Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Eurospin ima totalno nagravžen, našprican krompir

Eurospin ima totalno nagravžen, našprican krompir

Prav smrdel je, po kemikalijah… Nagravžno, vsem sem vrgla stran. Bljak, kakšno svinjarijo prodajajo.

A nimajo te trgovine vse eko pa bio in ne vem kaj, po zelo ugodnih cenah.

Sem že ogromno krompirja kupil v Eurospinu, pa je bil vedno OK.

Notri je ves gnil, ves črn. Tam ga ne kupim nikoli več. Naj bo cena ugodna, a strupov v sebe ne bom vnašala. Saj vem da je vse po malem špricano, a ta je prav zasmrdel po kemikalijah, , ko si ga povohal.

Tudi jaz tako. Na škart pa se lahko nastaviš povsod.

Itak, itak, un egipčanski iz M je pa zakon! Kok ste vi bogi!!!

Bio je samo moj z vrta, vse drugo je špricano, ker tisti, ki prideluje na veliko, ne pobira ličink na roke na njivi, ki se ji ne vidi kraja. Če pa to slučajno počne, je kila krompirja po 3, 4 € – priznam, da nisem tako bogata, da bi si ga lahko privoščila. Vse drugo je špricano, dojemite že enkrat!

Notri je ves gnil, ves črn. Tam ga ne kupim nikoli več. Naj bo cena ugodna, a strupov v sebe ne bom vnašala. Saj vem da je vse po malem špricano, a ta je prav zasmrdel po kemikalijah, , ko si ga povohal.[/quote]

Hja, če bi bil našprican s kemijo, ne bi bil gnil in notri črn, saj je to namen kemije: da krompir ne gnije. Če je gnil, smrdi po gnilobi, ne po kemiji. Slabo si sestavil(a) svojo zgodbico.

Meni Eurospin ni ravno njami. Pa ne vem zakaj. Italijani pa njihova hrana mi ravno ne sedejo. Imam predsodek glede čistoče. Čeprav, moja tašča in tast sta še vedno živa, čeprav ves čas kupujeta tam.

Italijani imajo (skupaj z ostalimi sredozemskimi narodi) najbolj zdravo prehrano v Evropi, kar se vidi tudi v njihovi življenjski dobi in drugih statistikah.

Tudi jaz tam krompirja ne kupim. Eurospin ima ODLIČNA čistila, a krompir ne kupim. Je res poceni, a tako neokusen, pa bolan, obrezati ga moraš več kot pol, tako da vržeš denar stran.

No, pa glih po zelenjavo hodim v Eurospin, ker mi je od tam najbolj naravnega okusa- razen moje iz vrta. Btw- krompir še nikoli ni smrdel po kemikalijah.
Poleg tune in čistil pa drugega res tam ne kupujem, ker vsepovsod piše italijansko, slovensko samo osnovne informacije.

Tudi jaz tako. Na škart pa se lahko nastaviš povsod.[/quote]

Jaz večinoma kupujem krompir v Eurospinu, pa še nikoli ni smrdel po kemikalijah ali pa bil čisto zanič. V bistvu, ko se prodaja ozimnica, ga kupujem v Mercatorju, mi je tam najboljši, ko se pa ozimnica neha, ga kupujem samo v Eurospinu, ker tam dobim še najboljši trgovinski krompir.

Seveda, bolje je kupi bio in eko po 4x ceni. Dokaz, da je super je pa ravno to, da ni nobene pikice nikjer 🙂

Kaj te briga važno da je poceni.

No, da ne odpiram nove teme, sem ravnokar dobila tole po el. pošti (ko je ravno debata o krompirju):))

Krompir …

Imeti krompir je res sreča.  Kako zelo je bil čislan krompir na avstrijskem dvoru, pove dejstvo,  da so nosili dvorjani in cesarica Marija Terezija na prsih pripet  krompirjev cvet …

KROMPIR … nekoristna povrtnina ali dar narave?

V današnjem času je krompir na slabem glasu, češ da nezdravo živilo, ki ne vsebuje vitaminov , kar pa enostavno ni res. Niti ena druga povrtnina ni tako mnogostranska, kot je skromni krompir. Dober je tako kuhan, kot pečen oz. pražen, pa vendar redko dobiva pohvale, ki si jih zasluži. Pozabljamo, da je to skromno živilo igralo pomembno vlogo v zgodovini človeštva, saj je velikokrat reševalo ljudi pred lakoto, bodisi med vojno, ali na področjih s slabimi klimatskimi pogoji. V marsikaterem koncu sveta sta od krompirja odvisna obstoj prebivalstva in ekonomski razvoj.

Krompir so prvi začeli vzgajati Indijanci iz Peruja pred več kot 4000 leti. Iz Amerike ga je ob koncu 16. stoletja prinesel v Evropo Sir Francis Drake – morski raziskovalec in vojskovodja. Naziv krompir pa izhaja iz bavarske besede Gruntbir – “zemljina hruška”. Angleško ime potato pa izvira iz ameriško-indijanske besede “batata”.

11 dejstev, ki jih o krompirju niste vedeli

1. – Krompir je ekološko čisto živilo. Vzgajati krompir je lahko in poceni. Za njegovo rast ne potrebujemo umetnega gnojila niti pesticidov (čeprav jih marsikateri poljedelec vseeno uporablja).

2. – Krompir je odličen dodatek zdravi prehrani, pod pogojem, da ga ne ocvremo.

3. – Krompir je idealna poljska kultura v siromašnih državah. To poceni in hranljivo živilo raste celo v slabih klimatskih razmerah.

4. – Krompir je prvo živilo, ki si jo uspešno vzgajali tudi v vesolju.

5. – Po količini fenolnih spojih krompir lahko tekmuje z brokolijem, špinačo in brstičnim ohrovtom. Flavonoidi, ki jih vsebuje krompir, nas ščitijo pred boleznimi srca in ožilja, pred boleznimi dihalnih poti
in pred rakom.

6. – Angelški znanstveniki so v krompirju našli posebno sestavino kukoamin – ki varuje človeka pred visokim krvnim pritiskom.

7. – Leto 2008 je bilo proglašeno za leto krompirja. UN so mnenja, da bi krompir lahko postal živilo prihodnosti, ki bi pregnalo lakoto v svetu.

8. – Obstaja preko 1000 vrst krompirja. Krompir je četrta najbolj gojena kultura v svetu, To živilo danes uživajo prebivalci vsega sveta.

9. – Evropejci zaužijejo dvakrat več krompirja kot Američani.

10. – Med zla to mrzlico v Klondajku je krompir služil celo kot valuta. Zaradi visoke vsebnosti C vitamina je bil tako dragocen, da so ga menjali za zlato.

11. – Krompirjev ćips je najbolj prodajan prigrizek na svetu.

Hranilne posebnosti krompirja:

– krompir je ena najbolj hranljivih rastlin na svetu
– ima manj kalorij od kruha, riža in testenin
– vsebuje več kalija kot banana
– vsebuje več uporabljivega železa kot katera druga povrtnina
– vsebuje enostavne in zdrave ogljikove hidrate in vlaknine
– je odličen vir vitamina B, magnezija, fosforja in niacina
– ne vsebuje maščov in holesterola
– nekaj krompirjev na dan pokrije potrebe po vitaminu C

Krompir ne redi

Razni fitnes guruju so krompir proglasili za živilo, ki nas redi. Trdijo da zaradi visokega glikemičnega indeksa in visoke vsebnosti škroba krompir ni primeren za hujšanje. A resnica je ravno obratna.
Različne raziskave so pokazale zelo ugoden vpliv krompirja na telesno težo. Osebe, ki so dnevne zaužile 7 – 9 krompirjev, se niso redile, ampak so celo hujšale. To so raziskovalci pojasnjevali s tem, da
krompir daje občutek sitosti, vsebuje pa malo kalorij (2,5 x manj kot kruh).

Druga stvar je seveda čips, ki nas redi, kajti poleg škroba vsebuje tudi velike količine maščobe, in ta je kriva debeljenja.

Tudi pomfrit je zelo nezdrava hrana, celo ena od najbolj nezdravih na vsem svetu.
– vsebuje velike količine nezdravih maščob, ki povečujejo tveganje za srčni infarkt, možgansko kap, debeljenje in visok holesterol v krvi.
– zaradi visoke temperature pri cvrenju pomfrit vsebuje akrilamid, poznan kancerogen in neurotoksin. Predvidevajo, da samo v ZDA akrilamid povzroči nekaj tisoč primerov pojava raka vsako leto.

Krompir kot zdravilo

Krompirja ne uporabljamo le kot hrano, ampak tudi kot zdravilo:

* obloge s kuhanim krompirjem lahko uporabljamo pri revmi, gihtu, ozeblinah …
* umivanje s krompirjevim sokom zdravi akne, ekcem in madeže na obrazu
* obloge s surovim krompirjem uporabljamo pri vročini, opeklinah, glavobolih …
* lupina kuhanega krompirja znižuje krvni pritisk
* pri gastritisu pomaga, če 3 x dnevno pred obroki popijemo 1 žlico krompirjevega soka

In kako naredimo sok?

Krompir dobro operemo in zdrgnemo s ščetko, nato pa ga naribamo. Damo ga v laneno krpo, iz katere iztiskamo sok. Lahko pa pripravimo sok tudi s pomočjo sokovnika. Uporabljati je vedno treba sveže iztisnjen sok.

Zaradi njegove nizke cene, izvrstnega okusa, hranljivosti in bogastva vitaminov in mineralov si krompir še kako zasluži naše spoštovanje, zato ga mirne duše lahko damo na seznam super živil, kajti krompir je v resnici prijatelj našega zdravja.

Problem eurispina je enak kot pri vseh diskotih – ogromno predelane hrane po nizkih cenah. Zato so pa reveži čedalje bolj debeli. Eurospin nima nobene zveze z italijansko prehrano.
Saj je predelana hrana tudi drogod, ampak ker ni tako poceni, ne posegamo množično po njej.

In vi ljudje še vedno kupujete pri eurospinu? Mene so samo enkrat tam videli, sem kupila nekaj zelenjave in krompir in mi je bilo že po prvem kuhanju jasno, da ta zelenjava ni nobene kvalitete. Krompir pa tak kot je avtorica povedala, smrdi po kemikalijah. Preveč cenim svoje telo, da bi tole svinjarijo jedla.

Kje pa kupuješ?

Podpis!

Yo, kakorkoli obračaš, dejstvo pa je, da cena ne laže. Dati za vrečo 10 kg krompirja samo 2 EUR, potem veš da je slaba kvaliteta. Tudi jaz sem kupila tam krompir, bila zelo razočarana (notri je bil črn, slabega okusa, res je prav smrdel, kot pravi avtorica, tako da se mi je cela familija zmrdovala, kakšno sranje kupujem). V Hoferju, Sparu, Mercatorju ni tako slabega krompirja. Ne rečem ,da ni tam šprican, seveda je, a je vseeno boljšega okusa. Imam pa drugače doma njivo, in sem zasadila več gajb krompirja.Tudi jaz ne padam na bio variante, a Eurospinov krompir je pa res porazen.Ko imaš občutek, da ješ največjo packarijo., da se direktno zastrupljaš.

Sem samo vprašala, obračam pa ne nikamor, ker ne kupujem po 10kg krompirja naenkrat nikoli. Ga nimam kam dat. Sem pa že marsikje v rinfuzi dobila prav tako znotraj črn krompir – ne glede na štacuno.

Yo, kakorkoli obračaš, dejstvo pa je, da cena ne laže. Dati za vrečo 10 kg krompirja samo 2 EUR, potem veš da je slaba kvaliteta. Tudi jaz sem kupila tam krompir, bila zelo razočarana (notri je bil črn, slabega okusa, res je prav smrdel, kot pravi avtorica, tako da se mi je cela familija zmrdovala, kakšno sranje kupujem). V Hoferju, Sparu, Mercatorju ni tako slabega krompirja. Ne rečem ,da ni tam šprican, seveda je, a je vseeno boljšega okusa. Imam pa drugače doma njivo, in sem zasadila več gajb krompirja.Tudi jaz ne padam na bio variante, a Eurospinov krompir je pa res porazen.Ko imaš občutek, da ješ največjo packarijo., da se direktno zastrupljaš.[/quote]

Pa ne vem, kdo bo bolj vedel, ti, ki si se za=bala z eno vrečo krompirja, ali jaz, ki sem jih tam kupil že vsaj 20-30? Pa kupujem sicer krompir tudi v Tušu, Mercatorju, (v obeh je že bil v akciji po 2 – 3€ za 10kg), in v Hoferju.

Letos ni s krompirjem po 2 evra nič narobe, tako ceno so imeli v določenem obdobju tudi v Sparu, zaradi presežkov zaradi izgube trgov.

Tocno tko.

Dobro je vedeti, kateri krompir je od včeraj, kateri pa od danes. Tako velja za vso zelenjavo. Res je, da se zelenjava dobavlja vsak dan, ampak ne vsa. Vse je pač odvisno tudi od akcij in koliko se česa proda. Za zelenjavo je najboljše, da greš v trgovino zjutraj, ko dobijo. Zvečer oziroma že popoldan je v Eurospinu že vse “izropano”. Meni je na primer za večerjo dobra tista solata v vrečki, čisto dovolj za večerjo. Paradižnik, ko majo, je super. Na splošno sem od ljudi slišala, da zelenjavo v Eurospinu kar pohvalijo. Moraš preverit mrežico s krompirjem še pred nakupom. Tudi čebulo na primer. Kupi zjutraj, večja možnost, da dobiš čebulo, ki je prišla tistega dne. Če pa greš popoldan in ostane samo še tisti en krompirček, valjda so že dopoldan vsega “ta dobrega” pobrali. Eurospin ima tudi velikokrat znižanje zelenjave in sadja do -50%. Takrat je dobro še za sokove/marmelade. Avtorica žal mi je, da si imela slabo izkušnjo.

Jaz pa opažam recimo v Mercatorju, da že na daleč vidiš slabo zelenjavo, velikokrat kar mušice letijo ven in podobno. Tako da …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close