je bila zaposlenost 100%? Hoteli bi imeti dobre službe, obenem pa posameznikom ki bi želeli in ustvarjajo dobre službe onemogočamo ravno to.

Foušija in daj bog da bi sosedova krava crknila je pač slovenska folklora in v tej krizi namesto, da bi vsi podpirali eden drugega in si izmenjavali svoje sposobnosti in se med seboj nagrajevali ( beri plačevali) za različne usluge bi bilo tudi življenje boljše in ne bi bilo toliko odpuščanj in bi vsi imeli plačilo za svoje delo in tisto, kar znamo.

Življenje v Sloveniji je še vseeno relativno dobro, res pa je da brez plače ne moreš preživeti.
Takih je pa danes veliko, baje že 1/5 revnih, to si je za razmislit.

Dajmo stopit skupaj , poglejmo kaj znamo,kaj lahko naš mali kraj v akaterem živimo ponudi, kakšne so naše sposobnosti in dajmo eden drugemu ponuditi te sposobnosti in vsi imeti nakaj od tega.Ker tisti, ki se preživlja s tem da ponuja svoje znanje zna tudi ceniti znanje drugega, ki ponuja svojo uslugo ali izdelek, ne pa biti fouš ker je nekdo ustvarjalen in to svojo sposobnost ponuja drugim v njihovo korist.

Ustvarjati si moramo delovna mesta sami, če so managerji za to nesposobni, ali pa se pridružit tistim vodjem, ki znajo ustvarjati delo in delovna mesta.

Kaj pa sedaj , ko se bo davek na frizerske usluge povečal? Kam gremo. kaj še bo? Tudi frizerke bodo mogoče zato, da obdržijo stranke primorane ohraniti isto ceno kot do sedaj, imele bodo večje stroške , a vseeno ne bodo izgubile stranke. Ali pa bodo ceno dvignile in bodo stranke, ki si že sedaj komaj privoščijo uslugo to pač redkeje uporabljale. Tudi frizerke bodo morale biti inovativne in najti nove načine za pridobivanje strank, mogoče celo usluge na obroke in podobno.
Ali kot sem slišala danes na radiu, da so v Italiji gostinci ponudili svojim strankam možnost da gostinske usluge plačujejo v blagovni menjavi, da prinesejo za plačilo nekaj kar ta gostilna potrebuje, ni slaba ideja. Mogoče gremo lahko nazaj na balgovno menjavo kot v kameni dobi.

Kot Coach je moje delo tudit vlivanje dobre volje mojih strank ( motiviranje ), tako da svetujem da pri sebi razmislite kaj od tistega kar imate je za vas pomembno, kaj vam zelo manjka in delate na tem da pridobite tisto, kar manjka. Če je to služba mogoče razmislite kaj znate, kaj vas veseli in se tu še dodatno usposobite in si ustvarite svoje delovno mesto ali v združitvi s kom, ki zna podobno kot vi skupaj nekaj ustvarite in ponudite to drugim in od tega živite, mogoče ne bajno a za preživeti je lahko.

Lep dan in ne obupajte,

Simone Godina – Moderator

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close