Excel spustni seznam
Imam Excel 2003. Delam obrazec za vnos podatkov preko spustnih seznamov, pa bi rada imela te sezname v drugem zvezku kot je sam obrazec. Pa mi ne porata! Na drugem listu gre, v drugem zvezku pa ne. Vendar v pomoči piše:
“Če vnesete seznam v drugem delovnem zvezku, definirajte ime z zunanjim sklicem na seznam.
Odprite delovni zvezek, ki vsebuje seznam spustnih vnosov.
Odprite delovni zvezek, kjer želite preveriti veljavnost celic, v meniju Vstavljanje kliknite Ime in nato Določi.
V polje Imena v delovnem zvezku natipkajte ime.
V vnosnem polju Se sklicuje na izbrišite vsebino in ohranite vnosni kazalec v polju.
V meniju Okno kliknite ime delovnega zvezka, ki vsebuje seznam spustnih vnosov, in kliknite delovni list, ki vsebuje seznam.
Izberite celice, ki vsebujejo seznam.
V pogovornem oknu Določanje imena kliknite Dodaj in nato Zapri.
Izberite celice, kjer želite imeti spustni seznam.
V meniju Podatki kliknite Veljavnost in potem še jeziček Nastavitve.
V polju Dovoli kliknite Seznam.
Če je seznam na istem delovnem listu, v vnosnem polju Vir vnesite sklic na seznam.
Če je seznam drugje, v vnosno polje Vir vnesite ime, ki ste ga definirali za seznam.
Poskrbite, da bo pred sklicem ali imenom enačaj (=).”
Sledim tem korakom, pa na koncu dobim “Za pogoje Preverjanje veljavnosti podatkov ne smete uporabiti sklicev na druge delovne liste ali delovne zvezke.” Pojma nimam, kaj delam narobe, kaj ne razumem prav. Ve kdo, če to res gre tako ali ne? Lepo prosim za pomoč!
Hvala in lep dan!
Tukaj imaš nekaj primerov spustnih seznamov, verjamem da boš
dobila rešitev, drugače se pa le oglasi
http://office.microsoft.com/sl-si/excel/results.aspx?qu=spustni+seznam&av=ZXL110
Hvala, ampak meni še vedno ne rata. Ti primeri niso narejeni s spustnimi seznami. V nekaj primerih je spustni seznam samo za izbiro filtra. Jaz bi torej rada imela sezname v enem zvezku, v drugem pa bi jih uporabila za spustni seznam. Ime definiram, ko ga pa navedem kot vir za spustni seznam, mi pa pravi, da ne morem uporabiti sklic na drug zvezek!
Jaz tu ne vidim drugega spustnega seznama kot tistega za izbiro filtriranja podatkov. Sem mogoče slepa ali se ne razumemo? Rada bi naredila vnos podatkov z izbiro iz spustnega seznama – da bo tisti, ki bo vnašal podatke, iz spustnega seznama izbral željeni podatek. Težava se pojavi, ker hočem imeti seznam v drugem zvezku. Če ga imam na drugem listu gre, v drugem zvezku pa ne! To je v bistvu tole in tu tudi piše, kako naj bi se to naredilo (v prvem postu sem prilepila kar besedilo), ampak meni ne rata.
Hvala za vaš trud!
Forum je zaprt za komentiranje.