Najdi forum

Enačbe se ne izpišejo

Pozdravček!

Imam en problem. V wordu sem napisala enačbe, narejene s programom Math type. Če želim enačbe pogledati na šolskem računalniku, se ne izpišejo. Problem je, ker moram oddati cd v word dokumentu za glasilo in ne vem kaj naj naredim, da se bodo enačbe izpisale. V pdf je vse ok, samo za glasilo so pravila za vse enaka – cd in dokument v wordu. Programa verjetno nimajo, sestavni del cd ja pa zarad formalnosti ne more bit.

Ima kdo kakšen nasvet?
Bom zelo hvaležna…

PS: Če enačbe export as image, ni nič boljše…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Prvo, kar mi pade na pamet, je:

– napišeš enačbo
– klikneš nanjo z desno tipko in jo kopiraš
– odpreš program Slikar in nastaviš atribute na čim manj (5×5 pixlov …)
– prilepiš (tu se mora “list” v slikarju raztegniti na velikost enačbe)
– shrani kot *.jpg
– vstavi v svoj W dokument kot sliko

Se mi zdi malo klobasasto, zato raje počakaj, da ti kdo drug kakšno elegantnejšo rešitev napiše. To imej samo za zadnjo rešilno bilko 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Hey, hvala za odgovor, bom poskusila. Mogoče bo pa ok…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Jaz ne uporabljam Worda ravno zaradi takih in drugačnih muh…živimo samo enkrat in zakaj bi si življenje krajšali zaradi Bill-a? Saj so druge alternative, jaz uporabljam Latex. In mirno spim…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close