Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Faking drage frizerke

Faking drage frizerke

Matr so te frizere drage!!! Že ene 5 let se sama barvam in strižem in mam lepo frizuro, me hvalijo. zdaj pa ko pogledam.. za tako frizuro kot jo imam jaz bi odštela pri frizerki najmanj 50€. NAJMANJ. V službi mi dnevnica znaša 25 €. Torej 2 dni dela, za eno faking frizuro, ki mi jo dela cca 1 uro ????!!!!!! Ni računice. Zakaj so tako bolano drage? v nekaterih državah sem nardila statistično raziskavo, so v primerjav s plačami in splošnim standardom občutno cenejše.

Pa pejdi raje delat v frizerstvo, pa boš dobila dve dnevnici v eni uri. koga pa briga tvoja faking frizura???

a si že slišala za kolektivo,1na dan,privoščite.si in take podobne strani??
pejt mal pogledat,ker nudijo tudi frizerske storitve pa boš mela lahko frizurco sam za 10e ali pa15e…

In zakaj se razburjaš, če se sama spedenaš?

Sama strižem in barvam razširjeno družino. Prihranimo cca 700 € na leto,da živcev in časa sploh ne omenjam.

Pol si pa se salon zrihtaj, pa opremo nabavi za enih 15 jurjev. Ne vem, ene mislite, da ima frizerka strosek samo z vodo in barvo…

Daj mi povej nekaj… Koliko prihodkov ima vasa firma, razdeli jih na ure zaposlenih in pol primerjaj…

Ne želim podcenjevati dela frizerjev, vendar se strinjam z avtorico – ceno so veliko veliko preveč navite.

Ja res je veliko. Mi smo 4 clanska familija, in za moje strizenje+ barvanje, mosko strizenje + pranje, enkrat otrosno kratko strizenje, in 1x otrosko strizenje dolgih las placamo 45 eur.

Kaj pa kozmetičarke, parfumi, pudri, bencin, oblačila, obutev, restavracije, kino, počitnice, kavice, hrana ki jo zmečete stran, dragi avtomobili ki jih sploh ne potrebujete………koliko pa kaj tukaj zapravite?

To je zate veliko?

Tudi jaz se strinjam. Frizerk je na cesti na tone. Poznam mnogo punc, ki so se izšolale za frizerko in ne najdejo službe. Največ jih gre v proizvodnjo in za šank. Problem je ker jih noče nihče zaposlit. S tem nimajo izkušenj in še težje dobijo delo. Tiste stare babnce ki imajo frizeraje, so tečne ko hudič in ko pride kaka na prakso le pere frizure in pometa po tleh.
Če pa že hoče katera odpret frizeraj, mora imeti veliko izkušenj in denarja.
Začaran krog torej. Torej več glav kot izkušenih frizerk..še v vrsti moraš čakat.

Potem se dogaja da so poceni samo zanič frizeraji in taki tudi oglašujejo na Kolektivi recimo. Kar je za kupone je ponavadi slabo opravljeno, torej se v večini ne splača.

To je zate veliko?[/quote]

Ne veliko mi je to kar avtorica navaja. Mi se vsi stirje ostrizemo za 5 eur manj.

Frizerji se zaradi visokih cen še kako izplačajo. Poznam frizerko, ki ima svoj slon kake štiri leta, kredit za salon je že odplačala, v tem času ga je že 1x kompletno prenovila, pa vsako leto gre na morje (Hrvaška, nič posebnega), na smučanje (Avstrija, nič posebnega) in 2x “po svetu” (letos je šla v Venezuelo in na Portugalsko). Aja, pa še vsaj za avto ji je ostalo.

Ne zavajajte ljudi, če je ona imela srečo ni rečeno da je tako z vsemi, jaz pa poznam ravno obratne zgodbe. Kako si sploh drznete pisati o njenih počitnicah, ali morda veste kje je bila in zakaj je bila tam? Jaz poznam ljudi ki so bili celi mesec zastonj na dopustu, avto so dobili, stanovanje dobili, hišo dobili, dobili firme od staršev……pa kaj naj se piše od vsakega posebej kako in kaj, kaj pa če je kaj podedovala in je lahko odšla po svoje…..nekateri imamo kredite za stanovanje in si za salon sploh ne moremo misliti vzeti kredit, ste pomislili na to? Če je ona imela srečo bi morali biti veseli, ne pa koliko ona služi. Seveda vsi samo vidite kako gre nekomu dobro, kaj pa za to naredi pa ne duha ne sluha.

Avtorica, če si ti ne moreš privoščiti, da greš enkrat mesečno k frizerki, da te lepo pobarva in naredi lepo faking frizuro, potem ni treba, da si jezna na cel svet.

Če je njim tako lepo in krasno, potem ti odpri salon in tako faking računaj.

Sicer pa, umiri se, vzemi en apaurin in hitro nazaj, v Polje.

Še posebej, ker je 98 % vseh frizerk zelo slabih in ne znajo ne striči, ne barvati. Tisti, ki pa obvladajo stvar in so res špica, so pa še parkrat dražji od ostalih fušark.

Se strinjam, da so frizerke predrage. Ampak dokler bo to statusni simbol (kao: “privošči si frizerko tolikokrat, kolikor imaš denarja”), bo tako tudi ostalo. Edino kar nas reši (nas, ki se strižemo zaradi potrebe in ne zaradi razkazovanja statusa), je lahko to, da bo frizerk vse več (zaradi lahkega zaslužka z malo znanja in malo vložka) in s tem konkurenčne cene. Že zdaj je frizerk kar veliko, saj nimajo več toliko dela kot pred 20-imi leti. Ampak po mojem jih bo čedalje več, dokler ne bo prišlo do tiste točke preloma, ko se jim ne bo več splačalo nabijat takih cen, ampak bodo morale delati tudi za manj, če bodo sploh hotele z delom preživeti. Kot vsaka stvar, se bo tudi ta počasi izravnala.

Da imajo frizerke kaj več stroškov kot ostali obrtniki, pa je iz trte zvito. Na to se rade sklicujejo, ker želijo upravičiti svoje cene, ampak verjemite, da ni tako. Da ne govorim o tem, koliko denarja gre mimo blagajne, ker lahko.

Točno tako. Se strinjam z avtorico. Lupijo nas ko idiote. Nazadnje (pred letom dni) sem šla k frizerki pa sem dala 100 eur. Barvanje, striženje in prameni. Mislim kaj?

Od takrat se barvam sama.

Pa ve niste normalne – kdo vas pa sili, da se frizirate pri frizerjih s kao imenom? Glede na vaše izjave, da jih je kot listja in trave, poiščite pa eno, ki to naredi za 20 evrov, pa je…..

Frizerke imajo 3 letno solo pa imajo cene kot zlatarji.mene ne vidijo pa imam lepo frizuro

Friziranje ni višja znanost! Z malo vaje se lahko vsak nauči pa še bolje naredi, ker se ne mudi tako kot v frizerskem salonu.

In misliš, da so frizerke tiste, ki poberejo ves profit? Moja dobra prijateljica je frizerka, ki dela v večjem salonu. Gužva non-stop, plača pa minimalna + prevoz in malica. Kar naredijo čez normo, pa dobijo 20% od zaslužka. Ostalo pobere lastnik. Norma pa okoli 4500€ mesečno. Sedaj si pa zračunaj.

Nobeno delo ni višja znanost ko ga obvladaš.
Tudi biti arhitekt ni višja znanost, splošni zdravnik, učitelj…nič ni višja znanost.

Nobeno delo ni višja znanost ko ga obvladaš.
Tudi biti arhitekt ni višja znanost, splošni zdravnik, učitelj…nič ni višja znanost.[/quote]

Zakaj torej toliko frizerk ne obvlada svojega posla? Menda so zato hodile v šolo ali ne?

Jasno, vse bi rade k frizerki, nobena pa ne bi pljunila 50 eur?
Nihče vas ne sili, če ženske še niso spustile cene, očitno že imajo dovolj strank, ne rabijo socialnih podpirancev, ki bi se radi frizirali na pol zastonj.

Bi ve npr. svoje stanovanje prodale za 100.000 eur, čeprav imate dovolj kupcev za 150.000.
Dajte no, ne s takšnimi trapastimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close