Erasmus izmenjava-potni stroški
Ali ima mogoče kdo izkušnje z erasmusom? Moj sin se ga je letos udeležil. Problem je, da nima dokumentov za potne stroške, ki bi jih moral posredovati erasmusu, saj sva ga midva z možem odpeljala do mesta, kjer je trenutno na izmenjavi, računov pa nismo shranili. Kaj to pomeni, da bo sin izgubil celotno štipendijo zaradi tega? Mogoče kdo ve, kaj narediti?
Pomoč15, 05.01.2022 ob 15:18
Hvala za odgovora. Baje je potrebno imeti račune za potne stroške kot dokazilo, da si sploh šel in da je del štipendije namenjen potnim stroškom
ja, štipendija je sestavljena iz dveh delov. dotacije za bivanje in povračila potnih stroškov. potni stroški se povrnejo do višine realnega zneska po razpredelnici. za realni znesek pa rabiš račun.
dokazilo, da si sploh šel?
a prijava tam ni dovoljšne dokazilo?
mislim… tvoj otrok je biser, če se niti tega ni sposoben pozanimat, katere dokumente rabi za izplačilo štipendije.
Pomoč15, 05.01.2022 ob 14:21
Ali ima mogoče kdo izkušnje z erasmusom? Moj sin se ga je letos udeležil. Problem je, da nima dokumentov za potne stroške, ki bi jih moral posredovati erasmusu, saj sva ga midva z možem odpeljala do mesta, kjer je trenutno na izmenjavi, računov pa nismo shranili. Kaj to pomeni, da bo sin izgubil celotno štipendijo zaradi tega? Mogoče kdo ve, kaj narediti?
Ne morem, da verjamem, resnično. Je šla moja hčerka prek Erasmusa na polletni študij v Nemčijo.
Vse, pa res čisto vse, se je sama dogovorila in uredila.
Če je imela kak dvom, vprašanje, se je obrnila na prof., ki je bila na fakulteti zadolžena za študente v tujini.
-
Skratka, jaz kot mama polnoletne 21- letne študentke, sem samo spremljala in od strani opazovala NJEN projekt študijskega semestra v tujini.
Resnično vas ne razumem. Ali boste sploh kdaj spustili te svoje polnoletne in opravilno sposobne otroke, da samostojno funkcionirajo in se dogovarjajo?
Iskreno se strinjam z večino komentarjev.
Jaz se po pravici ne spoznam na to in mu nisem v veliko pomoč pri tem. Strinjam se, da bi sina morala pustit, da sam vse uredi in sem ga, ampak na skoraj vsa vprašanja, ki jih je zastavil osebi na fakulteti, ki je odgovorna za erasmus, je dobil precej nespoštljiv odgovor ali pa odgovora sploh ni dobil. Škoda, da nekateri odgovarjajo na lepo in spoštljivo postavljena vprašanja na takšen način.
Ena oseba je na univerzi, ki je res vredu in pomaga, ampak je, če prav vem, veliko odvisno tudi od fakultete.
Hvala za odgovore.
Poglej na spletni strani: https://erasmusplusum.si/studij/prijava/financna-dotacija-in-dodatki/
Ni res, da je štipendija sestavljena iz sredstev za pot in sredstev za bivanje, kot je to navajala čekdisout. V tem primeru gre za mobilnost študenta in ne za mobilnost osebja, kjer pa je res dotacija ločena za pot in bivanje. Do sredstev oz. dodatka za zeleno pot pa je dovolj častna izjava in ni potrebno, da shrani in predloži račune. Podpisati mora le časno izjavo, da je bil sopotnik v vozilu (glej na spletni strani).
Oddati pa mora potrdilo o začetku izmenjave, dokument lahko tudi najdeš na tej povezavi. Predlagam, da zelo dobro pregleda maile, ki mu jih je poslala UM oz. koordinator na njegovi fakulteti, kjer mora biti vse navedeno glede zahtevane dokumentacije.
Upam, da hitro uredi in da ne bodo prvi dnevi preveč stresni 🙂
P.S.: Ko se vrne iz izmenjave, bo druga oseba. Vsi študenti, ki grejo na izmenjavo, pridejo nazaj bolj samostojni in samozavestni in velika večina od njih izmenjavo tudi ponovi. Tako, da se kar pripravi na to, da bo več po svetu kot doma 🙂 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.