Najdi forum

A kdo ve kako v ekcelu pretvoriš številko v besedilo, da bi mi 1 izpisalo z besedo. Katero funkcijo naj uporabim!

HVala in LP

Excel take funkcije nima, sem pa sam enkrat pisal nekaj takega za slovenske in angleške besede, tako da če želiš, ti lahko pošljem (če bom našel seveda :))

Hec je pa, da lahko zadevo vstaviš v Word!

Najprej napiši številko 1
Označi številko 1 in odpri Vstavljanje-zaznamek in ga poimenuj recimo a1(nič recimo, kar naj bo a1!!!)

Pojdi vrstico nižje in izberi Vstavljanje – polje in izberi “Formula”
Odpre se okence, kjer je polje za formulo in tam vpišeš:

=a1 \*dollartext \*mergeformat

papazipi, za a1 je presledek.

Sedaj lahko namesto enke vpišeš kako drugo številko in v polju, ki posivi, če klikneš nanj z desno v menuju izbereš !posodobi polje.

Tisto z zaznamkom je nujno če želiš več teh pretvorb. če ne namesto
a1 v =a1 \*dollartext \*mergeformat vpišeš pač eno številko in to je to

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

No naj me koklja brcne, ko pa pišem nekaj po spominu:

V takem primeru, kot sem ga opisal zgoraj dela reč samo, če oboje, zaznamek in polje vstaviš v tabelo, ki si jo predhodno namalal v Word: Tabela – vstavi- 1 vrstica, dva stolpca.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Za to obstaja zelo enostavna formula. Recimo, da imaš številko 1 v polju A1. Uporabi formulo =TEXT(A1;0)
To je zelo uporabno, celo sledeče: preko raziskovalca lahko iščeš to besedilo, samo tako, da stojiš na mapi npr. Moji dokumenti. Sploh ni treba biti v datoteki in ti izpiše datoteke v kateri se nahajo to besedilo. Seveda lahko iščeš tudi v konkretni datoteki, ampak tam najde tudi število.To preko raziskovalca pa zna priti prav velikokrat.

+ želi številke zapisati kot besedilo
1=ena
2=dva itd…
Vsaj jaz in wega sva ga tako zastopila.

Ta funkcija pa počne druge reči in ne to.

Sem še enkrat prebral – ja imata prav. Hitro branje vedno ni dobro 🙂
potem pa edino naredit neko bazo številk in pripadajočih imen (besed), če le ni štewvil preveč in rešit z VLOOKUP ali HLOOKUP.
Morali bi videt konkreten primer, da se lažje odloči, kaj je najbolje.

Hvala vsem za pomoč, sem že našla rešitev!

Še enkrat hvala, pa lp

Je pa zanimivo, da ima Excel funkcijo BAHTTEXT(), ki številko spremeni v besedo in ji doda valuto Bath. Seveda v tajščini, kjer bahte uporabljajo.

125 = หนึ่งร้อยยี่สิบห้าบาทถ้วน

Zdaj pa zastopi ta M$ :))

In katera je bila rešitev?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close