Evropske prestolnice z vlakom
Konec septembra se odpravljamo z družino na nekajdnevni izlet v eno od evropskih prestolnic. Destinacija še ni dorečena. Vse strani neba so še odprte. Na izbor bo vplivala le cena, saj smo si letos že privoščili nekaj potepanj (kakšen predlog s tega vidika?).
Padla je ideja, da bi jo mahnili na pot z vlakom.
Ker nam je popotovanje z vlakom načeloma neznano, se obračam na vas.
Ste s tem prevozom obiskali kakšen kraj, deželo?
Kam potovati, da ni preveč presedanja?
Spalnik ali navaden potniški vlak?
Zanimajo me vaše konkretne ideje, za podroben vozni red se bom itak pozanimala na Slovenskih žeznicah.
Da se videt veliko, povezave do kar veliko mest so odlicne, sploh s spalnikom. Odvisno, kdo ste in koliko vas je, pa kako obcutljivi ste. Kako dalec bi se pa se vozili, kaj ste ze videli.
Vecina Evrope ima zelo razvejano zeleznisko progo in bolj ali manj tocne vlake.
Zame je najboljsa povezava iz Beljaka, potem pa ponoci od tam, morda Salzburg ali Munchen naprej. Zakaj Beljak? Ker imas od tam direktne po ezave brez po ezovanja vlakov, kar je lahko problem, ce vlak v Lj ze zamuja. Se mi je ze zgodilo, da sem v Beljaku ostala brez vlaka. Za moje pojme so spalniki po nemsko govorecih dezelah super, v kupeju sta po dve postelji, vcasih tudi tus. In si zjutraj skoraj na koncni destinaciji naspan in svez.
Mi smo bili pred enim mesecem v Pragi. Poceni je – 39 € v eno smer na osebo, vendar velja samo za dnevni vlak. Vožnja traja sicer 12 ur, prestopa se v Salzburgu in Linzu, vendar je pot zelo lepa in se nam proti pričakovanjem sploh ni vlekla. Praga je fantastična, če rabite info o poceni nastanitvi (39 € na noč) v apartmaju, se javite.
Za začetek lahko Dunaj, karta za več oseb je zelo ugodna, ne vem, če nimajo otroci celo nekaj zastonj. To je preverjena varianta.
Lahko bi šli tudi v Budimpešto npr.
To so take malo bližje in enostavnejše destinacije. Nekaj ti piše tudi na spletni strani SŽ.
Drugače smo pa po Evropi uporabljali bolj lokalne vlake, izkušenj od Ljubljane do kakšnih bolj oddaljenih destinacij pa nimam.
Mene zanima ja, več info o najemu apartmaja v Pragi. Lahko napišeš prosim.
Ali ste si vse prej naštudirali glede ogledov?[/quote]
Vidim pa, da je ceno malo dvignil , vendar je še vedno zelo ugodna glede na lokacijo.
Ja, vse smo si prej naštudirali, sicer bolj okvirno in smo prilagajali glede na vreme.
Živalski vrt je fantastičen, tam smo prebili kar 5 ur.
Apartma (pravi link ne gre skozi )
Greš na roomlender.com, vpišeš Praga in je četrti apartma – ulica Na Perstyne.
Vidim pa, da je ceno malo dvignil , vendar je še vedno zelo ugodna glede na lokacijo.
Ja, vse smo si prej naštudirali, sicer bolj okvirno in smo prilagajali glede na vreme.
Apartma (pravi link ne gre skozi )
Greš na roomlender vpišeš Praga in je četrti apartma – ulica Na Perstyne.
je lepa prestolnica, otroci tudi majo kaj videt, spomnim se ugodnih povezav za vlak (čeprav verjetno cela družina potuje ceneje z avtom), imajo pa železnice neke družinske ugodnosti, če vam je point v tem, da potujete z vlakom. v Budimpešti je čudoita želežniška postaja, ko prispeš tja.
Sicer pa še Zagreb, Dunaj, Rim , Bratislava, Sarajevo… prestolnice, ki so dostopne z vlakom.
Forum je zaprt za komentiranje.