Eurospin Brdo mi je postala najljubša trgovina v Ljubljani
grem večkrat ampak drugi konec Slo, 27.08.2021 ob 10:23
Odvisnoje, 26.08.2021 ob 22:24
Mi lahko napisete kaj tocno je tisto kar kupujete v eurospinu. Tocni artikli me zanimajo od hrabe, cistil, ko grem da ne kupim glih tistega kar ni ok. Bila sem samo 1x v tej trgovini in res priporocila me zanimajo.
Jaz veliko kupim v Eurospinu in pač ne bom lagala, da mi ne paše, ker je ceneje kot drugje. Nimam bajne plače.
Redno tam kupujem mandlje in arašide, pakiran kruh za toast, tudi polnozrnat (rezano), balzamični kis, sol, sladkor, včasih moko, testenine vseh vrst in oblik, tudi liste za lasagno, riž, fižol, koruzo, čičeriko (konzerve), občasno paradižnikovo mezgo ali pelate (koščki), majonezo (moji doma imajo najraje njihovo Delizie del Sole), pakirane narezane salame (piščančje, puranje prsi, milanska, ogrska, vratovina – nekatere najdem tudi slovenskih proizvajalcev), mozzarello, grana padano ali parmezan, sirčke, jogurte (med drugim najdem kavni in kokosov jogurt, ki sta meni ful dobra in ju drugje težko najdem), včasih – sicer bolj poredko a včasih že – kako sveže pecivo (kokosove kocke ali breskvice), pa piškote, kdaj poskusim kak sok pa sicer to ni redno na mojem seznamu, mineralno vodo in obvezno čistila – varikino v šprici, razmaščevalec, čistilo za šipe, čistilo proti vodnemu kamnu in pred kratkim sem celo kupila pralni prah, oz dva – za belo in pisano. Sploh ne opazim razlike med kakim dražjim in tem, čeprav je res, da nimamo zamazanih oblačil, ker ne delamo nič takega, otroka pa sta velika in se ne valjata več po kolenih in po travi. Včasih vzamem tudi zamrznjeni program, njihove panirane piščančje zrezke (pakirani po 3) in polnjen sir za pohanje (z mozzarello, šunko, gobami etc).
Imela sem odpor do svežega mesa in sem šla vedno mimo. Sploh nisem opazila, da je v našem Eurospinu za steklenimi okni dejansko mesnica z mesarji, ki režejo in spakirajo ter to postavijo v ohlajene police, dokler mi tega ni povedala prijateljica. Ker imam v bližini doma mesnico, najraje kupujem pri njih, sem pa pred kratkim v Eurospinu zaradi naglice potem res vzela, in sicer telečje meso (kapo dol, bilo je odlično), meso za juho (juha je bila zelo zelo dobra, tudi mesa iz juhe se mi ne branimo in ga pojemo in je bilo zelo zelo dobro) in svinjska rebrca, ki so bila ravno tako mesnata in dobra, kot pri mojem mesarju. Cen mesa pa res nisem primerjala, ampak ob priliki bom prav pogledala razliko.
Občasno in ob posebnih priložnostih vzamem tudi sladkarije – riževo čokolado, mlečno čokolado, pa tiste podobne snickersom, bountijem in absolutno nujno čokolatine Gianduiotti.
Živim blizu italijanske meje in v starih časih smo veliko kupovali “čez”. Izdelki ali vsaj večina, ki jih kupujem v Eurospinu, imajo tak lep pravi italijanski okus, ki sem ga vajena, sicer pa večino teh izdelkov proizvajajo v italijanskih znanih obratih.
V eurospinu ko grem po cistila, rolo papirja( za okna brisat…), vzamem bio moko, bio zeliscno intimno milo( zeleno na pumpico), milo za roke. Od sadja vzamem vecinoma samo banane. Aja pa se paradiznikovo omako( koscki) za pico in olive.
Vecinoma kupujem v Hoferju, kmetijski zadrugi, nekaj v Tusu in Sparu, nekaj v lidlu( pomarancen tekoc skyr…)
Prej sem sla za sosedo v Spar. In sem videla slive Makedonske, ceneje kot v hoferju. In videt so slastne. ?
Sem vzela jih dobrih 6kg. Te dni so se mi zalustali slivovi cmoki. Jih naredim in dam v skrinjo. Jih obozujem slivove s skutinim testom in podusim slive kot omakco poleg. ?????
Moje domace slive smo pa ze pojedli, nekaj sem jih susila z jabolki.
Od cistil je ena vprasala. Meni so ok:
– za tla vijolcast Dexal pavimenti lavanda
– za steklo Dexal vetri spray
Za tla kopalnice, ploscic bolj higiensko – Dexal rozast lava pavimenti multi attivo 2alcool
– za kopalnico Bel dexal na sprico( scioglicalcare)
Drugo:
– za pomivalni stroj en tekoc modre barve mislim da 750ml( ne vem tocno ker kupujem za druge)
– dexal detergent za posodo kis( aceto) in mali plav ( soda bikarbona)
– za pranje oblacil Dexal v kapsulah( zelena, modra posodica, 20 kapsul)
Verjetno sem se kaj pozabila…?
Trgovina na Brdu je res lepo urejena, ni primerjave z recimo tisto na Rudniku.
V Eurospinu kupujem čistila – razmaščevalec, pa čistilo za steklo, wc čistilo, tudi detergent za pranje perila (tistega v rjavi-zlati plastenki), pa kapsule za pranje perila, mehčalci pa mi ne dišijo lepo.
V Eurospin zahajam nekajkrat na mesec, odvisno na kaj naletim….
Sadje zelenjava – motovilec, rukola, solata je super, tudi tista v gajbicah. Ostalo pa odvisno, kakšno robo imajo, banane so cenejše kot drugod in so prav tako lepe. Sadje in zelenjava sta tako kot pri drugih trgovcih včasih lepa in sveža, drugič ne. Razlike v kvaliteti glede na ostale trgovce ni.
Meso – kupujem vse, razen mletega mesa, ker sem v njihovem mesu prvič (in upam da zadnjič) naletela na kost, še dobro da ni šel zob.
Delikatesa je bolj uboga, včasih kakšen pakiran 100g sir, mocarelo, provalone, sirni namaz, pakiran pršut, drugih salam ne – sploh suhe salame ne, so zanič. Torte oz. pecivo v hladilnikih je sicer slovenskega izvora, je pa neokusno – sam cuker in nobenega okusa. Npr. sacher kocke in breskvice so ogabne.
Instant kava je dobra, marmelade (sploh marelična – veliko koščkov sadja ima notri) tudi.
Zamrznjene zadeve – pice so srednja žalost, dobri so morski sadeži, školjke, gobe, zelenjava – vse super.
Testenine mi niso všeč, pretrde so, ta trdota nima nič skupnega s pojmom “al dente”, ne vem kaj dajejo vanje, da niso OK.
Konzerve – fižol, grah, ribe, ragu.
Paradižnikova pasata v tetrapaku ali steklenici, fižol v zrnju, sladkor, včasih tudi kakšno trajno mleko.
Sladkarije – rogljički v škatlah, pecivo (marmorni kolač, stracciatella) je tudi OK. Pa tiste posamezno pakirane roladke/rezine v škatlah so tudi dobre – ampak te zadeve niso pa niti slučajno ugodne, so drugje cenejše (razen kadar dajo kakšen artikel v akcijo). Piškoti mi niso bogvekaj, jih ne kupujem, čeprav jih nekateri tule kar hvalijo.
Kruha ne kupujem v nobenem od diskontarjev, doma ga skorajda ne jemo, če pa že, pa raje kakšnega boljšega.
Forum je zaprt za komentiranje.