Etap ali formula hoteli
Ni mi jasno zakaj mi, ko hočem pogledati razpoložljivost hotelov na strani: http://www.accor.com/gb/index.asp ali http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml ponudi samo termine po 6.5. 2007?!? Najverjetneje niso vsi hoteli v Franciji ali Evropi že zasedeni do 6.5. :///
Etap hoteli so narejeni z namenom, da za najnižjo možno ceno gostu ponudijo, kar pač potrebuje za nekaj nočitev.
Rešitve so tipizirane, recimo novejši hoteli imajo dvojno posteljo za par in nad njo je pograd za enega otroka. Omare so minimalne, oz so to le police in pa palica pod pogradom na katero daš kako obleko in srajico na obešalniku. WC in tuš kabina imata praviloma kar skupen odtok. Lahko je to celo isti prostor, ki je ločen le z pol stene in brez vrat med wc-jem in tuš kabino.
WC in Tuš kabina sta narejena iz dveh ali treh velikih med seboj spojenih kosov plastike. Notri je visokotlačni priključek za vodo namenjen čiščenju – nekaj podobnega kot se uporablja za pranje avtomobilov.
Vse to pomeni poceni montažo in vzdrževanje takih objektov.
V kotu sobe je še umivalnik s pripadajočim stenskim ogledalom.
Zaradi enostavnega čiščenja so sobe praviloma čiste. Le WC in tuš kabina dajeta občutek utesnjenosti in cenenosti, vsaj v izvedbi ko to dvoje med seboj ni ločeno. Mislim da imajo hoteli izdelani v zadnjih štirih ali petih letih ločen WC od tuš kabine (vsak svoj prostor in vhod, le odtok je kupen; iz tuš kabine v WC)
Za pohajkovanje so Etap hoteli odlična varianta, preddvsem čisti (vsaj v Franciji, Nemčiji in Španiji), sobe sicer majhne, ampk še vedno dovolj prostorne, imaš pa vse – od toaletnih prostorov, TV in telefona, do (vsaj v Španiji) klime. Za cca 40 evrov (V Angliji so nekoliko dražji – 40 funtov) za dve osebi nudijo Etap hoteli zelo veliko. Enostaven in za popotnike super pa je tudi Internetni način rezervacije sobe, tako, da lahko prideš tudi ponoči in ti ni treba skrbeti in razbijate glave, ali boš našel prenočišče.
Precej, čeprav ne vsi F1 imajo varovana parkirišča, ponekod dejansko za ograjo in pod kamerami.
Če imate še možnost (da še niste rezervirali hotela) , na njihovi domači strani preverite, kako je s parkiriščem; lahko pa jim pošljete tudi e-mail. Po mojih izkušnjah odgovorijo zelo hitro.
Vsaj prek prvomajskih praznikov v Pariz ne bi šla brez potrjene rezervacije! Povsod drugje v Franciji ni problema, v Parizu pa vsaj po mojih izkušnjah zelo mala verjetnost, da boste našli kaj prosto. Enako kot začetek marca Ženeva.. Drugje pa se je vedno dalo najti par sob prostih, od Normandije do Azurne obale :))
LP!
Absolutno rezervirajte za prvi maj že zdaj, ker drugače ne boste prišli niti blizu niti zraven. Lani smo prenočevali v Etapu v Colmarju (Alzacija) in smo komaj dobili dodatno noč, ki smo jo želeli – čez prvomajske praznike je bilo povsod vse polno.
No v tem Etapu je bil WC že ločen od tuša (mene je spominjal na tuš v jadrnici), bil je TV, varovano zaprto garažo smo doplačali, tako da nas je prišla nočitev za 2 odrasla+en otrok+ garaža 53 E na noč. Ni pa kakega posebnega prostora, tako da je res mišljeno, da si v sobi čim manj časa.
lp tinca
Forum je zaprt za komentiranje.