F1 2012
Če bo šlo tako naprej bo Alonso brez težav zmagal prvenstvo.
Vrstni red za svetovno prvenstvo dirkačev:
1. Fernando Alonso Ferrari Španija 164
2. Mark Webber Red Bull – Renault Avstralija 124
3. Sebastian Vettel Red Bull – Renault Nemčija 122
4. Lewis Hamilton McLaren – Mercedes Velika Britanija 117
5. Kimi Räikkönen Lotus – Renault Finska 116
Ferrarijev šef Stefano Domenicali opozarja, da ekipa iz Maranella na trgu išče zgolj dirkača številka dve. Ker se pogodba Felipeju Massi izteče po koncu letošnje sezone, se je v zadnjem obdobju v zvezi z Brazilčevim naslednikom omenjalo kar nekaj imen. Kot zadnji kandidat se je v medijih pojavil Kimi Raikkonen, ki je v sezoni 2007 s Ferrarijem postal svetovni prvak.
“Kimi je z nami osvojil naslov svetovnega prvaka in tudi sam sem opazil nedavna namigovanja v zvezi z vrnitvijo. To pa je pravzaprav tudi vse,” je pojasnil Stefano Domenicali.
vir:f1express
dejstvo je da bo ferrari pustil masso če ne bo dobil drugega boljšega voznika 2! torej ki se bo pripravljen podredit. dejstvo je tut, da tak voznik lahko pozabi na kariero kjerkoli drugje kot uspešen voznik. nikomur še ni uspelo potem prilezt do naslova, če je bil prej ožigosan kot voznik št. 2 pri rdečih.
za takšen zic se odloči sam tist ki ve da ni iz pravega testa in da ve tle da bo neki let meu dobro plačo. pa mal morš bit fuknjen na poskočnega konjička.
Slabo se godi Massi.
Po poročanju Gazzette v igri tako ostajajo še Nico Hulkenberg, Paul di Resta, Heikki Kovalainen in Kamui Kobajaši, v zadnjih dneh pa se jim je pridružil še Sergio Perez. Obetavni Mehičan je trenutno dirkač Sauberja, čigar dirkalnik poganja prav Ferrarijev motor, sam pa je produkt Ferrarijeve razvojne akademije.
“Če imam priložnost pri Ferrariju ali kateri drugi ekipi, potem je skrajni čas, da mi to povedo,” je za Press Association povedal dvaindvajsetletni Perez.
vir.f1express
Tole je zanimivo branje:
Francoski Auto Hebdo v teh dneh poroča, da naj bi Mercedes resno razmišljal o delnem izstopu iz formule 1 po koncu sezone 2013. Proizvajalec avtomobilov iz Stuttgarta, ki z Berniem Ecclestonom sicer še vedno ni sklenil dogovora glede pogodbe Concorde, bi od leta 2014 dalje utegnil nastopati zgolj še s “pol-uradno” ekipo.
Mercedes bi v formulo 1 sicer še naprej dobavljal svoje motorje, tako kot letos denimo McLarnu in Force Indiji, njihova “pol-uradna” ekipa pa naj bi se odtlej imenovala AMG F1. Pri francoskem časniku še namigujejo, da naj bi ekipo iz Brackleyja, trenutno znano pod imenom Mercedes AMG, še naprej vodil Ross Brawn, v dirkalniku pa naj bi sedel sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher. Mercedes naj bi se obenem bolj osredotočil na samo inženirstvo, kot pa lastništvo in upravljanje njihovega moštva.
Od sezone 2014 dalje bodo v formulo 1 motorje najverjetneje dobavljali le še Mercedes, Renault in Ferrari, kar pomeni, da bi z novimi “V6” pravili na svojo stran lahko zvabili več strank.
Razlogi za zgornje govorice naj bi se sicer skrivali tudi v škandalu med Gerhardom Gribkowskim in Berniem Ecclestonom. Slednji je pritisnil na Mercedes in skušal doseči, da bi le ta formuli 1 obljubil dolgoročno zvestobo. Še eden izmed razlogov naj bi bil pomanjkanje uspeha od sezone 2010 dalje, pa čeprav je Nico Rosberg letos presenetljivo slavil na dirki za veliko nagrado Kitajske.
Najbrž bodo kot Renault F1 delovali.
Haha, tale Kimi jih spet poka
Kimi Raikkonen pojasnjuje, da se po njegovem mnenju v formuli 1 ni veliko spremenilo, razlika je le ta, da celotno sra*je sedaj razume bolje. Finec se je od formule 1 poslovil po koncu sezone 2009, ko so se ga po hitrem postopku znebili pri Ferrariju. Svetovni prvak iz leta 2007 se je letos vrnil in podpisal pogodbo z Lotusom, že v prvi polovici sezone pa se je petkrat povzpel na oder za zmagovalce. Finčev talent se očitno ni spremenil, kakor tudi ne njegov odnos do formule 1 in ponavljajočih se vprašanj sedme sile.
“Za mene se nič ni spremenilo. No ja, dirkam v drugem moštvu,” je povedal Kimi Raikkonen. “Lepo je biti del ekipe Lotus. To moštvo je precej bolj umirjeno. Želijo si zmag, a je klima precej drugačna kot v ostalih ekipah. Nimam pripomb.”
Na vprašanje, če bi z veseljem ostal čim dlje stran od novinarjev, se je Finec nasmejal in povedal, “da so to ponavljajoča se vprašanja. Nič se ni spremenilo. Dobro vem kaj se dogaja v formuli 1. Dovolj dolgo sem tu, da poznam vse to sra*je, ki obkroža ta šport. Ljudje skušajo napraviti zgodbe, a se s tem ne obremenjujem. Včasih je dobro, včasih slabo, a se ne sekiram. Potrebno se je osredotočiti na svoje delo, ostale stvari pa prezirati, saj te po vsej verjetnosti zgolj spravijo v slabo voljo. Svoje življenje živim kar se da sproščeno.”
Lotusov dirkač je sicer dodal, da so sponzorski dogodki in mediji vendarle del celotne igre. “Vsi se zavedamo, da je dirkanje zgolj del službe in za nas dirkače glavni del. Kljub vsemu pa je tu še več stvari, kar ni nobeno presenečenje, saj je v športu vključenega veliko denarja. Ljudje so večinoma enaki, potujemo na nekatera nova prizorišča, tudi dirke pa so bolj kot ne podobne.”
Nekdo mora :D[/quote]
Ti kar, potem dobim vse tu. :)[/quote]
Lepo je povedal Alonso za TOP GEAR:
Vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Fernando Alonso je spregovoril za zadnjo izdajo popularnega britanskega magazina Top Gear, v kateri ga je novinar spraševal predvsem o njegovi podobi v formuli 1, kot jo vidijo navijači. Dvakratnega svetovnega prvaka predvsem britanski in nemški mediji pogosto predstavljajo kot zlobca, glavnega negativca ob Vettlovem oz. Hamiltonovem boju za naslov prvaka. Alonso je zatrdil, da se s tem ne obremenjuje preveč, saj je njegov portret v formuli 1 drugačen od karakterja v zasebnem življenju.
Alonso je za magazin Top Gear povedal, da se mu zdi povsem normalno, da ga nemški oz. britanski medijo označujejo za negativca, ko se za naslov prvaka borijo tudi dirkači, ki prihajajo iz držav teh časnikov oz. televizijskih programov.
“Briga me. To je normalno. Ko sem bil pri McLarnu, se je to pogosto dogajalo, zdaj se dogaja tudi v Nemčiji. Tam so o meni vedno pisali dobro, dokler nisem postal prenevaren Michaelu Schumacherju. Potem, ko se je Michael poslovil, je bilo spet vse v redu, kritike pa so se znova pojavile, ko se je v boju za naslov prvaka znašel Sebastian. Zdaj sem spet tisti slabi fant,” Alonsa citira Top Gear.
Toda Asturijec je zatrdil tudi, da njegova dirkaška persona ni enaka tisti v zasebnem življenju. “Te zgodbe o meni se vedno tičejo dogajanja na stezi. To so zgodbe o Alonsu dirkaču, ne pa o Fernandu človeku. Alonso dirkač obstaja v neke vrste neresničnem svetu. Prisoten bo še nekaj let, potem pa se bo upokojil. Fernando kot človek pa bo ostal vse življenje…”
Meni pa vse bolj in bolj postaja všeč Kimi
Kimi Raikkonen je v Belgijo pripotoval z lepo popotnico, saj je na zadnji dirki na Madžarskem dosegel drugo mesto. Kljub vsemu pa ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi Finec ta dosežek v Spaju še nadgradil. Kljub temu, da svojih prvih dveh preizkušenj na slovitem belgijskem dirkališču v sezonah 2001 in 2002 ni dokončal, pa je kasneje tam nanizal štiri zmage, vključno s tisto v sezoni 2009, ki je bila sploh njegova zadnja v formuli 1. Raikkonen v svojem slogu sicer ostaja na realnih tleh in pojasnjuje, da pretekli rezultati letos ne igrajo nobene vloge.
“Običajno sem v Belgiji dosegal dobre rezultate, a to mi letos ne pomaga dosti. Res je tudi to, da mi ne škodi. Vendarle pa bi bilo lepo še petič slaviti na dirki v Spaju. V prvem delu sezone mi ni uspelo zmagati in dodatne točke bi mi prišle še kako prav,” je pojasnil Kimi Raikkonen. “Na Spa imam same lepe spomine in že se veselim, da bom ponovno dirkal tam. Podobnih občutkov pač nisi deležen nikjer drugje. Lepo je z modernim dirkalnikom dirkati na klasični stezi s takšno tradicijo, kot jo ima Spa.”
Kot smo se letos lahko že nekajkrat prepričali, bo pomembno vlogo verjetno tudi tukaj igrala dobra kvalifikacijska uvrstitev.
Absolutni kralj dirkališča Spa-Francorchamps je s šestimi zmagami sicer Michael Schumacher, petkrat je na belgijskem dirkališču slavil legendarni Ayrton Senna, štiri zmage pa sta tam dosegla Jim Clark in Kimi Raikkonen.
Ker je fanatik malce zaspal se vklapljam jaz 🙂
Lotusov rezervni dirkač Jerome D’Ambrosio bo ta konec tedna v italijanski Monzi zamenjal kaznovanega Romaina Grosjeana. Jerome, ki je v lanskem prvenstvu formule 1 nastopal za moštvo Marussia Virgin Racing, je že v nedeljo zvečer nastavljal svoj sedež v dirkalniku E20, v teh dneh pa s tesnim sodelovanjem s svojo ekipo skuša doseči nemoten prehod od rezerve do drugega dirkača. vir: http://f1.rtvslo.si/index.php?id=news&type=novice&item=6522
Grem stavit, da se na dirki ne bo najbolje znašel. Vozil bo tam nekje zadaj z Toro Rossom.
Tole pa ni dobro za Ferrari 🙁 🙁
Kvalifikacije VN Italije, Monza
1. L. HAMILTON McLaren 1:24,010
2. J. BUTTON McLaren +0,123
3. F. MASSA Ferrari 0,237
4. P. DI RESTA * Force India 0,294
5. M. SCHUMACHER Mercedes 0,530
6. S. VETTEL Red Bull 1,792
7. N. ROSBERG Mercedes 0,823
8. K. RÄIKKÖNEN Lotus 0,845
9. K. KOBAJAŠI Sauber 1,099
10. F. ALONSO Ferrari 1,668
* – zaradi kazni bo štartal kot 9.
Škoda, na domačih tleh pa prav privoščim Ferrariju zmago. Takšne pozitivne energije navijačev ni nikjer drugjer čutit.