Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija excel – Klemennxx in Maruša

excel – Klemennxx in Maruša

Če piješ kavico Klemen, potem se opravičujem, da motim ;). Sicer mi pa vi2 z Marušo popolnoma zadoščata. Klemen mi pove takšno rešitev, da se lahko pred kolegi pametnega delam, Maruša pa takšno, da sam na skrivaj hitro opravim :))) Imam še eno vprašanje, potem bom pa najmanj 6 mesecev tiho :)))).

Kako naredim, da mi šteje naprimer kot 6 mestno število v celici in tudi pri seštevku na koncu (npr. 000001 + 000002 = 000003)

Dame imajo prednost, jaz pa kavo pijem (resno).
Torej počakaj Marušo..

lp

ps. Hmmm in Wega pa ostali tut razturajo Excel, jaz pa Slikarja :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Marušo sem nama samo za lepoto dodal 😉 .

Sicer je pa po temeljitem premisleku tvoj nasvet modrejši, ker lahko obračam priimek in ime po želji, medtem ko pri marušinem ne morem dati najprej priimka, če je ime napisano prvo.

V kavi ljudje vse mogoče vidijo, pa boš morda tudi ti našel rešitev (če ne prej pa ko spiješ, skodelico okoli obrni pa iz godle “šlogaj”.

🙂

heh, pijem plastik fantastik kavo, ki nima vsedline..

Glede lepote se pa strinjam (Maruša je bolj luštna) – moja slika visi marsikje v
naši deželici, običajno jo dajo v shrambe, da otroci ne bi sladkarij kradli :))))

sedaj pa počasi domov ….

Hehe, sem se danes kar malce nasmejal ob temle excelu. Sedaj pa bom žal težko pameten, ker vsako rešitev, ki jo posredujem sem gor rad najprej preizkusim, da ne pišem na pamet. Doma namreč nimam več Excela ampak OpenOffice Spreadsheat.
Pa vseeno: ekola, kako gre to v OOo:
izbereš obseg, pa iz menija Oblika -> Celice -> število-> in spodaj št. vodilnih ničel.
Hopla, tako enostavno je to.

V Excelu pa vem da ne gre tako enostavno in bom spisal na pamet:

Izbereš obseg, greš v oblika-> celice-> število -> Po meri
in v prazno polje vpišeš 00000#

Menda bo delalo, ampak vedno samo na šest ničel…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

pa dob’r kje se ti nahajaš.
Si že uspel narediti Doktorat – je bil zagovor uspešen ??
V časopisu sem nekaj zasledil en tvoj komentar v ta novem Playboyu,
ampak ni blo nobenih slikc ;)))

‘Kuga pa za pjačko se bomo kaj dobili pred Ojrotom :)) ??

lp

ps. še gunga kvazi gorenjca je treba zbrskat..

Zdej pa fiksno in brez izdovorov: torek ali četrtek.
V torek po 18h, v četrtek kadarkoli.

Takrat vam predstavim tudi nekaj novih presenetljivih dejstev o … no, bom kar tam povedal

PS a una s štrudlom tud pride??

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Jutr mava z Marušo v kamnu ene globoke pogovore o Excelu, tko da če bo kdo okol 4h tam okol hodu nej se kar oglas.

Tnx, sem hvaležen za odgovor …… pa vedno bolj se mi zdi, da gre v Excelu vse narediti.

Lepo se imejte

P.S.
Ne vem, če bom 6 mesecev vzdržal brez vprašanja :))), čeprav sem obljubil.

mah v excelu obstaja tudi rač. igrica – si jo že našel ??

No, ker ste to zadevo v excellu že poštimali, se tokrat ne bom vmešavala. Konc koncev telim tapravim strokovnjakom ne sežem niti do nohtov na nogi, so me pa zlo velik naučil (no, kar se me je sploh dalo ;-))

Kamen danes enkrat po 16.oo (morm pridet še do Šiške, pa glede na to, da mi zdej bremze po novem že delajo, bo šlo malbl naziher 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close