Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika enostavna hrana za več ljudi

enostavna hrana za več ljudi

Zakaj kokoške?? Ker imamo svoje mnenje in se ne strinjamo s tabo?
Samo to je razlog, da smo že označene za živalsko vrsto?
Kam pa ti sodiš?
Sicer sem mnenja, da bi moral otrok od 14 leta naprej znat samostojno pripravit enostaven obrok. Tudi za prijatelje.
Če ga tega nismo sposobni naučit, potem pa smo res ene kokoške, no…

Ja, sam da imajo sončki (študentje, dijaki) po hudem garanju lahko praznovanje brez dela in brez skrbi …

Evo ne grem se več! Grem raje po sončka na avtobusno postajo, da ne bo pešačil cel kilometer, baj baj:)

Škoda babe,da se po 5 postu vedno spremeni tema iz navadnega vprašanja v kreganje.
Zelhano(Prleki) pomeni prekajeno.Šnita je ful dobra če jo še skuhaš.

Hvala vita glih hotla sm rečt da je bil vprašanje neki zdj se pa pogovarjajo o čist nečem tretjem

Res škoda, da eni nardijo celo štalo iz čisto preprostega vprašanja, ter se obešajo na kačine izjave.
Očitno jim je smisel življenja, da jo vedno demantirajo in čakajo kot hijene, kje bo kaj napisala.
Res ste kot kokoši, ki jih spustiš iz kurnika zjutraj.

jaz vem, kaj je to zelhano, mi pa še vedno ni jasno, kaj je to šnita? rezina? česa? Da nisi zamešala s šunko?

Pri nas pravimo šnita suhemu delu kareja brez čunte(kosti).1 kg takega mesa 10 €.Je pa ful dobro.Voda,ki ostane za kuhanje je fantastična za gobove juhe.

Šniti se pri nas prlekih reče tistemu kosu mesa, ki je za zrezke, vita 23 popravi me, če se motim, ker sem “uvožena prlečka”!

Se pa globoko opravičujem, ker sem zakuhala celo vojno v tej temi sory vsem prizadetim.

Ja šnito mi najrajši pohamo,ker je brez žil…Če si ti kača prlečka, bi mogla imeti nick
“huda takak kača”(na u preglas,ki ga ne znam naštimati).Malo za šalo.LP

Veš vita, sem si nadela tak hud(dvopičje na u) nick, pa se me nihče ne boji:)Pozdravček tudi tebi…

joj no, saj priprava takšne zadeve za zvečer tudi ne vzame ravno preveč časa. odvisno kok kompliciraš… ne vzame tok velik časa, da ti dijak/študent ne bi mogel pomagat, mu/ji ne bo hudega. meni osebno je tudi kuhanje predstavljalo kvalitetno preživet čas z babico…

drugače pa. da bo fency pa ne bo vzel preveč časa? naredi obložene kruhke (miljon variant, z namazi in brez, razi siri in salame, mocarela sir in grozdje gredo super skupaj), za sladico lahko nardiš sadno solato (da se ne bodo mlade punce slučajno preveč zredile, saj veš no;-) ), kupi tatarski biftek in toast. in to je to. nimaš velik dela, pa tudi kuhe ne:-)

Zelo enostavno za več ljudi je recimo tudi kakšna “špagetata” se pravi špageti kuhani al dente in potem se pripravi več polivk, lahko je tartufata (kupljena seveda) lahko kakšna Barilla omaka, ali preprosto pripravljena iz malo česna, olivnega olja, češnjevcev, bazilike in lepega kosa parmezana za povrh. Zraven je lahko kak tiramisu, ali pa tudi enostavno, pečena jabolka v pečici s koščki orehov, mandljev in lešnikov v sredini, posuto s cimetom in če jeste ohlajeno s kepico sladoleda povrh.

Je pa res, da ogromno zadev dobiš itak 3/4 lahko pripravljenih. Lahko naredite le tople sendviče, lepo aranžirane sendvičke “alla kanapejčke” samo pogrejete v pečici, obložite jih lahko z vsem sortam od lososov, orehovih jedrc, sirov vseh vrst, pršutov, šunk in drugih dobrot vseh sort.. Pri kreacijah se lahko tudi vsi skupaj noro zabavate zato ni nujno da to le ena oseba pripravlja za 9 drugih – lenuhov…..

Lahko pa popečete nekaj koščkov mesa, zrezke, piščančja prsa in podobno pa v pečici zraven še malo zapečene zelenjave s sirom, (kombinacija brokoli, cvetača, korenje, par češnjevcev in veliko koščkov parmezana čez) ali/in pomfri, ali kot alternativa zelenjavi le motovilec s fižolom.

Lahko pa “glumatate” Jamesa Oliverja, pa uprizorite kaj bolj egzotičnega.

Kar se kuhe tiče sem tudi mnenja, da otrok starejši od 10 let že mora obvladat osnove kuharije, pri 15 pa mora znati skuhati samostojni obrok, popolnoma sam brez pomoči. Mogoče je pri meni s hčerko bilo lažji, ker sva bili skoz sami, tako je enostavno morala sama začeti z učenjem “samostojnosti”, ni bilo druge. Marsikje obstajajo razširjene družine, ki pač živijo tako, da že res odraslim tudi poročenim otrokom ni treba doma početi nič. Takih poznam kar nekaj, ki so same mamice, pa še niso enega samega obroka skuhale same…. ampak pač, tako je, to so njihove poti, njihova življenja.

Moja pot je bila in je še pač – samo moja.

Evo, moji dve starejši vedno za praznovanja ( novo leto, rojstni dan,..) nakuhajo testenine, riž,..in naredijo najrazličnejše solate ( za solatni bife ), Spečejo pečenko, katero potem režejo po potrebi, spohajo koščke piščanca,…vse lepo zložijo na mizo in potem si vsak vzame, kar mu pač paše. Drugi pripravijo sladice, takšne male ( za enkrat v usta ) , da v koliko ne poješ, ne leži vse okrog po krožnikih, ko več ne veš, čigavo je kaj.

Marjana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close