eObutev spletna trgovina
Napišem izkušnjo iz prve roke, če komu pride prav, saj se po forumih velikokrat sprašuje po izkušnjah o nakupih na posamezni spletni trgovini. Ta se nanaša na eObutev.si (izvor: Poljska):
1. Naročilo obutve: 9.1.2024, obutev je na moj naslov prišla v dveh-treh dneh, s kurirjem GLS.
2. Vračilo obutve: 12.1.2024 – po kurirju GLS
3. Brez povratne informacije vse do 23.1., ko sem preverila na podporo. Odgovorili so mi, da je pošiljka prispela v GLS HUB v Ljubljani 18.1., in da ko bo pošiljka pregledana dobim obvestilo na e-mail.
4. Zopet brez povratne informacije vse do 30.1., ko na njihovo podporo zopet preverim, kako je z vračilom. Dobim odgovor, da po njihovih podatkih (preverjeno v sistemu) oddelek za vračila še ni preveril mojega naročila in da zato še nisem prejela povratne e-pošte. Ter da so oddelku poslali prošnjo za čimprejšnjo preverbo vračila in vračila kupnine.
5. Danes – 2.2.2024 še vedno nobene povratne informacije. To je točno 3 tedne po tem, ko sem pošiljko vrnila po kurirju GLS, kakor je za primere vračil naročeno.
Ne iščem komentarjev, samo napisala sem svojo izkušnjo, da si jo kdor bo preverjal izkušnje s spletno trgovino eObutev, lahko prebere.
Naj poudarim, da bi bilo v primeru, če bi mi obutev ustrezala, vse ok. Hitra dostava, podpora odgovarja vse. Zatakne se pri vračilu in predvsem pri vračilu kupnine. Svojo situacijo bom že rešila, sedaj obvestim Evropski potrošniški center. Rešili bodo težko kaj več kot jaz, bo pa ta trgovina dobila dodatno črno piko, saj je bila pri njih že obravnavana. Kar vem iz prve roke, tesna znanka je namreč zaposlena na tem organu.
Še to: sedaj se bodo spodaj vsule hvale te spletne trgovine, par strank bo zapisalo, da so tudi v primeru vračila dobili kupnino hitro nakazano nazaj… To prihaja iz njihove podpore, in se na forumih dogaja redno. Lahko preverite sami. Tudi to početje imajo na potrošniškem centru že zabeleženo. Vsak z lastno izkušnjo vračila tej trgovini ve, da temu ni tako.
Srečno!
Tudi jaz dodajam mojo zelo slabo izkusnjo. Dobro premislite pred nakupom na tej e strani.
Narocen izdelek sem sicer prejela res hitro. A so bili cevlji premajhni in ker ne omogocajo direktne menjave, sem izdelek vrnila.
Ker v oglasevanem roku nisem prejela vracila, niti nobenega obvestila, sem jih kontaktirala.
Takrat so me seznanili, da je vrnjen izdelek poskodovan in nosen ter, da lahko dobim povrnjenih 10% kupnine ali pa mi izdelek vrnejo.
Naj povem, da sem kupila cevlje, za katere sem placala vec kot 100 EUR. To znamko cevljev poznam in nosim ze vec let, a ta model je bil manjse velikosti kot ostali. Gre za kvalitetne cevlje, material oa se ne poskoduje tudi po vec letih uporabe. “Uporabljala” sem ji samo za probo (hoja po hisi in en krog okrog hose po plocniku, manj kot 0,5 ure) in to je to.
Ne vem kako bi se lahko v tem casu material tako poskodoval, da bi bil neprimeren za vracilo.
Na moje zahteve vec ne odgovarjajo, zato bo tudi z moje strani podana prijava na vse relevantne institucij,e o njihovem nepostenem poslovanju pa bom obvestila tudi proizvajalca cevljev.
Meni je čudno, zakaj ne morem plačati s PayPal, saj ga imajo navedeno kot eno od možnih načinov plačila. Postopek gre do konca, tudi SMS od banke dobim, da je bilo plačilo izvedeno. Čez cca. 20 min pa STORNO plačila. So zadaj slabe izkušnje strank in reklamacije in posledično PayPal ne sprovede transakcije?
Meni se 3 tedne absolutno ne zdi veliko za vračilo denarja po vračilu oblek/obutve. Jaz računam dva meseca, da 100% vidim na kartici in rutinsko preverim takrat enkrat…ne štejem posameznih dnevov, kdaj sem nekaj na pošto nesla. V vsakem primeru mora pošta dostaviti, nekdo prevzeti, spet nekdo drugi preveriti vsebino, nekdo tretji preveriti finance, nekdo četrti dati zahtevek za vračilo, in na kartici se mora to sprocesirati. Z zadnjimi evri si pa ne kupujem čevljev. Nekateri ponudniki so sicer dosti hitrejši, kar je pohvalno, ampak ljubša mi je hitra dostava kot pa hitro vračilo. Pa tudi s stališča kateregakoli podjetja, dvomim, da delajo nadure za vračila, za naročila pa že. Verjetno pa tudi neki splošni pogoji obstajajo. Tisti, ki greste v čevljih, ki jih nameravate vrnit, ven na prosto “okoli hiše”, pa no comment.
Jaz386, 12.06.2024 ob 21:28
Tudi jaz dodajam mojo zelo slabo izkusnjo. Dobro premislite pred nakupom na tej e strani.
Narocen izdelek sem sicer prejela res hitro. A so bili cevlji premajhni in ker ne omogocajo direktne menjave, sem izdelek vrnila.
Ker v oglasevanem roku nisem prejela vracila, niti nobenega obvestila, sem jih kontaktirala.
Takrat so me seznanili, da je vrnjen izdelek poskodovan in nosen ter, da lahko dobim povrnjenih 10% kupnine ali pa mi izdelek vrnejo.
Naj povem, da sem kupila cevlje, za katere sem placala vec kot 100 EUR. To znamko cevljev poznam in nosim ze vec let, a ta model je bil manjse velikosti kot ostali. Gre za kvalitetne cevlje, material oa se ne poskoduje tudi po vec letih uporabe. “Uporabljala” sem ji samo za probo (hoja po hisi in en krog okrog hose po plocniku, manj kot 0,5 ure) in to je to.
Ne vem kako bi se lahko v tem casu material tako poskodoval, da bi bil neprimeren za vracilo.
Na moje zahteve vec ne odgovarjajo, zato bo tudi z moje strani podana prijava na vse relevantne institucij,e o njihovem nepostenem poslovanju pa bom obvestila tudi proizvajalca cevljev.
za po hiši in krog okoli hoste, no tisti čevlji so že prešvicani in prežvečeni. In ti bi poslala prežvečene nazaj, da jih pošljejo drugemu kot nove? imaš srečo da dobiš nazaj 10 posto. Čevelj se le pomeri, in če ti ne ustreza ga pošlješ nazaj…
31.7 sem naročila torbico, ki pa vse do danes ni prispela. Status naročila je poslano (odposlan paket iz skladišča 31.7) potem pa več nič naprej…Sem jih kontaktirala, ni odgovora. Na njihovi spletni strani eschuhe.de pa je to obvestilo:
Wichtige Information für unsere Kunden
Ab dem 01.01.2025 wurde der Verkauf von Produkten nach Österreich und in die Schweiz eingestellt. Bestellungen, die für diese Länder aufgegeben werden, werden automatisch storniert. Wir danken Ihnen für Ihr Verständnis.
Mica maca, 10.06.2025 ob 16:58
za po hiši in krog okoli hoste, no tisti čevlji so že prešvicani in prežvečeni. In ti bi poslala prežvečene nazaj, da jih pošljejo drugemu kot nove? imaš srečo da dobiš nazaj 10 posto. Čevelj se le pomeri, in če ti ne ustreza ga pošlješ nazaj…
Čevelj se le pomeri! Ne smes švicarski v njih in hodit !!!
Iz tvoje prijave nic ne bo.
Da nisi kakih glivic notr spustila!
Forum je zaprt za komentiranje.