Enkrat SUV, vedno SUV
Komur se minimalno sanja o vožnji, ve, da je najboljša vožnja (in tudi najbolj varna) čimbližje cesti. Verjetno so športni avtomobili z razlogom nizki.
Sem pred časom dobila enega prestižnega SUVa na testno vožnjo, pa sem ga po nekaj kilometrih lepo peljala nazaj. V krožišču sem mislila, da bom padla ven, občutek vožnje pa kot da sedim v kopalni kadi na lojtri. Ti avtomobili so totalen nesmisel v vseh pogledih.
nikoli SUV, 06.08.2021 ob 10:45
Komur se minimalno sanja o vožnji, ve, da je najboljša vožnja (in tudi najbolj varna) čimbližje cesti. Verjetno so športni avtomobili z razlogom nizki.
Sem pred časom dobila enega prestižnega SUVa na testno vožnjo, pa sem ga po nekaj kilometrih lepo peljala nazaj. V krožišču sem mislila, da bom padla ven, občutek vožnje pa kot da sedim v kopalni kadi na lojtri. Ti avtomobili so totalen nesmisel v vseh pogledih.
Kako pa ti voziš? Ne znaš normalno zavijati? Ker če zavijaš pri normalni hitrosti, takšnega občutka nimaš. Razen mogoče pri zanič sedežih. Vožnja je čisto udobna, logično pa ni namenjen dirkanju. Je pa super, ker ti ni ovira niti kakšen robnik na parkirišču, v katerega z nižjim avtom spredaj hitro zadaneš.
Če ne znaš voziti normalno, potem res zate ni drugo, kot pa na tleh prilepljen kupe.
abejžno, 06.08.2021 ob 11:06
Kako pa ti voziš? Ne znaš normalno zavijati? Ker če zavijaš pri normalni hitrosti, takšnega občutka nimaš. Razen mogoče pri zanič sedežih. Vožnja je čisto udobna, logično pa ni namenjen dirkanju. Je pa super, ker ti ni ovira niti kakšen robnik na parkirišču, v katerega z nižjim avtom spredaj hitro zadaneš.
Če ne znaš voziti normalno, potem res zate ni drugo, kot pa na tleh prilepljen kupe.
Vozim dinamično. In zelo rada vozim. Vozim. Ne pa cijazim in po možnosti zraven še telefoniram, jem, krilim z rokami v besni debati s sovoznikom ali preprosto sanjam. To namreč večina šoferjev na cestah počne.
Robniki dobrim šoferjem še nikoli niso bili problem, parkiram vedno legit. Ne boš verjel, moj avto nima praske ali udarjene feltne;-)
no tkole, 06.08.2021 ob 11:20
Zgleda, da res … samo pogledaš cene več kot 20 let starih suvov, pa ti je vse jasno. Kar se tiče potratnosti – ja, res je, ampak zato pa imajo bistveno daljšo življenjsko dobo od navadnih avtov. Avto pa okolje močno obremeni ravno s proizvodnjo in razgradnjo.
Zakaj že bi imeli SUV-i “bistveno daljšo življenjsko dobo”? Pa ne mi primerjat avtov iz pred 20 let z današnjim klumpom, ki ga večina mon tukaj gor časti. To primerjavo boš lahko naredil čez 20 let in nič prej. Če že kaj so ti avti večinoma precej bolj obremenjeni, ker folk očitno noter prevaža vse živo in se tudi prevaža po vsem živem…. Tako da rabljeni SUV – hvala lepa.
nikoli SUV, 06.08.2021 ob 11:33
Vozim dinamično. In zelo rada vozim. Vozim. Ne pa cijazim in po možnosti zraven še telefoniram, jem, krilim z rokami v besni debati s sovoznikom ali preprosto sanjam. To namreč večina šoferjev na cestah počne.
Robniki dobrim šoferjem še nikoli niso bili problem, parkiram vedno legit. Ne boš verjel, moj avto nima praske ali udarjene feltne;-)
Se pravi, da divjaš? Ali kaj točno je zate dinamična vožnja? Ker eno je hitro speljevanje, drugo pa divjanje. Če hitro spelješ in zaviješ v križišču, pri nobene SUV-ju ne boš imel občutka kot da bi ven padel. Ga pa imaš lahko pri katrci že pri majhni hitrosti 🙂 Pri ostalih pač ne.
Saj ok, imej ti limuzine, kupeje, samo ne pisat neumnosti.
Glede robnikov in podobnega – v Aleji v Šiški imaš tiste rumene bariere na koncu parkirnega prostora (na nekaterih delih), ki so tako visoke, da jo zadane vsak z normalnim avtom (ki pač ni višji), sploh če še še malo daljši. Res debilno narejeno, samo vseeno – s SUV teh problemov nimaš. Kot tudi ne z luknjami, ki so jin naše ceste polne.
pa kakšni SUV neki. To so samo malo višji in razširjeni avti, folk pa misli kaj vozi. kmalu bodo vsi taki. Problem je samo v tem, da so vsi polni besed o ekologiji, ampak v resnici vsi delajo v obratni smeri. Ljudje so vedno višji in vedno bolj debeli, polovica jih v fičkota sploh več ne bi zbasalo svojih riti.
yram, 06.08.2021 ob 11:51
Mijav mijav
a ves da je res. Opazam da so v suv in terencih bolj debeli soferji. Se najde tudi kak bolj vitek ampak mene vecina teh soferjev spominja na lovce.
No ja, ali pa obratno – manjši imajo večje avte, medtem ko imajo veliki ena mala jajčka. Moj sodelavec je velik blizu 2 m (kil pa ima tudi ene 120), pa je vozil malega jajčka – Corso. 🙂 Je bilo res hecno, ko se je spravil vanjo. Žena je imela pa večji avto.
Desperadodajka, 06.08.2021 ob 12:54
Včasih so z navadnimi stoenkami in ladami prišli v vsako vukojebino, pa so ti avtomobili tako kritizirani. Danes pa vukojebinci potrebujejo suve in terence, da pridejo tja, kamor so včasih prišle zastave, ker moderne limuzine menda več ne zmorejo.
Včasih je bilo tudi normalno, da si te avte (če si znal) moral kar naprej šravfat. Danes pa pričakujemo, da od rednega servisa do naslednjega avto dela.
Zakaj bi vsi ostali v preteklosti, če je nekatere povozil čas? Zakaj s ene bi vozili udobneje, če se lahko?
nikoli SUV, 06.08.2021 ob 11:37
Zakaj že bi imeli SUV-i “bistveno daljšo življenjsko dobo”? Pa ne mi primerjat avtov iz pred 20 let z današnjim klumpom, ki ga večina mon tukaj gor časti. To primerjavo boš lahko naredil čez 20 let in nič prej. Če že kaj so ti avti večinoma precej bolj obremenjeni, ker folk očitno noter prevaža vse živo in se tudi prevaža po vsem živem…. Tako da rabljeni SUV – hvala lepa.
No, avti izpred 20, 25 let so še vedno na cesti in lahko naredimo primerjavo med tistimi. Med njimi je kar nekaj terencev in imajo visoko ceno za tako star avto, verjetno ne za brez veze. Kaj bo z avti letnika 2021 čez dvajset let, bomo pa povedali čez 20 let, zakaj se sekiraš na rezervo?
Jaz vozim stare avte. Z možem recimo trenutno iščeva oldtimerja, ki bi bil primeren za vsakdanje vožnje.
Itak, da najnovejši nimajo porabe. Najnovejši gorivo proizvajajo, ne trošijo. In večni so kot ruski tanki. SUV se nikoli ne pokvari, ne prerjavi, niti vzdrževanja ne rabi. Tovarniško olje mu zdrži celo življenjsko dobo brez ene menjave. Stara se kot vrhunsko vino, cena mu z leti samo raste, ne pada.
Forum je zaprt za komentiranje.