Eno dobro pecivo
Danes sem delala tole pecivo, pa sem se spomnila, da bi mogoče še komu prišlo prav.
Imenuje se Mačje oči 2 ( za razliko od tistih oči z bananami ).
Meni je takoj delovalo malo komplicirano, ko pa enkrat narediš, vidiš, da je enostavno.
Sestavine za testo
1 maslo – 25 dag
4 rumenjaki
7 žlic mleka 1
1 dag kvasa
35 dag moke
Narediš krhko testo. daš za eno uro v hladilnik.
Nadev 1 – marmelada ( naj bo mazava )
nadev 2:
15 dag orehov
20 dag sladkorja
sneg štirih beljakov
Testo razdeliš na 4 dele, vsak del posebej razvaljaš v tanek pravokotnik, namažeš z marmelado, nato pa po dolgih stranicah z obeh strani zviješ, tako, da na sredini ostane nakak žlebiček.
Vse kose sproti polagaš na pekač, na koncu pa v sredine vseh štirih daš nadev 2.
Pečeš na 180 stop. C 15 miniut, nato na 220 stop. C, še 15 minnut.
Pečeno lahko potreseš z mletim sladkorjem.
Lep deževen večer vam želim – Tatjana
“Vse kose sproti polagaš na pekač, na koncu pa v sredine vseh štirih daš nadev 2.”
Jaz pa tega ne razumem… Zviješ kot roladice z žlebičkom na sredini in potem v to natlačiš nadev 2??? Ali potem ko to zviješ še narežeš na kolutke in dodajaš nadev 2???
Hvala za dodatna pojasnila, ker se mi zdi zanimiv recept!
Lp
Nič ni težkega ali kompliciranega: pravokotnik namazan z marmelado zviješ iz obeh strani proti sredini (zvijaš daljši del pravokotnika) – zvijaš tako dolgo (kot rulado), ta dobiš na sredini približno 1 cm nezvitega, ravnega prostora. To najprej zapečeš, potem daš na sredino beljake z orehi in še malo zapečeš.
Pecivo pa je res res dobro :))))))))). Je že čas, da bi ga spet enkrat naredila… Sem že skoraj pozabila na to :)).
Forum je zaprt za komentiranje.