Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Enkrat SUV, vedno SUV

Enkrat SUV, vedno SUV

Odgovor na objavo uporabnika
nikoli SUV, 06.08.2021 ob 10:45

Komur se minimalno sanja o vožnji, ve, da je najboljša vožnja (in tudi najbolj varna) čimbližje cesti. Verjetno so športni avtomobili z razlogom nizki.

Sem pred časom dobila enega prestižnega SUVa na testno vožnjo, pa sem ga po nekaj kilometrih lepo peljala nazaj. V krožišču sem mislila, da bom padla ven, občutek vožnje pa kot da sedim v kopalni kadi na lojtri. Ti avtomobili so totalen nesmisel v vseh pogledih.

…tebi se niti minimalno ne sanja o vožnji. drž se raj bicikla in skiroja.

arkara, 06.08.2021 ob 11:43

nikoli SUV, 06.08.2021 ob 11:33

abejžno, 06.08.2021 ob 11:06

Kako pa ti voziš? Ne znaš normalno zavijati? Ker če zavijaš pri normalni hitrosti, takšnega občutka nimaš. Razen mogoče pri zanič sedežih. Vožnja je čisto udobna, logično pa ni namenjen dirkanju. Je pa super,  ker ti ni ovira niti kakšen robnik na parkirišču, v katerega z nižjim avtom spredaj hitro zadaneš.

Če ne znaš voziti normalno, potem res zate ni drugo, kot pa na tleh prilepljen kupe.

Vozim dinamično. In zelo rada vozim. Vozim. Ne pa cijazim in po možnosti zraven še telefoniram, jem, krilim z rokami v besni debati s sovoznikom ali preprosto sanjam. To namreč večina šoferjev na cestah počne.

Robniki dobrim šoferjem še nikoli niso bili problem, parkiram vedno legit. Ne boš verjel, moj avto nima praske ali udarjene feltne;-)

Se pravi, da divjaš? Ali kaj točno je zate dinamična vožnja? Ker eno je hitro speljevanje, drugo pa divjanje. Če hitro spelješ in zaviješ v križišču, pri nobene SUV-ju ne boš imel občutka kot da bi ven padel. Ga pa imaš lahko pri katrci že pri majhni hitrosti 🙂 Pri ostalih pač ne.

Saj ok, imej ti limuzine, kupeje, samo ne pisat neumnosti.

Glede robnikov in podobnega – v Aleji v Šiški imaš tiste rumene bariere na koncu parkirnega prostora (na nekaterih delih), ki so tako visoke, da jo zadane vsak z normalnim avtom (ki pač ni višji), sploh če še še malo daljši. Res debilno narejeno, samo vseeno – s SUV teh problemov nimaš. Kot tudi ne z luknjami, ki so jin naše ceste polne.

Izvozi iz garaže v Aleji so kriminalno narejeni.  Ža ob izhodih, ko se zapelješ mimo avtomata in rampe so robniki previsoki, izvozi so preozki.  Me zanima, koliko podkupnine je padlo pri uporabnem dovoljenju, da so dopustili to šlamparijo.  Naslednja pizdarija je pa ko se iz garaže pripelješ po klancu gor na cesto – na obeh straneh zasajene ciprese oziroma nekakšno grmovje, ne vidiš ne levo ne desno, medtem se zapelješ na kolesarsko stezo (jo prečkaš) in samo od usode je odvisno, če boš nabil kakšnega kolesarja, ki vozi po kolesarski stezi.

Aleja – KATASTROFA

Se strinjam. Me ne vidijo več tam. Itak je pa res podn folk tam. Familija za mano v vrsti na blagajni, pa mala dva (en ene 3 leta star, drugi starejši) kar po svoje. Pri sosednji – zaprti- blagajni na silo zrineta tisto loputo in potem se začneta igrat s pos terminalom. WTF?!? Fotr in mat pa kot da ne vidita. Blagajnik ni vedel kaj bi naredil. Zbrcat fotra in mat, potem pa mulcema vsakemu po eno okrog kepe. Katastrofa.

Tristan328, 06.08.2021 ob 09:34

Kdor ima enkrat konkretnega SUV- a, verjetno ne kupi vec navadne limuzine ?  Vsaj jaz si tega ne predstavljam, ker je veliko bolj pregleden, varen, udoben.

Ni tako, kot si avtorica predstavljaš. Svoje občutke jemlješ za dejstva – pa niso. Glede na strokovne ocene in analize SUV niso niti bolj varni, niti udobni.

Pa tudi pregledni ne nujno. To je odvisno od konkretnega avta in voznika v njem. Načeloma je iz SUV-ov boljši razgled za nizkorasle ljudi, za velike, pa ni bistvenih razlik.

In npr – meni niti niso všeč. Pred kratkim sem bil na poti s službenim… pa sem se veliko udobneje in bolje peljal potem, ko sem se spet presedel nazaj v svoj avto. Ki je klasična limuzina oz karavanska izvedba. Veliko bolje leži v ovinkih, boljši občutek na avtocesti in bistveno manj pije pri enaki moči.

Moderni SUVi sploh niso zelo varčni – npr čisto nov, bencinar SUV – cca 7 – 8 litrov bencina, medtem ko z limuzino z enakim motorjem vsaj liter manj. Pogosto je razlika še večja.

Ko bom velik, bom spet imel ameriški v8, sicer ne 7,4l, ampak 5,7, k bo verjetn manj popil.

Trenutno imam mikro V8, al pa vsaj okus po njem, Fiat Freemont(alias Dodge Journey), z žal Eu kavnim mlinčkom, ki dela ultra dobro (kljub vsakodnevni vožnji je  pajčevina v mašini)

Ne vem, če navlečeji vse možne smeti iz Usa,(kot razni big brotherju, kokakole…), naj bi še avte.

Kaj je to suv?

Sem mislila, da so to terenci pa zgoraj berem: SUV in terenci. Torej suvi niso terenci?

Je suv potem avto, ki je videt kot terenc, ampak je pa samo za na asfalt in ni za na teren?

Sem imela športne avtomobile, pol sem si pa Volvo XC60 omislila in ne menjam več.

Je varen, brez skrbi, predvsem pa bolj praktičen in pri meni je to razlog, da ga ne menjam. Do kurchenja z nekimi atraktivnimi avti mi pa več ni, sem odrasla. Se pa držijo ceste in je res drugače vozit,,ampak ob trku pa vprašanje, če so bolj varni. Nisem se pa poglabljala v kake teste.

4 družine v naši bližini so bile v preteklosti lastniki vsaj 1 višjerazrednega suva oz več njih. V zadnjih 5 letih so na karavanskih limuzinah. Na suva več ne grejo. Preokorna gajba jih je imenoval lastnik najprestižnejšega med njimi. In iz nemcev so vsi na japoncih.

kaj je to suv, 06.08.2021 ob 18:17

Kaj je to suv?

Sem mislila, da so to terenci pa zgoraj berem: SUV in terenci. Torej suvi niso terenci?

Je suv potem avto, ki je videt kot terenc, ampak je pa samo za na asfalt in ni za na teren?

Ja točno to. Je avto ki izgleda kot terenc, a to ni.

Tudi to je mit da so bolj prostorni. Me prav zanima na podlagi česa ljudje to sodijo. Ko sva kupovala mali avto za mestno in primestno vožnjo sva sprobala kar nekaj suvov. Avtorica – kako se obnašajo npr.v rondojih, je precej odvisno od znamke. Eni imajo boljši oprijem, drugi slabši. Glede preglednosti- jih ima kar nekaj slabo preglednost nazaj.  Glede preglednosti naprej se ti suvi skrijejo pred tovornjaki ?. Večina ni višja od limuzuni nič več kot 10 centi.

Suvi so zelo dragi, zato je ceneje kakšen drug tip avta, ki je lahko ravno tako prostoren.

Točno tako. Ko imaš enkrat suva, si težko predstavljaš, da bi se spet usedel v neudoben avto pri tleh, pa tudi če je to dirkalnik F1 ali ne vem kako lepa in elegantna limuzina.??

Človek pride v leta, ko mu udobje pomeni več kot prej. Pozicija sedenja je super, pa tudi nismo več v tistih časih, ko bi bili suvi neke ogromne, robate škatle, ki pokurijo ogromno dizla. Razvoj v avto industriji je šel naprej.

Ni brez razloga ogromen porast nakupov v segmentu suvov. In še bolj jih bodo ljudje kupovali, ne manj.

Pred mesecem presaltala s karavana na SUV, mi je super, ker si toliko visje, obcutek varnosti je vecji, ker si nad vecino drugih avtov, vizualno mi je precej bolj vsecen, porabi 6 litrov pri mesani voznji, prtljaznik pa je precej manjsi. Konec meseca sprobamo, kako bo sla nasa prtljaga notri.

Punci sta navduseni, ker sta toliko visje, najbolj vesela je babi, ki se brez problema vsede vanj. Prej je iz karavana komaj vstala, tako da za starejse ljudi so sigurno super.

Toliko nakladanja o varnosti, svojim otrokom pa kupujete majhne rabljene kište za 500 evrov. Pravite, da so vam sončki vse, da bi za svoje prince in princeske vse naredili. Samo varnega avtomobila jim ne bi kupili. Za vaše riti morajo biti SUV-i, za njih so pa dobre plehnate krste. Pa ravno mladi bi morali imeti varne avtomobile, ker so neizkušeni, pogosto nepremišljeni in zaletavi. Dobesedno – zaletavi. Ampak vam je več do varnosti lastnih riti. Ko se bodo sončki razsuli na cesti, boste pa krivili slabo cesto, vzdrževalno podjetje, državo, komuniste, Šarca in Mesca, samo svoje škrtosti ne, ker jim niste privoščili varnejšega vozila. Me zanima, kako bi bilo, če bi se en star twingo zaletel čelno v vaš SUV, vaše maziljene riti cele, v twingu pa vaši sončki vsi polomljeni?

Desperadodajka, 07.08.2021 ob 07:39

Toliko nakladanja o varnosti, svojim otrokom pa kupujete majhne rabljene kište za 500 evrov. Pravite, da so vam sončki vse, da bi za svoje prince in princeske vse naredili. Samo varnega avtomobila jim ne bi kupili. Za vaše riti morajo biti SUV-i, za njih so pa dobre plehnate krste. Pa ravno mladi bi morali imeti varne avtomobile, ker so neizkušeni, pogosto nepremišljeni in zaletavi. Dobesedno – zaletavi. Ampak vam je več do varnosti lastnih riti. Ko se bodo sončki razsuli na cesti, boste pa krivili slabo cesto, vzdrževalno podjetje, državo, komuniste, Šarca in Mesca, samo svoje škrtosti ne, ker jim niste privoščili varnejšega vozila. Me zanima, kako bi bilo, če bi se en star twingo zaletel čelno v vaš SUV, vaše maziljene riti cele, v twingu pa vaši sončki vsi polomljeni?

Kar sami naj si kupijo avto!  Le tako bodo vsaj malo pazili na cesti, saj se je treba kar nekaj delati, da lahko kupiš avto in potem vsaj na avto paziš, če že nase ne.

Balkan se je zavlekel v vse pore. Včasih so samo južnjaki kupovali svojim nesposobnim suncem- sinetom avtomobile .  Danes tudi slovenski starši mislijo, da imajo nesposobne otroke, ki jim morajo kar vse kupiti.

Bolno!  Če boste to delali, bodo res bedaki do konca življenja. Produkt dobre vzgoje,  je popolnoma samostojen in neodvisen  mlad človek, ki se bo znal postaviti zase v zunanjem svetu in boriti za svoje pravice.

Ne pa invalid, ki mu vse mami in oči prineseta k riti 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close