EXPO Milano
Ja, Mojcej2, verjetno smo se videli v tisti množici!
Nam so rekli vodiči, ki so bili že nekajkrat, od maja do avgusta, da nikoli ni bilo take gneče. Sam dogodek in prostor in vsi tisti paviljoni res naredijo vtis, zaradi tega mi ni žal, da sem šla. Paviljonov od znotraj pa kaj dosti nisem videla, ker se mi res ni zdelo po uro in več stati v vrsti za posameznega. K sreči smo vsak pri slovenskem paviljonu preskočili vrsto 🙂 Moram reči, da takšne gneče in takšne množice ljudi in tako dolgih vrst še nikoli nikjer nisem videla.
Koliko ste si pa vi uspeli ogledat od znotraj?
Smo bili že kar na nekaj teh svetovnih razstavah, tako, da smo vedeli, da bo gneča in da nas čaka čakanje pred paviljoni.
Smo bili v nedeljo v večernem terminu, ko je po 18. uri vstopnina samo 5 EUR in v ponedeljek cel dan. V ponedeljek je bila enaka gneča kot v nedeljo, čeprav smo nekoliko računali na to, da bo vseeno manjša. Za nekatere paviljone se je čakalo 2 uri, pa tudi 3 in pol recimo za Japonski paviljon. Tem smo se tudi mi izognili in si raje ogledali tiste brez vrst ali pa maksimalno čakali do pol ure. Tudi nam je bilo škoda časa. Želeli smo si recimo v Združene arabske emirate, vendar nam ni uspelo, saj je bilo potrebno čakati 2 uri na soncu, zvečer so ga pa zelo hitro zaprli. Ampak smo jih vseeno kar nekaj videli.
Naš vtis je bil, da so paviljoni od zunaj zelo lepi, posebni, medtem ko nas je notranjost na splošno nekoliko razočarala. Nam je pa bil slovenski paviljon s tega vidika nadpovprečen in vreden ogleda.
Forum je zaprt za komentiranje.