Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Esmya 5mg – ginek.težave

Esmya 5mg – ginek.težave

Mogoče katera jemlje oz. je jemala ta zdravila?
Za kakšne težave ste jih dobili in ali se po jemanju dobro počutite?

Ker so dokaj nove na tržišču se bojim kakšnih spremljajočih težav, bojim se da sem poizkusni zajček:(
Ker pa škatlica teh tablet stane okoli 110€ upam da je nekaj na tem.

Zacela jemati Esmyo 6 tednov po porodu, zaradi mioma, ki je ostal v maternici in se ni krcil sam od sebe in posledicno sem krvavela, ker se maternica ni mogla vrniti v prvotno stanje. Jemala tablete cca 4 mesece, ko je bil miom z laporoskopsko operacijo tudi odstranjen. Tablete so povzrocile, da se je miom zmanjsal od prvotnega 10 x 10 cm na 5 x 6 cm. Razen tega, da sem mogla nehat dojit ni bilo stranskih ucinkov. No edino malo so mi bolj lasje odpadali.
Tako da kar pogumno.

O hvala, pa sem le dočakala odgovor:)
Danes sem vzela prvo tableto in se strašno slabo počutim, slabo mi je in omotična sem zelo….bo to minilo?

Bo minilo, nic bat. Sem pa vedno vzela tableto po jedi, nikoli na prazen zelodec.

Srm pozabila napisat, da mi je ginekologinja zraven se prepisala zelezo (Ferrum Lek), ker sem bila tudi slabokrvna. Tableto pa sem vzela vedno ob isti uri.

Res NAJLEPŠA HVALA za odgovor.
Tudi sama imam pomankanje železa zaradi premočnih krvavitev in ravno zato moram delati v tej smeri da ne izgubim preveč krvi, ker predvidevam da je ravno to vzrok za dolgotrajno pomankanje železa, poleg tega pa je potrebno prej odpraviti miom, zato pa sem dobila ta zdravila. Čez tri mesece imam ultrazvok, potem pa bomo videli kako in kaj naprej.

Ti lahko napišem email, da sva na vezi, če bom imela še kakšno vprašanje?

Hvala ti, zlata si!

Pozdravljene, danes sem vzela 21. tableto Esmye. Nimam nobenih težav. A ste prebrale, da ni priporočljivo piti soka grenivke?

Jaz sem jemala 3 mesece esmyo prav tako zaradi mioma. Nobenih težav nisem imela, k večjemu sem se še bolje počutila. Sedaj bom ponovila še enkrat. Miom se je zmanjšal za 1,5 cm. Edino kar sem opazila je morda večje izpadanje las.

Pozdravljene! Tudi jaz sem se pocutila z tabletami! Zdaj 17.9.2021 imam pregled. Upam da se mi je miom zmanjsal. Namrec imam zelo obilne menstrualne krvavitve in pisledicno slabokrvnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close