Erica johnson debeljak
nejasno spoznanje, 27.05.2022 ob 06:27
In vendar ostane Aleševa smrt nepojasnjena, le kaj mu je bilo, je namerno skočil pred tovornjak, brez misli, samo trenutek impulza.
Šofer kamiona je gotovo silno prizadet.
Vendar kdor namerno želi narediti samomor, skoči s Peračice in to je grozljivo za sorodnike, zlasti otroke.
On pa le ni skočil….
Pa dajte že no mir. Ja, je storil samomor, pa če še tako bluzite in se delate neumne!
Ni ne prvi ne zadnji. Hudo je za svojce, ki verjetno nikoli ne bodo imeli odgovora na vprašanje zakaj. Grozno je tudi za šoferja tovornjaka, ki ni nič kriv, pa je vseeno zgazil človeka.
Ne vem kakšen odnos sta imela, zagotovo pa ni bilo lahko živeti z njim. Je bil posebnež in čeprav inteligenten, s takšnim človekom ni lahko živeti. Pogosto niti sami s sabo ne zmorejo dolgo. V glavnem – nehajte se sprenevedati in se sprijaznite, da je storil samomor.
Knjige ne poznam, je nimam namena prebrati, ker me je ženska odbila z dvema intervjujema. Nekako nimam namena biti skozi knjigo še en izmed njenih terapevtov. Jih je dovolj, ampak samo ko bo sama pripravljena na to. Do takrat pa je vse skupaj bolj ali manj iskanje pozornosti in opravičevanje svojih dejanj, po katerih ima zgleda hudo slabo vest. Naj razčisti sama pri sebi in naj se ne obremenjuje z mnenji drugih.
ni gledala na otroke, 26.05.2022 ob 11:34
Sem brala knjigo. Za moje pojme bi bilo bolje, da je ne bi napisala. Zakaj se ni vprašala, kako bo to vplivalo na otroke. Takorekoč takoj po smrti se spustiti v razmerje s 30 let mlajšim?! Ni opravičila. Če je pa to že naredila, pa ne vem, zakaj ni mogla biti tiho. To res ni nekaj, s čemer bi se hvalila. Čudna mi je ta ženska. In ko je imela intervju z Mišo, sploh ni imela očesnega kontakta. Bogi njeni otroci.
Se strinjam.
To pisarijo bi morala ženska obdržat zase. Misli samo nase.
zame so knjige terapija, 29.05.2022 ob 13:00
Knjigo bi morala prebrati vsaka žeska, ki je po taki ali drugačni usodi postala vdova.
Verjemite, da je zelo hudo in izkušnje tistih, ki so to doživeli so zelo dobrodošle.
Vsako knjigo, še zlasti pa to, jemljem kot neke vrste priročnik, kot terapijo za bolečino in trpljenje.
Poznam tako stanje, ko ne moreš več.
pomoč424, 29.05.2022 ob 16:55
Poznam tako stanje, ko ne moreš več.
A bejž no. Si moreš misliti, da nisi nič posebnega. Da se VSAK človek tako počuti vsaj enkrat v življenju. Pa vseeno ne gremo napisat knjige, ki bi prizadela otroke in starše od partnerja. Če ji je že zanjo vseeno.
Knjigo sem prebrala. Približno v istem času kot ona, sem tudi sama ovdovela in sem se v marsikaterem njenem razmišljanju našla, nikakor pa ne v potrebi po seksu tako hitro po izgubi. Šokiralo me je to njeno siljenje mladega človeka in napeljevanje k seksu. Ali ni nihče tega opazil? On je kolebal, ona pa je bila odločena in sta šla v to. Če pa že, bi morala to zamolčati. Potem, njena prva izjava, ko so ji po telefonu sporočili, da je soprog umrl: “Joj, zdaj bom pa obubožala!”
Seveda, ni hodila in ne hodi v službo, ker ne zna jezika, po tolikih letih v Sloveniji … seveda pa bi si lahko našla službo, kjer brezhibno znanje slovenščine ni potrebno, to pa ne, …
In ja, zelo se je trudila, da bi se otroci odrekli dediščini. Starejša dva sta se odrekla, mlajši pa se zaradi mladoletnosti ni smel, potem so celo štalo delali, na koncu je sodnica pogledala skoz prste, …
Antipatična oseba. Knjiga pa sicer dobro napisana.
Forum je zaprt za komentiranje.