Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Evita – orehi

Evita – orehi

Živjo, Evita
mislim, da so bili med tvojimi dobrotami tudi orehi. Okusni in zanimi na pogled. Zanima me, kje je možno kupiti modelčke in seveda te prosim še za recept.

Lep dan, Škrat

Jaz sem jih kupila v intersparu, so takšni majhni z 12 vdolbinicami. Pozorno poglej, jaz sem jih prvič zgrešila. Je pa zraven pekača priložen tudi recept. Sem pa ta recept tudi videla v bazi. Enkrat sem naredila kroglice, kot za breskve in jih spekla kar tako, v sredini namazala, pa še malo v čokolado. Mnjam,….LP
P.S. Če jih ne boš dobila ti jih lahko kupim jaz in pošljem po pošti.Eden je okoli 1500 sit, fajn je da imaš vsaj dva. Jaz imam štiri in dam po dva v pečico.

Superca,

če jih ne najdem v Ljubljani, ti pišem. Hvala.

Čao, Škrat

Draga Evita!

ali lahko prosim poves v katerem intersparu si kupila ta pekac? ali v Lj?

hkrati bi te prosila, ce lahko napises recept za te orehe – slisim, da so res slastni – vsaj po pripovedovanju iz srecanja, katerega se zal nisem mogla udeleziti…

lp
Nika

Recept je napisan v bazi receptov. Jaz sem jih kupila v Velenju. Ko kupiš modelčke, je zraven recept. Izdelava je res preprosta, izgled in okus pa je meni zelo všeč. LP

tudi jaz bi pohvalila orehe, ki so bili videti kot pravi, da o okusu ne govorim. Res (od)lično.

LP, Staša

Evita mislim ,da sva sokrajanki.

Pri pecivu orehi pa me zanima nasledje. Ali modelčke namažeš z oljem ali maslom in potem še potrosiš z moko. Ko so pečeni ali jih pustiš nekaj časa v modelčkih.

Včeraj sem jih pekla pa se mi je malo prijemalo na modelčke.

Jaz sem pa z ocmi iskala kladivce,tako pravi so! No,okus pa se boljsi!
Lp Babi

Marta, sem pa res radovedna, če sva sokrajanki. Piši mi na email.
Ne jaz pekača sploh ne mažem, pa tud nikol se mi ne primejo. Takoj ko jih vzamem iz pečice, pekač obrnem in malo “potolčem” na pladenj, pa kar padejo ven. LP

Pozdravček!

Ena informacija za vse, ki pečete orehe ali jih boste. Jaz sem kupila modelčke v Merkurju in so po 800 sit, v kompletu jih je 24 kosov oz za 12 oreho ko jih skupaj stisneš. Meni so se zdeli poceni.
Evita ali si iz Velenja? Se mi je kar stožilo, ko sem vidla, da si jih kupila v Velenju!!!

LP vsem skupaj, Nani

Nani ali si jih kupila v Velenjskem merkurju. Jaz imam svoje že več kot eno leto in takrat sem dobesedno narobe obrnila vse trgovine, pa jih ni bilo nikjer drugje kot v Intersparu. Ali si jih kupila sedaj, kajti kolegica je vse preiskala in jih ni nikjer več našla, tako da sem ji kar svoje posodila. Napisala si v kompletu je……., ali to pomeni, da je vsak modelček zase, kajti jaz imam mali pekač, kjer je 12 vdolbinic za orehove polovičke. LP
PS. Ali si iz Velenja?

Kupila sem jih v Merkurju v Brežicah pred 14 dnevi. Tu je skupaj pakirano 24 polovičk, vsaka polovička je zase. ni v obliki pekača. Če želiš lahko pogleda, če jih še imajo in ti jih kupim. V soboto grem v Velenje in ti jih lahko prinesem. Ja sem iz Velenja, sam sem se poročila v Brežice.

nani

Oj! V bazi receptov piše: Modelčke za orehe napolni do dveh tretjin in peci 15 minut v pečici, segreti na 15° C. Ali je napaka, pa bi moralo biti 50° C? LP Daša

No, pa sem ga še jaz “u kamen”. Mislila sem 150° C, a bo prav? LP Daša

Da, na 150°C. Jaz sem jih že pekla tudi pri 175°C. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close