Najdi forum

ESTONIJA

živjo,

Ker razmišljam o tem, da bi se v avgustu odpravila tja, me zanima, če so glede Estonije kakšne posebnosti.
Zanima me predvsem kako je s :

– spanejm v avtokamih (jih sploh je kaj) in kakšne so cene
– kakašne so cene življenskih potrebščin
– cene bencina (morebitnih cestnin..)
– glede na to, da sem laik in V Evrope s strani turista praktično sploh ne poznam, me zanima, če morda v tej smeri (češka, slovaška, poljska in vse do estonije, priporočaš kaj še prav posebej?
– kakšne je običajen budget za 14 dni ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav, petra

Pozdravljeni!

Mi se to nedeljo odpravljamo preko Poljske, Litve, Latvije in Estonije na Finsko. Vračamo se v sredini avgusta, če bo takrat še aktualno, ti bom lahko kaj več povedala tudi o Estoniji. Bo pa za nas to bolj prehodna država in ne naš cilj potovanja.

Spomni me…..

Lep dan….

Mi smo bili lani tam gor. Pišem nasplošno za vse baltske države, ker je vse precej podobno.

Avtokampi so, so pa zelo različno urejeni. Nekateri so žal bolj podobni taboriščem kot kampom. Problem slabo urejenih kampov je predvsem ob obali, ampak tudi tam se ponavadi kje v bližini najde kakšen čisto v redu. Cene kampov sem že pozabil, vem pa da ni bilo drago.

Tudi hrana je cenejša kot pri nas. Kosilo skupaj s pijačo se dobi že za 1000 sit. Najdražje v glavnih mestih.

Tudi bencin je cenejši kot pri nas. Poglej na . Cestnin ni.

Ob poti nikar ne izpusti Krakova, Rige, Kurske kose (Kursiu Nerija) in Hriba križev (Kryžiu kalnas).

Zanimivi kraji so tudi:
– Zamošč, Varšava in Kazimierz Dolny na Poljskem
– Vilnius, Trakai, Europos centras, Kaunas v Litvi
– Pilsrundale, Kuldiga, Araiši v Latviji

Pa sigurno še kaj…

Nazaj pa mogoče še čez Gdansk.

Nekaj slikic je tudi tukaj

LP

Matic

Zadnja sprememba (22-07-05 11:56)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report