evropske prestolnice
Jaz sem bila, če začnem na zahodu, v Londonu, Dublinu, Parizu, Amsterdamu, Bruslju, Madridu, Lizboni, Rimu, na Dunaju, v Budimpešti, Pragi, Stockholmu, Oslu, Köbenhavnu. Večinoma je bil cilj mesto samo, za cca 3-7 dni, nekaj sem jih obiskala spotoma, v sklopu potovanja, za dan ali dva.
Večinoma so to velika mesta in za videt ogromno, tako da je dobro bit tam vsaj kake 3-4 dni, da si mesto ogledaš in dobiš malo predstave o njem. Glede na to, da v večino prestolnic letijo nizkocenovci iz Ljubljane in bližnjih letališč, se da zadeve dokaj ugodno organizirat. Za namestitev imaš pa tudi ogromno spletnih portalov, ne glede ali želiš hotel ali apartma. Se je pa pametno lotit organizacije par mesecev pred odhodom, so bolj ugodne cene. Sama imam včasih letalske karte in rezerviran hotel/apartma že pol leta vnaprej. Potem pa do odhoda malo raziskujem po spletu, kaj je tam, kamor grem, za videt, kaj me zanima, kakšne so cene raznih ogledov, včasih tudi preko spleta rezerviram vstopnice za kak ogled, kak lokalni prevoz… Vse to mi je nekako že del potovanja.
Prideš pa po mojih izkušnjah z laastno organizacijo skoraj pol ceneje skoz kot z agencijo.
Forum je zaprt za komentiranje.