Enostaven biskvit
Hej, Silvy!
V moji knjigi pise tako:
Pri preprostih receptih racunamo na 1 jajce 4 do 5 dag moke, 4 do 5 dag sladkorja.
Ce zmanjsamo kolicino jajc in povecamo kolicino moke, pridenemo testu se pecilni prasek( vmesan v moko).
Ravnam se po tem ; sicer je v posameznih receptih se povedano. pecilnemu se izogibam, ker pri nas ne jemo veliko jajck, z njimi v biskvitu ne sparam. Lp Babi
HOj, Babi,
Najlepša hvala, zdaj si moram pa to zapisati, da ne bom spet spraševala istih stvari.
Meni je ta način všeč, ker včasih pripravim tudi manjšo (ali pa večjo) količino biskvita kot je v receptu in mi gre tisto preračunavanje malce na živce. Pa še recepti se med seboj razlikujejo.
Še nekaj, ali uporabljaš samo moko (predvidevam da mehko) ali jo kdaj mešaš s škrobom? Ker v kar nekaj receptih uporabljajo škrob, samo meni se zdi, da pri uporabi škroba ostane tisti zoprni škrobni priokus.
Glej, Silvy; sem stare sole gospodinja in imam svojo kuharico zelo rada.
Se nikoli nisem dodala skroba.
Delam z mehko moko;je pa res, da mi je zadnjic zmanjkala in sem naredila z ostro, pa ni bilo nic narobe:))) Sem nekako eksperimentirala. Nadaljevala bom pa z mehko.Sicer pa rada delam po receptih, kjer so dodani zmleti orehi, lesniki, mandeljni. To so edini dodatki. Zdi se mi, da se jajck tako ne cuti. Seveda pomagajo tudi limonine lupinice in se kaj ala ingver, kardamom, cimet…:))) Lep pozdrav iz Kopra Babi
Forum je zaprt za komentiranje.