Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice F I N S K A – Helsinki

F I N S K A – Helsinki

Ojla, zanima me VSE v zvezi s to državo – cene, prenočišča, letalo, žuri…

Ko sem letel V Helsinki, je bil najugodnejši Austrian Airlines iz Dunaja.
Sicer pa Finsko lahko opišem z eno besedo – drago!

koliko pride budget v helsinkih. šla pa bi samo za kakšnih pet dni.

koliko te je prišla karta (jaz sem gledala povezavo celovec-london-helsinki in najcenejša pride 160€ vse skupaj, ampak moraš res noro kombinirat)

Kot že napisano – Finska, sploh pa Helsinki, je draga. Najcenejša prenočišča so bodisi kamp (oddajajo hišice, rabiš posteljnino), ki pa je kar precej iz centra in nabijaš stroške pri prevozu (in izgubljaš čas) ali pa neke vrste akademski hostel – študentski dom, ki pa je odprt le od junija do konca septembra. Pa še tam cena pride okoli 40 EUR. Vprašati se splača tudi na turističnih info v mestu, ker imajo dober pregled nad ponudbo in lahko namigneš, koliko si pripravljena plačati. Najcenejšo hrano v Helsinki pa dobiš na tržnici v pristanišču. Ni pa poceni!

Če se prav spomnim (tega je že nekaj let nazaj), je bila karta okrog 250€. Spal sem sicer dokaj poceni (za Finsko), v nekem zakotnem hostlu sredi mesta za približno 20€. Pravzaprav nisem nič spal, ker so julija “bele noči”, ta hostel pa ni premogel niti zaves… :-/
Piva v kafiču si nisem privoščil niti enkrat, kupoval sem ga vedno v trgovini (pa še tam je drago) in pil na klopcah v parku. Po klošarsko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close