Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Eno dobro pecivo

Eno dobro pecivo

Danes sem delala tole pecivo, pa sem se spomnila, da bi mogoče še komu prišlo prav.
Imenuje se Mačje oči 2 ( za razliko od tistih oči z bananami ).
Meni je takoj delovalo malo komplicirano, ko pa enkrat narediš, vidiš, da je enostavno.

Sestavine za testo
1 maslo – 25 dag
4 rumenjaki
7 žlic mleka 1
1 dag kvasa
35 dag moke
Narediš krhko testo. daš za eno uro v hladilnik.

Nadev 1 – marmelada ( naj bo mazava )
nadev 2:
15 dag orehov
20 dag sladkorja
sneg štirih beljakov

Testo razdeliš na 4 dele, vsak del posebej razvaljaš v tanek pravokotnik, namažeš z marmelado, nato pa po dolgih stranicah z obeh strani zviješ, tako, da na sredini ostane nakak žlebiček.
Vse kose sproti polagaš na pekač, na koncu pa v sredine vseh štirih daš nadev 2.
Pečeš na 180 stop. C 15 miniut, nato na 220 stop. C, še 15 minnut.
Pečeno lahko potreseš z mletim sladkorjem.

Lep deževen večer vam želim – Tatjana

Hej,Tanja! Zakj ime macje oci?A ko je peceno zgleda nekako tako kot ocke
zaradi nadeva? Nic ni koplicirano,le nekaj mi razjasni.Napisala si
…das krhko testo v hladilnik…Je pa zraven kvas.Je to kvaseno krhko testo? Samo v hladilnik in nic vzhajanja? Hvala za pojasnila .Lp Babi

Hvala za dolgo iskan recept. Poznam pecivo in je zelo dobro!

Temu pecivu nekateri rečejo “bicikli”.

Lep dan
Mako

Hojla, se opravičujem, sem bila 3 dni brez neta zaradi napake in sem šele danes pogledala.
Izgleda kot očke ko je pečeno, ker zaviješ z obeh strani.
Pecivo je krhko, malo kvasa pa pripomore, da se bolje valja, kot navadno.
Upam, da vam uspe, lp Tatjana

“Vse kose sproti polagaš na pekač, na koncu pa v sredine vseh štirih daš nadev 2.”

Jaz pa tega ne razumem… Zviješ kot roladice z žlebičkom na sredini in potem v to natlačiš nadev 2??? Ali potem ko to zviješ še narežeš na kolutke in dodajaš nadev 2???

Hvala za dodatna pojasnila, ker se mi zdi zanimiv recept!

Lp

************************************************************** <http://robika.moj-album.com> <http://robertam.blogspot.com>

Nič ni težkega ali kompliciranega: pravokotnik namazan z marmelado zviješ iz obeh strani proti sredini (zvijaš daljši del pravokotnika) – zvijaš tako dolgo (kot rulado), ta dobiš na sredini približno 1 cm nezvitega, ravnega prostora. To najprej zapečeš, potem daš na sredino beljake z orehi in še malo zapečeš.

Pecivo pa je res res dobro :))))))))). Je že čas, da bi ga spet enkrat naredila… Sem že skoraj pozabila na to :)).

Se pravi da sele ko je peceno rezes na rezine?

Mislim,da sele potem.

Ja, režeš šele potem, ko je pečeno in že kar ohlajeno, lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close