Epilog plina in smradu
Hmm285, 31.08.2021 ob 21:19
Le kaj pravi Šnelca na ta članek…?
Snelca se ne ve kaj bi komentirala, po prebranem clanku glede epiloga… se ne spoznam. Rabim cas in bom budno spremljala.
Vem da sem malo prej sla do starsev. Ni nobenega bilo doma. In se voha ta plin po vsem stanovanju( okna na ventus odprta), na terasi in vrtu. Tu kjer je potka in hodijo ljudje nimajo nos prekrit z majco. Eni kasljajo, ene pecejo oci. Pa je ta lokacija oddaljena od omenjene lokacije v epilogu.
Ne vem se….bom pozorna in spremljala kaj se dogaja.
Vonj je se vedno prisoten, zdaj ne samo proti jutru. Ampak ze ko se stemni pa vse do 23h. Potem proti jutru spet.
Bom napisala cez par dni/ teden kako je stanje.
Pa sla bom pogledat ce bodo tam kaj delali.
Upam da ne zavajajo javnost.
Šnelca_783, 31.08.2021 ob 21:37
Snelca se ne ve kaj bi komentirala, po prebranem clanku glede epiloga… se ne spoznam. Rabim cas in bom budno spremljala.
Vem da sem malo prej sla do starsev. Ni nobenega bilo doma. In se voha ta plin po vsem stanovanju( okna na ventus odprta), na terasi in vrtu. Tu kjer je potka in hodijo ljudje nimajo nos prekrit z majco. Eni kasljajo, ene pecejo oci. Pa je ta lokacija oddaljena od omenjene lokacije v epilogu.
Ne vem se….bom pozorna in spremljala kaj se dogaja.
Vonj je se vedno prisoten, zdaj ne samo proti jutru. Ampak ze ko se stemni pa vse do 23h. Potem proti jutru spet.
Bom napisala cez par dni/ teden kako je stanje.
Pa sla bom pogledat ce bodo tam kaj delali.
Upam da ne zavajajo javnost.
No, v članku tudi lepo piše, da je možno, da se te vonjave širijo iz bivšega Tomosa (kjer so meddrugim desetletja uporabljali različne kemikalije, lake, barve za kovine…) po kanalizacijskem in meteornem sistemu. To je lahko tudi vzrok, da se ponekod bolj voha, v sosednji ulici ne, v naslednji pa spet. Nobenih zarot, nobenih nazi zaplinjevanj ampak samo ostanki propadlega velikana, ki je svoje mopede prodajal po celem svetu.
Živel Tomos! 😀
Od vecera ne pojenja vonj plina, v zraku ga je okrog 90%.
Vceraj sem komaj pes prisla domov. Razzrto grlo in pekoce oci vso noc. Ker sem doma pustila okna na ventus je bil plin v stanovanju. Klima delala vso noc. Vmes sem okno odprla in zunaj zavohala plin ga zaprla.
Ne, tako se ni bilo. To je prvic da je celo noc in jutro neprekinjeno…in zgleda da se bo kar nadaljevalo.
Ocitno ima ta plin elemente motene mascevalnosti…ko se ga prijavi, vrne hujso porcijo.
Ne verjamem da ni nevaren za zdravje, drugace ne bi kasljal, ti ne bi grlo razzrlo, ti ne bi ratalo slabo.
Danes gredo prvosolcki in solarji v solo. Upam da kak ne popada po poti do sole, ker je plin prisoten povsod v veliki koncentraciji.
Trenutno ne morem verjeti zgodbicam, se posebej ne ce se pritozujes da kaj ukrepajo in dobis neprekinjen smradi, prej pa nekaj ur…
Tako je trenutno mnenje.
Dokler je tak zrak( 95% plina v zraku) ne grem na teren gledat kaj se dogaja in kaj delajo, ker nimam gas maske in opreme…?
Me pa jezi in marsikoga kot vidim komentarje po netu in kar si povemo…
Je preseglo meje v nivoju koronavirusa…
Raje da se jaz motim kot oni…
Bogi brezdomci zunaj in zivali…
hudo, 01.09.2021 ob 08:27
Mora biti pa res hudo, če je v manj kot minuti, delež smradu narasel iz 90% na 95%.
Ne hecaj se. Pac ne znam ocenit ali je 90 ali 95. Skratka visoka vsebnost plina v zraku.
Ko bo to slucajno na vasem koncu se javi. Lahko pa prides vohat in voharit, raje kot dlake v jajcu iskat ??
primorc en, 31.08.2021 ob 23:05
No, v članku tudi lepo piše, da je možno, da se te vonjave širijo iz bivšega Tomosa (kjer so meddrugim desetletja uporabljali različne kemikalije, lake, barve za kovine…) po kanalizacijskem in meteornem sistemu. To je lahko tudi vzrok, da se ponekod bolj voha, v sosednji ulici ne, v naslednji pa spet. Nobenih zarot, nobenih nazi zaplinjevanj ampak samo ostanki propadlega velikana, ki je svoje mopede prodajal po celem svetu.
Živel Tomos! 😀
Ce se ti na te stvari spoznas in je temu res tako… upam da dobijo visoko kazen in tisti ki je to pocenjal naj poje vitaminsko mineralne kemikalije pa da vidimo kaj mu razzre.
Opazit pa je da nutrij tam v avgustu ni vec, so pokrepale…rack tudi ni…
( nutrije so grde, ma racja druzina je pa bila lepa)
Šnelca_783, 01.09.2021 ob 08:48
Ce se ti na te stvari spoznas in je temu res tako… upam da dobijo visoko kazen in tisti ki je to pocenjal naj poje vitaminsko mineralne kemikalije pa da vidimo kaj mu razzre.
Opazit pa je da nutrij tam v avgustu ni vec, so pokrepale…rack tudi ni…
( nutrije so grde, ma racja druzina je pa bila lepa)
Nobna žival ni bolj grda kot tak človek, ki vas takol “zastruplja”. Se ne strinjaš?
edina grda žival je lahko samo človek, 01.09.2021 ob 09:25
Nobna žival ni bolj grda kot tak človek, ki vas takol “zastruplja”. Se ne strinjaš?
Se strinjam ja. Najhuje ce kdo zastruplja zrak, vodo in hrano. Ni hujsega. Obupno
Se posebej ker obozujem cist zrak, svezo vodo in hrano.
( seveda ne morem v teh casih pricakovat neoporecno, bi si pa zelela kot je bilo pred leti ko je bilo manj tovarn, avtov…)
Ampak da kak imbecil in bebec to pocenja in tako ravna v zapor s takim in ga mucit ter mu kemikalije zlivat v usta, po kozi in dat dihat, da iz zapora pride iznakazen in diha na skrge)
Za ravnavnje s kemicnimi stvarmi so predpisi.
Kot mi je tisti kapetan( ko sem pred dnevi pisala) rekel da kmetje hodijo marsikaj zlivat ponoci v potoke, reke ….
Tu uvest strog nadzor, kamere dat, visoke kazni in zapor zaradi onesnazevanja voda in gozdov.
In ja, zival ni zmozna takega neodgovornega ravnanja kot taki imbecili. Kdo jih je zaposlil???
Je ni zivali ki bi posvinjala okolje, kot clovek.
Zdaj so zgleda prasici pametni in takim kmetom ki gozd onesnazujejo pridejo zrit celo njivo in pridelke. Zdaj mi je jasno zakaj. Bravo svinje, pametne!!! ? Prej sem si mislila bogi kmet…
Otto von Grunf, 01.09.2021 ob 12:58
Jaz še vedno trdim, da gre za topovske granate napolnjene s klorom iz I. svetovne vojne. Rja je prežrla ohišje granat, sedaj pa počasi spuščajo strupeni klor. Voha se predvsem ponoči zato, ker je zrak mirnejši, ne piha toliko kot podnevi.
Nobena pumpa tko ne pumpa, tko kot naša pumpa pumpa?
Forum je zaprt za komentiranje.