Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fak je vlaga v zraku

Fak je vlaga v zraku

Obalni sprehod, jutranji. Fak je vlaga zdaj 82% ob morju. Je treba se nazaj domov prit, nekaj km.

Pa kaj bo treba ob 4h ven hodit?

Ce gres se zvecer po 21h ven hodit. Do jutra je malo spanja.

In ta vlaga pri 22stop. Ubija.

Grem v Spanijo, tam kjer je 35% vlage, pa cetudi 35 stopinj.?

Sibam domov in pod tus se 1x, pa pod klimo.?

pokliči taxi za nazaj grede, kaj boš šibala. boš samo še bolj zašvicala.

meni niti na misel ne pride, da grem zdaj v teh katastrofalnih razmerah hodit naokoli.

terasa, kapučino, radenska in knjiga.

potem pa previdno in počasi v nov dan.

Svicanje ni problem, edino po obrazu se topim kot sladolef. Bolj je problem da pri tej vlagi ni zraka za dihat. Prej postanes omoticen. Ali ce se usedem za minuto mi srcni utrip pade iz 100 na 44, kar obcutim prenizko.

Sem ze doma, hitra hoja in je. Se hladim z lubenico.?

Bi mogli naredit sprehajalo pot v morju. To bi ohladilo in celulit stopilo. Bi bil uzitek.Pri hitri hoji malo napor za noge cca 7km v morju( v vodi prehodit).

Upam da bo slo poletje kot lani z vsakodnevno hojo po sopari in manjsi sopari.?

*sladoled

*sprehajalno

Evo domace vleceno testo je narejeno in gre pocivat, jabolka se dusijo.

Vmes globinsko presesam jogi( kot vsak vikend), prebrisem celo posteljo z vlazno krpo.

Dokler se jabolka malo ohladijo in testo spocije, se vrzem na kavc za 15 min, potem pa delat slasten  zavitek.?

Zdaj pozabim zunaj na vlago, ker mi ne rabi zunaj bit.?

Ostali uzivajte na vlagi, ali pod klimo, ali kako drugace.?

Odgovor na objavo uporabnika
Lubenica_, 20.06.2021 ob 09:22

Evo domace vleceno testo je narejeno in gre pocivat, jabolka se dusijo.

Vmes globinsko presesam jogi( kot vsak vikend), prebrisem celo posteljo z vlazno krpo.

Dokler se jabolka malo ohladijo in testo spocije, se vrzem na kavc za 15 min, potem pa delat slasten  zavitek.?

Zdaj pozabim zunaj na vlago, ker mi ne rabi zunaj bit.?

Ostali uzivajte na vlagi, ali pod klimo, ali kako drugace.?

Svetujem ti čim manj peke in kuhanja.  Za kosilo kakšno solato, mogoče s piščancem.  Nič mastnega in sladkega iz pečice.Boš lažje zdržala.

V Lj zdaj še gre, imamo odprta okna. Tudi včeraj še nismo prižgali klime. Bolj počivamo, jemo hladno, veliko pijemo, uživamo več soli. Oblačila pa itak izključno bombaž.

Je pa pri vročini res večji problem vlaga. Kar nekaj časa sem – sicer v mlajših letih – preživela tudi na 40 do 45 stopinj, a brez vlage, pa se vročina ni toliko čutila.

jej drugače, 20.06.2021 ob 10:18

Svetujem ti čim manj peke in kuhanja.  Za kosilo kakšno solato, mogoče s piščancem.  Nič mastnega in sladkega iz pečice.Boš lažje zdržala.

Vem kaj hoces povedat. Zimska hrana ni za poleti.

Ne bos verjela vceraj je bila jota, dan prej prebranec v pecici. Jutri bo musaka.

Pecica laufa na polno.?

Danes bodo pa ribe, vceraj me je Viharni navdihnil, ribe na masti.?

Zelenjave in sadja je dovolj, tako da se za kos jabolcnika ne sekiram.

Huje je ker tamala bi zmazala ves pleh.

Pri meni en pleh bi zdrzal za 14 dni, seveda ce bi jabolcni zamrznila

Vlaga je problem v zraku 85%, previsoko. To je problem.

Lubenica_, 20.06.2021 ob 12:20

Vem kaj hoces povedat. Zimska hrana ni za poleti.

Ne bos verjela vceraj je bila jota, dan prej prebranec v pecici. Jutri bo musaka.

Pecica laufa na polno.?

Danes bodo pa ribe, vceraj me je Viharni navdihnil, ribe na masti.?

Zelenjave in sadja je dovolj, tako da se za kos jabolcnika ne sekiram.

Huje je ker tamala bi zmazala ves pleh.

Pri meni en pleh bi zdrzal za 14 dni, seveda ce bi jabolcni zamrznila

Vlaga je problem v zraku 85%, previsoko. To je problem.

Gre za to, da je za telo (sploh bolno) najboljša sezonska hrana.  Nobena tableta ti ne da energije, le simptome blažiš.  Celice pa potrebujejo energijo, da organi lahko delujejo pravilno. Tako kot pozimi organizem varujemo s težko hrano, ga poleti z lahko.  Sploh kronični bolniki bi morali veliko dati na to.  Tvoja hči naj je pasulj in musako, ti jej kaj lažjega.

No, vsak naj dela kakor mu paše, samo naj ne bo presenečen, ko se mu “kar tako” stanje poslabša.

hrana, 20.06.2021 ob 13:12

Gre za to, da je za telo (sploh bolno) najboljša sezonska hrana.  Nobena tableta ti ne da energije, le simptome blažiš.  Celice pa potrebujejo energijo, da organi lahko delujejo pravilno. Tako kot pozimi organizem varujemo s težko hrano, ga poleti z lahko.  Sploh kronični bolniki bi morali veliko dati na to.  Tvoja hči naj je pasulj in musako, ti jej kaj lažjega.

No, vsak naj dela kakor mu paše, samo naj ne bo presenečen, ko se mu “kar tako” stanje poslabša.

Ja, hvala za skrb.??

Kaj pa imas ti poleti od lahkih jedi na mizi? Danes?

Lubenica_, 20.06.2021 ob 16:00

Ja, hvala za skrb.??

Kaj pa imas ti poleti od lahkih jedi na mizi? Danes?

Piščančje ražnjiče, malo krompirja v oblicah ter solato iz kumar in paradižnika z drobnjakom.

Hitro pripravljeno (tudi priprava hrane vpliva na njene lastnosti) prebavljivo, lahko, ne premastno, predvsem pa je to hrana (solata kumare in paradižnik) ki hladi telo – vsebujeta veliko vode.

V takšni vročini, ko hladimo telesa odznotraj, je tudi super hrana testenine z zelenajvno omako, bučke/murke v omaki, stročji fižol, paprika (vsa zelena zelenjava).  Nekaj takega, kar ne obtiči v želodcu in prebavilih.  Od mesa najbolje piščanec, ribe.

Čim manj smetane, prepečenega mesa, močnih začimb, ki te segrevajo od znotraj in zašvicaš zaradi njih (sploh če imaš probleme s prebavili).

….

Pa dobro, še sploh poletje ni in že jamrate. Kaj bi šele bilo, da morate cel dan delat zunaj na sončku?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close