Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ensure-prosure…če je komu ostalo

ensure-prosure…če je komu ostalo

Pozdrav, sorodnica, živeča od soc pomoči, je zbolela zarakom grla.Radi bi ji pomagali- trenutno sme in zmore uživati le zgoraj omenjene zadeve.Če je komu ostalo in bi jih bil za nižjo ceno prodal ali celo oddal, bi bili zelo hvaležni. Smo iz Lj.Hvala

Dajte preveriti pri zdravniku – a par let nazaj se jih je še dobilo na recept.

ja to predpiše zdravnik na recept, nekaj je za doplačat.

hvala.Načeloma vemo, ampak mislim, da je omejeno, koliko lahko napiše. Gospa rabi dnevno 2-3, pri 168cm ima 43kg….

Nič ni omejeno. Kad do zdravnika po recept.

Mi smo morali kar fino doplačati za Ensure, mislim da par deset eur za 30 stekleničk.

Se dobi recept, tudi za doplačat so.
Naj se preveri kje je za doplačat in koliko. Ni nijno, da bo cena doplačila v npr. Lj. lekarnah ista kot npr. v sanolaborju. Preverite tole, uporabi se isti recept oz. naročilnica!

šli smo stran od mojega vprašanja. Torej-ali kdo ceneje proda ali celo podari kak paketek? hvala

Ja pa ji kupi ne!
Tisti, ki jih dobijo na recept jih sami potrebujejo. Torej, zakaj ne greste po recept?

zadnjega odg ne bi komentirala…Hotela sem vprašat,morda je pi smrti sorodnika komu ostalo- a naj tko vprašam’? ste pa ene…gospa leži doma, komaj zase ve, pa naj leta okoli pa sprašuje..

V bistvu si ti ena… Kaj če bi pa ti kje drugje (kot so ti napisali) vprašala?
In ja, tisti, ki e/p potrebujejo, dobijo recept in doplačajo, kolikor je pač potrebno.

Lej, pojdi do njene OS zdravine-ka, pa vprašaj in povej. Če ona ne zmore.
Ne tle javkat no. Tako ji ne boš pomagala.

In tile napiktki imajo rok trajanja, ki ni tako dolg. Tako, da je rešitev, da greš do ambulante.

Opravičujem se.
Nisem želel speljati debate v to smer, le spomniti sem želel na možnost recepta.

Če pa kdo ima in ne potrebuje – upam da vam bo vseeno dal. Objavi tu kakšen kontakt, ker mogoče bi kdo imel, pa se ne želi izpostavljat s pisanjem na forumu.

Ensure sem lani hotela kupiti v Ljubljani zraven UKC.Je bil en napitek za 1 euro dražji kot v Kamniku, oziroma v kamniških lekarnah .

Tako, da malo povprašajte naokrog,.Ker tudi , če je na recept, če je napitek dražji, morate tudi na recept potem doplačati več.

Gorenjske lekarne, imajo tud ceneje kot ljubljanske.
Jaz sem se zmeraj vstavila v Loki, ko smo hodili na Golnik.

V lekarni zraven UKC v Ljubljani (24 ur odprta lekarna) je bil Ensure ,lani 3.50 evra , v kamniških lekarnah pa

2.50 evra!

Gospa lahko res dobi napitke na recept, očetu ga je napisala onkologinja, lahko pa se tudi dobi mnenje, s katerim pitem uveljavljate delno povračilo nakupa teh napitkov. Na netu je veliko informacij, tudi sama sem našla vse, kar me je zanimalo o tem. Sanolabor ima najbolj ugodno ceno za te napitke, se mi zdi. Drugače pa sem na Bolhi večkrat opazila, da jih ljudje podarjajo. Srečno!

Objavi post na forumu Onkologija (Kako živeti z rakom?). Tam je večja verjetnost, da dobiš kakšen odgovor. Če boš kupovala, pa ne delaj prevelikih zalog – veliko bolnikov tega ne more pogoltnit, je bolj ogabnega okusa in ne gre dol po grlu.

Ce jih se potrebujes imam trenutno 8 prosure na zalogi, ker jih brat noce pit. Sem iz obale. Lahko ti jih posljem po posti zastonj. Javi mi naslov.

če je slučajno za koga aktualno… podarim (nekomu, ki res potrebuje) 42 flašk Ensure plus advance napitkov (220ml, okusa čokolada in banana)

jst potrebujem za očeta , skje  sta doma , jst z obale

Že v bolnici ji bi morali    malim doplačilom to napisati na recept

Na recept dobi preračunano dva na dan, dodatno jih lahko napiše poleg onkologa še osebni zdravnik.  V državni lekarni je doplačilo 1€ na plastenko.
Pazite pa, ker Prosure in podobni izdelki povzročajo zaprtost, potrebno je dodajanje dovolj tekočine, sicer boste imeli še večji problem, kot je sama prehrana.

Pa najpomembnejše: to naj ne bo edina prehrana! Vsaj še en obrok naj bo kuhan. Če se hrani po cevki, se skuha običajna hrana in se jo zmiksa v kašo, razredči z juho ali mlekom, odvisno od vrste hrane, po vsakem hranjenju pa obvezno še ena brizgalka mlačne vode, da se ne zamaši. Menjavanje cevke je huda muka, verjemite.

En obrok zmiksan s klasičnim kosilom, en obrok zelenjaven in en obrok sadno- mlečen. Vse na telesni temperaturi, obvezno.

Recepte dobiš na onko.
Vso srečo!

za 30zavitkov je cena  cca120€, z napotnico seveda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close