Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek enojno pomivalno korito – odlaganje posode?

enojno pomivalno korito – odlaganje posode?

Nova kuhinja,novo korito.Enojno,na eni strani ravna površina “za odlaganje”.Priznam,da me moti,ko odlagam pomito posodo (večji del je tako in tako v PS),se mi ne zdi praktično,stabilno.
Imate vi v takšnih primerih zraven stojalo za odlaganje posode,ali kako to rešujete?
Samo dodatna krama se mi je to zdela,zdaj pa …. verjetno bo treba pri enojnem koritu to nabaviti,ker to ni to,kar smo bili vajeni prej prej.
Hvala.

Imamo odcejalnik.

Jaz imam ob enojnem koritu plastično stojalo za odlaganje posode. Če ga pogosto uporabljaš, ga moraš večkrat očistiti, saj se na dnu in vmes med režami nabere takšna črna obloga. Sploh med režami, kjer odlagaš krožnike, je nadležno, tako da jaz kar pogosto menjam z novim stojalom, ker mi staro ne deljuj najbolj higiensko. Sem imela tudi že kovinskega, pa se ravno tako ni najboje obneslo.
Stojalo je malce večje (imaš več različni dimenzij), tako da lahko odložim kompletno posodo od kosila za dve osebi. Ponavadi kuham en obrok (kosilo oz. kočerja), vedno nekaj na hitro, tako da ni veliko umazane posode + kozarci, ki se naberejo čez dan + pribor.
Če smo vsi doma, ponavadi zvečer vklopim pomivalca, zbiram pa posodo od celega dneva.

Zgleda,da bom morala tudi jaz nabaviti ta odcejalnik,čeravno sem se izogibala dodatne krame in plastike v kuhinji. Brez tega pa kot izgleda ne bo šlo,pa še keramično korito/površina se lahko s tem odlaganjem od koder posoda bolj ali manj leze dol, poškoduje. Hvala,očitno si vsi v primerih enojnih korit potem nabavijo ta odcejalnik,ker druge ni.

Stojalo za posodo oz. ta plastični odcejevalnik se super v pomivalnem stroju opere. Poskusi!

Ali pa daš silikonsko/plastično podlogo in odlagaš kar tja.

To imamo mi. Ne drsi in je super, operem v pomivalcu. Prej sem imela kar take male brisacke. Tisti odcejalnik mi je pa grdo.

Pomito posodo namesto v odcejalnik odlagam v bolj visoko plastično posodo v katero dam na dno en globok krožnik, da se posoda posuši. Nočem, da se mi pomita posoda namaka v odcejeni vodi. Pri nas je voda trda in se v odcejalniku hitro nabere kamen. Po uporabi krožnik in plastično posodo pomijem.

Imam enojno korito in nimam teh težav, ker mini jasno, zakaj bi ob pomivalnem stroju rabila kam odlagat pomito posodo oz. zakaj bi jo sploh rabila pomivat?!?!

Tudi jaz imam enojno korito in posodo, ki jo pomijem na roke, odložim na podlogo, ki jo večkrat prodajajo v Hoferju. Velika je približno 30 x 30 cm, narejena pa je iz materiala, ki zelo dobro vpija tekočino, hkrati pa je podloga takoj suha. Po uporabi jo zložim in pospravim in mi ni v napoto kot odcejalnik. Cena pa mislim da je bila okrog 6 eur.

jaz imam odcejalnik iz Ikee – visi na konzoli na steni in se ko ga ne rabiš zloži; razen pladnja, v katerega se lovi voda, je kovinski
za zdaj sem zadovoljna z njim

že 15 let imam korito dim. 55x40x20 globine, z visoko pipo, brez odcejalnika, samo pult, desno do njega spodaj pomivalca in priznam, da je bila to najbljša odločitev – tudi zato, ker se posoda takoj pospravi in sproti pospravi v pomivalca – kar na roke pomijem-o ( naprimer teflonke, posodo, ki je ne smeš prati v pomivalcu), otresem, odložim na rob, počakam 5 minut da odteče voda, obrišem s krpo in pospravim.

Odcejalnikov ne maram po pultih – mi je neestetsko in žur za bakterije, sploh v fisurah in utorčkih, , četudi perete to v pomivalcu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close